• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ronaldo komt dicht tegen Lazio, maar staat nog steeds droog

  einde
  20
  1. 45+1' - Geel - Alex Sandro
  2. 30' - Doelpunt - Miralem Pjanic (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Emre Can
  2. 85' - Verv. Sami Khedira door Rodrigo Bentancur
  3. 81' - Geel - Douglas Costa
  4. 79' - Verv. Sergej Milinkovic-Savic door Riza Durmisi
  5. 75' - Doelpunt - Mario Mandzukic (2 - 0)
  6. 69' - Verv. Miralem Pjanic door Emre Can
  7. 66' - Geel - Sergej Milinkovic-Savic
  8. 64' - Verv. Luis Alberto door Joaquin Correa
  9. 64' - Verv. Marco Parolo door Milan Badelj
  10. 60' - Verv. Federico Bernardeschi door Douglas Costa
  11. 52' - Geel - Marco Parolo
  30'Miralem Pjanic1 - 0
  75'Mario Mandzukic2 - 0

  Een zakelijk Juventus heeft zonder veel moeite een mak Lazio Roma over de knie gelegd. Ronaldo deed zijn uiterste best, maar Pjanic en Mandzukic namen de treffers voor hun rekening.

  Titelverdediger Juventus stelde teleur in de openingsmatch tegen Chievo. Coach Allegri had zijn eerste lessen getrokken en schakelde van een 4-2-3-1 over naar een 4-3-3. Ronaldo schoof naar de linkerflank, Mandzukic nam zijn plek over in de spits. Verrassend genoeg verhuisden Dybala en Cuadrado naar de bank.

   

  Met een conservatiever middenveld moest Juventus zwoegen om grip op de wedstrijd te krijgen. Lulic profiteerde ei zo na van een foutje van Pjanic, Wallace moest nog enkele centimeters groeien om een hoekschop in doel te werken.

   

  Twee waarschuwingen waren voldoende om Juventus aan het voetballen te krijgen. Toch bleef creativiteit op het middenveld een pijnpunt. Klasseflitsen dan maar: een schot van Khedira strandde nog op de paal, maar niet veel later schilderde Pjanic een afvallende bal prinsheerlijk tegen de touwen.

  Niet Ronaldo, maar Mandzukic maakt het af

  Ondanks de zuinige voorsprong bleven de 41.000 supporters halfweg op hun honger zitten. Zeker omdat Ronaldo het slachtoffer was van het gebrek aan combinaties bij de thuisploeg.

   

  Niet dat Lazio Roma voor meer gevaar zorgde. De bezoekers hadden zich duidelijk op de counter gericht, maar het tempo lag te traag om die tactiek ook om te zetten in goals. Immobile was de bedrijvigste Romein, die evenwel steeds op de ervaren muur Chiellini-Bonucci botste.

   

  Met de vinnige Douglas Costa in de ploeg draaide de Turijnse motor wat vlotter, tot grote tevredenheid van Ronaldo. Een heerlijke pegel van de Portugees werd door Strakosha nog net over de lat geduwd, een vrije trap kwam niet verder dan de muur.

   

  Hoe fel Ronaldo ook probeerde, een eerste goal in de Serie A werd hem niet gegund. Hij stond klaar om de 2-0 binnen te tikken, maar via de vingertoppen van Strakosha struikelde Ronaldo over de bal, uiteindelijk een onverwachte assist voor Mandzukic. Ronaldo lachte als een boer met kiespijn, Juventus vierde een opnieuw weinig overtuigende overwinning.

  Bekijk hier de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Een zakelijk Juventus wint zonder veel problemen van Lazio, dat toch teleurstelde. Een 2-0, zonder goals van Ronaldo.
  2. tweede helft, minuut 93. Streep Betancur. Ook Betancur heeft nog niet gescoord voor de bianconeri. De bal lijkt naar de winkelhaak te zweven, maar gaat er uiteindelijk over.
  3. tweede helft, minuut 92. Matuidi vangt een rebound op en haalt meteen uit. Ronaldo wijst ontgoocheld naar zijn voeten, waar de bal had moeten komen.
  4. tweede helft, minuut 90. Voor Juventus is de zege nu al even binnen. Het lijkt niet meteen te zoeken naar een derde kers op de taart.
  5. tweede helft, minuut 88. Emre Can wil zich te veel bewijzen en dat windt de Duitser op. Hij pakt uit met een ongelukkige tackle langs achter, goed voor een terechte gele kaart.
  6. Gele kaart voor Emre Can van Juventus tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Juventus, Rodrigo Bentancur erin, Sami Khedira eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Lazio heeft amper iets laten zien in de tweede helft. Om dit Juventus te ontwrichten is toch een hoger tempo nodig, en net dat ontbrak bij de bezoekers. .
  9. Gele kaart voor Douglas Costa van Juventus tijdens tweede helft, minuut 81