Ga naar de inhoud

PSG geeft 3-0 nog bijna weg, Mbappé uitgefloten door eigen fans

 1. 27' - Doelpunt - Julian Draxler (3 - 0)
 1. 88' - Verv. Mauro Icardi door Arnaud Kalimuendo-Muinga
 2. 81' - Geel 2 - Alexander Djiku
 3. 64' - Doelpunt - Ludovic Ajorque (3 - 2)
 4. 60' - Verv. Eric Ebimbe door Danilo Pereira
 5. 60' - Geel - Karol Fila
 6. 51' - Geel - Eric Ebimbe
27'goalJulian Draxler3 - 0
64'goalLudovic Ajorque3 - 2

Een monsterzege leek in de maak, tot alles plots keerde. PSG gaf een 3-0-voorsprong nog bijna uit handen tegen Straatsburg. Messi zag vanuit de tribunes hoe ploegmaat Kylian Mbappé voor de aftrap uitgefloten werd.

Het moet één van de meest getalenteerde VIP-boxen ooit geweest zijn. Vanuit de hoofdtribune overschouwde Lionel Messi, naast Neymar en Angel Di Maria, zijn toekomstige ploegmaats. De nieuwe koning van het Parc des Princes zat op zijn troon.

De Argentijn zag hoe PSG een furieuze start nam tegen Straatsburg. Op het halfuur had Rode Duivel Matz Sels zich al 3 keer moeten omdraaien na goals van Icardi, Mbappé en Draxler. Alles wees erop dat PSG op weg was naar een monsterzege.

Na rust keerde de situatie plots helemaal. De bezoekers kwamen kort na rust op 3-1 via Gameiro. En 10 minuten later lukte Ajorque de aansluitingstreffer. De feeststemming in het Parc des Princes kreeg een knauw.

Straatsburg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar Djiku speelde voor spookrijder bij zijn eigen ploeg door op één minuut tijd twee keer geel te pakken. Sarabia zorgde vervolgens voor de verlossende 4-2.


Messi stak zijn duimpje omhoog.

Mbappé uitgefloten voor aftrap

Kylian Mbappé kende, ondanks zijn doelpunt, een minder fijne avond. De aanvaller was de voorbije jaren van cruciaal belang voor PSG, maar kreeg vanavond voor de partij tegen Straatsburg een flink fluitconcert te verwerken toen de stadionspeaker zijn naam afriep.

Mbappé heeft zich de voorbije maanden niet populair gemaakt door niet in te gaan op de contractvoorstellen die de Franse topclub hem deed. De huidige overeenkomst van de spits loopt af op het einde van het seizoen, waardoor hij gratis dreigt te vertrekken.

 

Het is een publiek geheim dat Real Madrid Mbappé maar wat graag zou binnenhalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Applaus was er voor de aftrap overigens wel voor Lionel Messi. De Argentijnse droomaanwinst van PSG maakte voor het eerst kennis met het publiek in het Parc des Princes. Ook de 4 andere aanwinsten van de miljardenclub werden voorgesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
 3. Ibrahima Sissoko (RC Strasbourg Alsace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafinha (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 93.
 4. Jeanricner Bellegarde (RC Strasbourg Alsace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Arnaud Kalimuendo-Muinga (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 92.
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. Vrije trap voor Paris Saint-Germain. Lucas Perrin (RC Strasbourg Alsace) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 90.
 7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Arnaud Kalimuendo-Muinga erin, Mauro Icardi eruit
 8. Abdul Majeed Waris (RC Strasbourg Alsace) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 88.
 9. Bij Paris Saint-Germain wordt de hoekschop genomen door Kylian Mbappé. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 83.
 10. Tweede gele kaart voor Alexander Djiku van RC Strasbourg Alsace tijdens tweede helft, minuut 81
 11. Alexander Djiku (RC Strasbourg Alsace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mauro Icardi (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 81.
 12. Alexander Djiku (RC Strasbourg Alsace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 79.
 13. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 77.
 14. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 71.
 15. Vrije trap voor Paris Saint-Germain. Ibrahima Sissoko (RC Strasbourg Alsace) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 70.
 16. Dimitri Liénard (RC Strasbourg Alsace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 69.
 17. Bij RC Strasbourg Alsace wordt de hoekschop genomen door Jeanricner Bellegarde. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 68.
 18. Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dimitri Liénard (RC Strasbourg Alsace). tweede helft, minuut 67.
 19. Dimitri Liénard (RC Strasbourg Alsace) schildert een voorzet op het hoofd van Ludovic Ajorque en die kopt de 3 - 2 tegen het net. tweede helft, minuut 64.
 20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Ludovic Ajorque van RC Strasbourg Alsace. 3, 2.