Philippe Clement debuteert bij Monaco met gelijkspel (en 3 slachtoffers) in Nantes

  1. 44' - Verv. Benoît Badiashile door Chrislain Matsima
  2. 31' - Verv. Djibril Sidibé door Ruben Aguilar
  3. 22' - Geel - Randal Kolo Muani
  1. 90' - Verv. Dennis Appiah door Renaud Emond
  2. 80' - Geel - Eliot Matazo
  3. 72' - Geel - Sofiane Diop
  4. 72' - Verv. Ludovic Blas door Osman Bukari
  5. 71' - Verv. Roli Pereira de Sa door Marcus Coco
  6. 69' - Verv. Gelson Martins door Vanderson
  7. 68' - Verv. Kevin Volland door Myron Boadu

  Alle begin is moeilijk. Philippe Clement is er niet in geslaagd om zijn debuut bij Monaco winnend af te sluiten. Zijn grote vuurdoop bij Nantes eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Het zat de voormalige trainer van Club Brugge overigens niet mee: hij zag drie spelers uitvallen met blessures.

  Strak in het pak pronkte Philippe Clement langs de zijlijn. De Antwerpenaar vierde zijn grote debuut bij Monaco met een lastige verplaatsing naar Nantes.

   

  Die opdracht werd al snel nog wat moeilijker, toen Clement in de eerste helft twee verdedigers zag uitvallen met blessures. Djibril Sidibé en Benoît Badiashile moesten allebei naar de kant.


  Clement hield overigens zijn woord door voor offensief voetbal te kiezen. Vooral in de eerste 45 minuten trok Monaco nadrukkelijk naar voren, evenwel zonder grote kansen te creëren. Daarvoor voetbalde zijn ploeg veel te slordig.

  Na rust hadden de Monegasken meer moeite om hun dominantie door te trekken. Geholpen door het blessureleed bij Monaco kreeg Nantes meer grip op de partij. Chirivella zette de bezoekende doelman op het uur voor het eerst echt aan het werk.


  Boadu kreeg een kwartier voor tijd nog een uitgelezen kans om zijn nieuwe coach met een driepunter te later debuteren, maar mikte naast. De Nederlander zou vijf minuten later ook geblesseerd uitvallen... Slachtoffer nummer 3.


  Clement heeft meteen veel oplapwerk voor de boeg. En krijgt volgende week, thuis tegen Clermont, een nieuwe kans op een eerste zege.

  Clement: "We moesten creatief zijn door covid en blessures"

  Philippe Clement begon zijn persconferentie na de match in Nantes met een halve verontschuldiging. "Ik ga zo goed mogelijk antwoorden in het Frans, er kan wat Engels insluipen voor de nuance", zei de kersverse coach van Monaco.


  Ideale omstandigheden kreeg hij niet voor zijn debuutmatch. "Er zijn heel wat spelers niet bij door covid en door blessures, dus moesten we creatief zijn. En voor de rust moet ik dan noodgedwongen twee verdedigers wisselen met een blessure."


  "We waren goed begonnen, maar na de rust is ons tempo gezakt", zag Clement. "Nantes kreeg kansen op de counter, er lag ruimte in onze verdediging. Ik heb wat wissels gedaan om de ploeg meer energie te geven."

   

  "We hadden ook een grote kans met Boadu. Hij kon de match beslissen. Als we konden scoren, dan ziet de wedstrijd er helemaal anders uit. Daarna raakte hij ook nog geblesseerd en moesten we even met zijn tienen spelen. Maar ook toen waren we competitief, dus over de mentaliteit van de spelers kan ik niet klagen."

  Tchouaméni: "De nieuwe coach heeft ons vertrouwen gegeven"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Eliot Matazo (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andrei Girotto (FC Nantes). tweede helft, minuut 93.
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. De ref fluit voor een fout, Randal Kolo Muani (FC Nantes) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij FC Nantes, Renaud Emond erin, Dennis Appiah eruit
  6. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Myron Boadu (AS Monaco) stond buitenspel. tweede helft, minuut 84.
  7. Caio Henrique neemt de hoekschop voor AS Monaco. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 82.
  8. Aurélien Tchouaméni (AS Monaco) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  9. Gele kaart voor Eliot Matazo van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 80
  10. Eliot Matazo (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pedro Chirivella (FC Nantes). tweede helft, minuut 80.
  11. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Aurélien Tchouaméni (AS Monaco) stond buitenspel. tweede helft, minuut 78.
  12. Myron Boadu (AS Monaco) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 77.
  13. Gele kaart voor Sofiane Diop van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 72
  14. FC Nantes krijgt een vrije trap. Sofiane Diop (AS Monaco) haalde Osman Bukari onderuit. tweede helft, minuut 72.
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij FC Nantes, Osman Bukari erin, Ludovic Blas eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Nantes, Marcus Coco erin, Roli Pereira de Sa eruit
  17. Dennis Appiah (FC Nantes) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sofiane Diop (AS Monaco). tweede helft, minuut 71.
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij AS Monaco, Vanderson erin, Gelson Martins eruit
  19. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij AS Monaco, Myron Boadu erin, Kevin Volland eruit
  20. Sebastien Corchia (FC Nantes) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sofiane Diop (AS Monaco). tweede helft, minuut 68.