Jonge Belg Matazo scoort 1e keer voor Monaco: "Moment om te koesteren"

  1. 39' - Geel - Benoît Badiashile
  2. 31' - Geel - Marshall Munetsi
  3. 20' - Doelpunt - Eliot Matazo (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Aleksandr Golovin
  2. 90+1' - Verv. Ruben Aguilar door Chrislain Matsima
  3. 90+1' - Verv. Kevin Volland door Fodé Ballo-Touré
  4. 89' - Geel - Guillermo Maripán
  5. 86' - Verv. Boulaye Dia door Kaj Sierhuis
  6. 80' - Verv. Wissam Ben Yedder door Aleksandr Golovin
  7. 75' - Verv. Nathanaël Mbuku door El Bilal Touré
  8. 66' - Verv. Mathieu Cafaro door Alexis Flips
  9. 65' - Verv. Moreto Cassamá door Dereck Kutesa
  10. 65' - Verv. Eliot Matazo door Gelson Martins
  11. 65' - Verv. Axel Disasi door Djibril Sidibé
  20'goalEliot Matazo0 - 1

  Eliot Matazo, een jonge Belg van 19, heeft Monaco zondag de volle buit bezorgd op het veld van Reims. Tegen het team van Thomas Foket en Wout Faes maakte de middenvelder het enige doelpunt na een knappe actie.

  Eliot Matazo is van nature meer een defensieve middenvelder, maar kreeg tegen Reims een basisplaats in de voorste linie door de afwezigheid van Gelson Martins. De Belg bedankte al na 20 minuten voor het vertrouwen door de 0-1 te maken.

   

  Matazo zette zelf de counter op poten na een interceptie en combineerde uitstekend met Ben Yedder, om vervolgens de bal voor doel binnen te duwen. "Ik heb niet geaarzeld nadat ik de bal veroverd had. Ik ben er vol voor gegaan", sprak de 19-jarige Belg na afloop.

   

  Het resultaat mocht er wezen, het doelpunt was fraai. "Dat is een moment om te koesteren", zegt Matazo over zijn eerste doelpunt in de Ligue 1. Voor de Belg was het pas zijn 3e basisplaats dit seizoen. Bij zijn eerste optreden liep hij zelfs nog tegen een rode kaart aan, gisteren oogstte hij lof.

   

  "Dat doelpunt, die pressing, dat is wat ik wil zien", was trainer Niko Kovac tevreden. "Matazo veroverde de bal, Ben Yedder zorgde voor de opening en strooide met een fantastische assist en Eliot maakte het af. Daar word je als coach gelukkig van."

   

  Matazo speelde bovendien op een voor hem ongewone positie. "Het klopt dat ik normaal gezien meer een nummer 6 ben en voor de verdediging speel, met een tweede verdedigende middenvelder naast mij. Maar de coach vroeg me een linie hoger te spelen en daar heb ik me goed aan aangepast", aldus Matazo.

  Bekijk de samenvatting, met ook het doelpunt van Matazo

  Wie is Eliot Matazo?

  De 19-jarige Eliot Matazo is bij het brede publiek misschien geen bekende naam, maar in het voetbalwereldje staat de naam van de jonge Belg wel al enkele jaren in het scoutingboekje van de grote clubs.

   

  Matazo komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht, waar hij onder meer samen speelde met Jérémy Doku, Yari Verschaeren en Anouar Ait El Hadj. Net als de andere paars-witte talenten kreeg hij destijds een contractvoorstel van Anderlecht, maar de lokroep van het buitenland klonk te luid.

   

  Clubs als Bayern München, Juventus en Manchester City stonden in de rij voor de middenvelder, die in de zomer van 2018 uiteindelijk koos voor een Frans avontuur bij Monaco. Dat blijkt inmiddels een goeie keuze, want in het Prinsdom lijkt hij nu defintief door te breken in het eerste elftal.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. El Bilal Touré (Stade de Reims) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aurélien Tchouaméni (AS Monaco). tweede helft, minuut 94.
  3. Gele kaart voor Aleksandr Golovin van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Stade de Reims krijgt een vrije trap. Aleksandr Golovin (AS Monaco) haalde Predrag Rajkovic onderuit. tweede helft, minuut 93.
  5. Youssouf Fofana (AS Monaco) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  6. Aleksandr Golovin (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yunis Abdelhamid (Stade de Reims). tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij AS Monaco, Chrislain Matsima erin, Ruben Aguilar eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij AS Monaco, Fodé Ballo-Touré erin, Kevin Volland eruit
  9. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. Gele kaart voor Guillermo Maripán van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 89
  11. Vrije trap voor Stade de Reims. Guillermo Maripán (AS Monaco) hield El Bilal Touré vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 89.
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Stade de Reims, Kaj Sierhuis erin, Boulaye Dia eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij AS Monaco, Aleksandr Golovin erin, Wissam Ben Yedder eruit
  14. Redding van Predrag Rajkovic (Stade de Reims), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 76.
  15. Gelson Martins (AS Monaco) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 76.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Stade de Reims, El Bilal Touré erin, Nathanaël Mbuku eruit
  17. Aurélien Tchouaméni (AS Monaco) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 75.
  18. Bij AS Monaco wordt de hoekschop genomen door Ruben Aguilar. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 74.
  19. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ruben Aguilar (AS Monaco), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 74.
  20. Gelson Martins (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wout Faes (Stade de Reims). tweede helft, minuut 72.