Goed voor het vertrouwen: Bordeaux mist penalty, maar klopt Monaco

  1. 90+5' - Geel - Pietro Pellegri
  2. 90+2' - Doelpunt - François Kamano (3 - 1)
  3. 89' - Geel - François Kamano
  4. 86' - Gemiste strafschop - Samuel Kalu
  5. 85' - Geel - Diego Benaglio
  6. 77' - Verv. Almamy Touré door Djibril Sidibé
  7. 72' - Verv. Jimmy Briand door Nicolas De Preville
  8. 64' - Verv. Lukas Lerager door Younousse Sankharé
  9. 63' - Doelpunt - Pietro Pellegri (1 - 1)
  10. 62' - Verv. Samuel Grandsir door Jordi Mboula
  11. 59' - Verv. Adama Noss Traoré door Pietro Pellegri
  12. 48' - Doelpunt strafschop - François Kamano (1 - 0)
  48'penalty goalFrançois Kamano1 - 0
  63'goalPietro Pellegri1 - 1
  90+2'goalFrançois Kamano3 - 1

  Bordeaux heeft nog eens voor een positief verhaal gezorgd door in eigen huis AS Monaco te kloppen. Kamano scoorde de twee doelpunten voor de thuisploeg. Youri Tielemans schoot voor de bezoekers op de paal.

  Het zijn woelige weken voor Bordeaux. Trainer Gustavo Poyet werd na een verbale uitval aan het adres van zijn eigen bestuur aan de kant geschoven. Thierry Henry is in beeld als opvolger, maar officieel is dat nog niet. Ook de resultaten bleven uit. In de Europa League bleef het 0-0 tegen Gent en in de eigen competitie werd er ook al twee keer verloren.

   

  Maar nu is de eerste driepunter dus binnen. Samuel Kalu, die Gent ruilde voor Bordeaux, opende halverwege de eerste helft de debatten met een schot tegen het doelkader. Bij de bezoekers was Tielemans dicht bij de openingstreffer, maar zijn knal belandde net naast de kooi. Meteen na de pauze brak Kamano de ban vanaf de penaltystip: 1-0.

   

  Halverwege de tweede helft zette invaller Pellegri goed druk. De amper 17-jarige aanvaller snoepte het leer af en scoorde zijn eerste doelpunt voor Monaco. In een knotsgekke slotfase trok Bordeaux de drie punten alsnog over de streep. Doelman Benaglio stopte eerste nog de strafschop van Kalu, maar liet zich in de blessuretijd voor een tweede keer verschalken door Kamano.   

   

  Donderdag ontvangt Bordeaux AA Gent met als inzet een plek in de poules van de Europa League. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Pietro Pellegri van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 95
  3. Pietro Pellegri (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op François Kamano (Girondins de Bordeaux). tweede helft, minuut 95.
  4. Nicolas De Preville (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Antonio Barreca (AS Monaco). tweede helft, minuut 94.
  5. François Kamano kan scoren voor Girondins de Bordeaux. De assist komt op naam van Younousse Sankharé. tweede helft, minuut 92.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door François Kamano van Girondins de Bordeaux. 3, 1.
  7. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Nicolas De Preville (Girondins de Bordeaux) stond buitenspel. tweede helft, minuut 92.
  8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Rony Lopes (AS Monaco), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  10. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Rony Lopes (AS Monaco), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 90.
  11. Gele kaart voor François Kamano van Girondins de Bordeaux tijdens tweede helft, minuut 89
  12. François Kamano (Girondins de Bordeaux) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit. tweede helft, minuut 89.
  13. Younousse Sankharé (Girondins de Bordeaux) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  14. Redding van Diego Benaglio (AS Monaco), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 86.
  15. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 86 door Samuel Kalu van Girondins de Bordeaux.
  16. Gele kaart voor Diego Benaglio van AS Monaco tijdens tweede helft, minuut 85
  17. Penalty voor Girondins de Bordeaux! Fout van Diego Benaglio (AS Monaco). Younousse Sankharé (Girondins de Bordeaux) werd afgestopt. tweede helft, minuut 85.
  18. Jean-Eudes Aholou (AS Monaco) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 82.
  19. Rony Lopes neemt de hoekschop voor AS Monaco. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 82.
  20. De poging wordt gered door Diego Benaglio (AS Monaco). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 81.