• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Beloften van Aston Villa kraken na de rust tegen Liverpool

  1. 45' - Geel - Curtis Jones
  2. 42' - Doelpunt - Louie Barry (1 - 1)
  3. 5' - Doelpunt - Sadio Mané (0 - 1)
  1. 77' - Verv. Callum Rowe door Sil Swinkels
  2. 76' - Verv. Jake Walker door Edward Rowe
  3. 75' - Verv. Mohamed Salah door Alex Oxlade-Chamberlain
  4. 75' - Verv. Sadio Mané door Divock Origi
  5. 67' - Verv. Lamare Bogarde door Hayden Lindley
  6. 66' - Verv. Arjan Raikhy door Harrison Sohna
  7. 66' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 4)
  8. 64' - Doelpunt - Sadio Mané (1 - 3)
  9. 62' - Verv. Ben Chrisene door Brad Young
  10. 62' - Verv. Takumi Minamino door Xherdan Shaqiri
  11. 62' - Verv. Curtis Jones door Roberto Firmino
  12. 61' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (1 - 2)

  Liverpool bekert een rondje verder, maar Aston Villa gaf zich toch niet zomaar gewonnen. Villa speelde met zijn beloften, omdat de A-ploeg in quarantaine zit vanwege een corona-uitbraak. Die jongelingen gingen met een gelijkspel de rust in, maar gingen in het 2e bedrijf toch door de knieën.

  Aston Villa is bezig aan een uitstekend seizoen en had gehoopt dat ook in de FA Cup te kunnen tonen. Maar door een coronagolf moest de volledige A-ploeg, inclusief coach Dean Smith, in quarantaine. De beloften werden opgetrommeld om Liverpool partij te geven.

   

  Jürgen Klopp had geen genade en stelde met onder meer Salah, Mané en Wijnaldum zowat zijn sterkste elftal op. Villa deed het daarentegen met een team waarvan het totaal van de shirtnummers (609) bijna 3 keer hoger lag dan de totale leeftijd (208).

   

  In de eerste helft kregen we ook eenrichtingsvoetbal en toen Mané er met een onbedreigde kopbal al na 4 minuten 0-1 van maakte, werden de telramen bovengehaald. Maar de jonge doelman Onodi had een begenadigde dag en Liverpool nam het - zeker voor de rust - wat te lichtzinnig op.

   

  Zo kon de 17-jarige Louie Barry zijn gloriemoment beleven door door de defensie te glippen en Villa met een gelijkspel de kleedkamer in te sturen.

   

  Na de rust kregen we een ander verhaal. De jongelingen van Villa deden nog moedige pogingen om het te blijven belopen, maar de kaars ging geleidelijk aan uit. Liverpool profiteerde wel 3 keer kort na elkaar, maar echt vieren deed het toch niet. In het slot werd Divock Origi nog een onbeduidende cameo gegund door Klopp.

  Hoogtepunten uit de wedstrijd

  Fase per fase