Bekijk alle goals: United schakelt Liverpool uit in FA Cup na spektakelstuk

  1. 43' - Geel - Fabinho
  2. 27' - Doelpunt - Mason Greenwood (1 - 1)
  3. 19' - Doelpunt - Mohamed Salah (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Paul Pogba
  2. 90' - Geel - Victor Lindelöf
  3. 87' - Verv. Marcus Rashford door Anthony Martial
  4. 82' - Verv. Roberto Firmino door Divock Origi
  5. 82' - Verv. Thiago door Xherdan Shaqiri
  6. 79' - Doelpunt - Bruno Fernandes (3 - 2)
  7. 70' - Geel - Sadio Mané
  8. 67' - Verv. Mason Greenwood door Fred
  9. 67' - Verv. Donny van de Beek door Bruno Fernandes
  10. 63' - Verv. Georginio Wijnaldum door Sadio Mané
  11. 59' - Doelpunt - Mohamed Salah (2 - 2)
  12. 49' - Doelpunt - Marcus Rashford (2 - 1)

  Liverpool zal ook dit jaar de FA Cup niet winnen. De kampioen sneuvelde in de vierde ronde tegen Manchester United na een match met 5 knappe goals. Divock Origi mocht in de slotfase invallen, maar kon niets meer veranderen aan de 3-2-stand.

  Exact een week geleden stelde de competitiematch tussen Liverpool en United teleur, maar dat kon absoluut niet gezegd worden van de confrontatie in de FA Cup. Dat de match een winnaar moest hebben was daar waarschijnlijk niet vreemd aan. In dit coronaseizoen was de vierde ronde van de FA Cup een knock-outfase.

   

  De wedstrijd was boeiend van begin tot einde, met tempo, intensiteit, wisselende winstkansen en vijf doelpunten. Bij de eerste twee goals was de assist eigenlijk nog mooier dan de afwerking. 

   

  Salah en Greenwood maakten het perfect af, maar kijk zeker eens naar de beslissende passes van respectievelijk Firmino en Rashford. Aan de rust was het 1-1 (lees verder onder de video's).

  De 0-1 van Salah

  De 1-1 van Greenwood

  Fernandes is dé man bij United (voor de zoveelste keer)

  United kreeg meteen na de rust wat het verdiende op basis van de eerste helft. Liverpool had meer balbezit, maar de kansen waren voor United. Rashford strafte een fout van de jonge centrale verdediger Williams genadeloos af in minuut 49.

   

  Liverpool had niet meteen een gepaste reactie in huis op de 2-1 tegen een stug verdedigend United, maar oude krijger Milner forceerde het voor de bezoekers. Hij liet goed lopen voor Salah en die maakte zijn tweede: 2-2.

   

  Na de gelijkmaker nam Liverpool het over van United, maar de inbreng van joker Fernandes bij United had meer effect dan de inbreng van Mané bij Liverpool. De Portugees trapte een vrije trap prinsheerlijk in de verste hoek en bezorgde United de zege.

  De 2-1 van Rashford

  Salah met zijn tweede: 2-2

  De 3-2 van invaller Fernandes

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Manchester United mag naar de vijfde ronde van de FA Cup. Het klopt Liverpool met 3-2 na een spektakelmatch met 5 knappe goals.  .
  3. Gele kaart voor Paul Pogba van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra tijd. Een vier staat op het bordje van de vierde ref. Liverpool geeft niet de indruk dit nog te kunnen rechttrekken. Daarvoor liet het bij 2-2 de kansen liggen. .
  5. Gele kaart voor Victor Lindelöf van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 88. Cavani tegen de paal. Net geen goal voor Cavani. Hij kopt perfect uit een voorzet uit stand van Fernandes. Alisson is geklopt, maar de paal staat in de weg.  .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester United, Anthony Martial erin, Marcus Rashford eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Roberto Firmino eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Liverpool, Xherdan Shaqiri erin, Thiago eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Daar is Origi. Jürgen Klopp heeft geen keuze meer en zet alles op de aanval door Shaqiri en Origi in de strijd te gooien. Thiago en Firmino gaan naar de kant. Kan Origi zich nog eens tot Liverpool-held kronen?  .
  11. tweede helft, minuut 80. Bijna is het 4-2. United is spinglevend door de voorsprong. Rashford heeft wat ruimte aan de tweede paal om uit te halen, maar Alisson voorkomt dat deze match gespeeld is.  .
  12. tweede helft, minuut 79.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Bruno Fernandes van Manchester United. 3, 2.
  14. tweede helft, minuut 78. Fernandes doet het ! 3-2 voor United. United krijgt een vrije trap op een interessante plek, net buiten het strafschopgebied. Fernandes krijgt de voorkeur op Rashford om te trappen en bewijst waarom dat zo is. Hij trapt onhoudbaar in de verste hoek. Een voorsprong voor United tegen de gang van het spel in. .
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 73. Sinds de 2-2 heeft Liverpool deze match stevig in handen. United slaagt er niet meer in om snedige tegenaanvallen op te zetten en kraakt langzaam meer en meer onder het voortdurende balbezit van Liverpool. Salah trapt nog eens op doel, maar Henderson redt niet zonder moeite. .
  17. Gele kaart voor Sadio Mané van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 70
  18. tweede helft, minuut 69. Mané ontsnapt aan rood. Zo een typische fase waarbij een speler de bal te ver voor zich uit laat glippen en dat wil goedmaken met een stevige tussenkomst, kost Mané een gele kaart. Daar moet hij blij mee zijn, want hij gaat heel wild door en plant de onderkant van de schoen op de enkel van Fred. In België is dit rood. .