" "
Een penalty kort voor de rust en twee keer net na het uur: Mahrez was goed voor 3 goals.

Mahrez trapt Manchester City naar finale FA Cup met hattrick tegen Sheffield

za 22 april 2023 19:40
Manchester City
3-0
Sheffield United
  1. 43' - Doelpunt strafschop - Riyad Mahrez (1 - 0)
  1. 58' - Verv. Daniel Jebbison door Oliver McBurnie
  2. 61' - Doelpunt - Riyad Mahrez (2 - 0)
  3. 66' - Doelpunt - Riyad Mahrez (3 - 0)
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 22/04/23 - 17:46
43'
Riyad Mahrez
43'
1 - 0
61'
61'
2 - 0
66'
66'
3 - 0

Manchester City is de eerste finalist van de FA Cup. Het versloeg vanmiddag tweedeklasser Sheffield United met 3-0 op Wembley. De 3 goals kwamen van de voet van Riyad Mahrez. Kevin De Bruyne kwam niet van de bank.

In deze drukke periode - City doet ook nog mee om de titel en de Champions League - van het seizoen vond Pep Guardiola het nuttig om enkele sterkhouders wat rust te gunnen: niet alleen De Bruyne bleef op de bank, maar onder meer ook eerste doelman Ederson en Foden.

Met bijvoorbeeld Haaland, Gündogan, Grealish en Mahrez stond er nog meer dan voldoende kwaliteit op het veld. Mahrez bedankte voor zijn speelkans met een hattrick.

Sheffield, de tweede van de Championship, hield bijna een hele helft gelijke tred. In de 43e minuut zette de Algerijn doelman Foderingham op het verkeerde been vanaf de stip. In de 61e en 66e minuut maakte hij zijn hattrick compleet.

Mahrez stopte zo de vloek van City: "De voorbije 3 seizoenen haalden we telkens de halve finales, maar we verloren ze. Het was belangrijk van nu te winnen. We namen deze match heel serieus."

Morgen vindt de tweede halve finale plaats op Wembley. Daarin bikkelen Brighton en Manchester United om het tweede ticket voor de eindstrijd, die afgewerkt zal worden op zaterdag 3 juni. Liverpool is de uittredende winnaar.

90+3'
Vrije trap voor Manchester City. Iliman Ndiaye (Sheffield United) hield Sergio Gómez vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+3'
Jayden Bogle (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City).
90+2'
Cole Palmer (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Rico Lewis (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'

90'
Julián Álvarez (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
John Egan (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City).
82'
81'
76'
76'
76'
75'
75'
74'
Manchester City krijgt een vrije trap. Oliver Norwood (Sheffield United) haalde Cole Palmer onderuit.
74'
Cole Palmer (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Anel Ahmedhodzic (Sheffield United).