Ligue 1 Uber Eats - speeldag 37 - 14/05/22 - 21:00
1 - 2
55'
55'
3 - 2

De kans is groot dat Philippe Clement volgend seizoen weer te zien is in de Champions League. Tegen Stade Brest zorgde Wissam Ben Yedder met een drieklapper voor een straffe comeback. Door puntenverlies van Marseille wipt Monaco naar plek 2 in het klassement, goed voor een rechtstreeks ticket richting de groepsfase van de CL.

Zelf winnen en hopen op slippertjes van de rechtstreekse concurrenten: Marseille of Rennes en Nice. Dat was wat door het hoofd spookte van Philippe Clement voor de aftrap tegen Stade Brest.

Al snel keken de Monegasken tegen een dubbele achterstand aan. De Champions League leek ver weg, tot Wissam Ben Yedder zijn ploeg op sleeptouw nam.

Vlak voor het rustsignaal scoorde de Franse spits een elfmeter. Kort na rust zette hij de scheve situatie eigenhandig recht met een knappe solo en een stevige kopstoot. Clement kon helemaal opgelucht ademhalen toen de VAR het doelpunt van Kevin Volland goedkeurde.

De 9e (!) overwinning op rij voor Monaco, dat loerde naar de resultaten van de concurrentie. Wat bleek: Marseille liep een blauwtje op, op het veld van Rennes.

Monaco vangt zo de laatste speeldag aan op plek 2, dat recht geeft op een rechtstreeks CL-ticket. De laatste horde richting het Europese bal luistert naar de naam Lens.

90+4'
Steve Mounié (Stade Brest) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+4'
Jean Lucas (AS Monaco) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Redding van Marco Bizot (Stade Brest), die de bal al duikend kan pareren.
90+3'
De voorzet komt tot bij Myron Boadu (AS Monaco). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+2'
Caio Henrique neemt de hoekschop voor AS Monaco. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+2'
Jean Lucas (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ronaël Pierre-Gabriel (Stade Brest).
90+2'

90+1'
Lucien Agoumé (Stade Brest) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rafiki Saïd (Stade Brest) stond buitenspel.
86'
Jérémy Le Douaron (Stade Brest) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
84'
Aurélien Tchouaméni (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
84'
Caio Henrique (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jérémy Le Douaron (Stade Brest).
80'
Axel Disasi (AS Monaco) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
80'
77'
Ismail Jakobs (AS Monaco) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
74'
Kevin Volland (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.