Ligue 1 Uber Eats - speeldag 3 - 26/08/18 - 17:02
    63'
    90+2'
    90+2'
    2 - 1

Bordeaux heeft nog eens voor een positief verhaal gezorgd door in eigen huis AS Monaco te kloppen. Kamano scoorde de twee doelpunten voor de thuisploeg. Youri Tielemans schoot voor de bezoekers op de paal.

Het zijn woelige weken voor Bordeaux. Trainer Gustavo Poyet werd na een verbale uitval aan het adres van zijn eigen bestuur aan de kant geschoven. Thierry Henry is in beeld als opvolger, maar officieel is dat nog niet. Ook de resultaten bleven uit. In de Europa League bleef het 0-0 tegen Gent en in de eigen competitie werd er ook al twee keer verloren.

Maar nu is de eerste driepunter dus binnen. Samuel Kalu, die Gent ruilde voor Bordeaux, opende halverwege de eerste helft de debatten met een schot tegen het doelkader. Bij de bezoekers was Tielemans dicht bij de openingstreffer, maar zijn knal belandde net naast de kooi. Meteen na de pauze brak Kamano de ban vanaf de penaltystip: 1-0.

Halverwege de tweede helft zette invaller Pellegri goed druk. De amper 17-jarige aanvaller snoepte het leer af en scoorde zijn eerste doelpunt voor Monaco. In een knotsgekke slotfase trok Bordeaux de drie punten alsnog over de streep. Doelman Benaglio stopte eerste nog de strafschop van Kalu, maar liet zich in de blessuretijd voor een tweede keer verschalken door Kamano.

Donderdag ontvangt Bordeaux AA Gent met als inzet een plek in de poules van de Europa League.

90+8' tweede helft
    90+5'
    90+5'
    Pietro Pellegri (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op François Kamano (Girondins de Bordeaux).
    90+4'
    Nicolas De Preville (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Antonio Barreca (AS Monaco).
    90+2'

François Kamano kan scoren voor Girondins de Bordeaux. De assist komt op naam van Younousse Sankharé.
    90+2'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Nicolas De Preville (Girondins de Bordeaux) stond buitenspel.
    90+1'

90+1'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Rony Lopes (AS Monaco), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    90+1'
    Rony Lopes (AS Monaco) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90'
    89'
    89'
    François Kamano (Girondins de Bordeaux) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit.
    86'
    Younousse Sankharé (Girondins de Bordeaux) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    86'
    Redding van Diego Benaglio (AS Monaco), die de bal al duikend kan pareren.
    86'

Penalty gemist voor

De strafschop voor Girondins de Bordeaux is een klusje voor Samuel Kalu, maar zijn poging wordt gered door de doelman.
    penalty gemist
    Samuel Kalu
    85'
    85'
    Penalty voor Girondins de Bordeaux! Fout van Diego Benaglio (AS Monaco). Younousse Sankharé (Girondins de Bordeaux) werd afgestopt.