• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea schakelt Leicester, met Tielemans en Praet, uit na povere bekermatch

  einde
  01
  1. 23' - Geel - Caglar Söyüncü
  1. 78' - Verv. Willian door Pedro
  2. 76' - Verv. Harvey Barnes door Demarai Gray
  3. 72' - Verv. Christian Pulisic door Ruben Loftus-Cheek
  4. 63' - Doelpunt - Ross Barkley (0 - 1)
  5. 57' - Verv. Ayoze Pérez door Marc Albrighton
  6. 57' - Verv. Dennis Praet door Hamza Choudhury
  63'Ross Barkley0 - 1

  Chelsea heeft zich bij Manchester United en Arsenal gevoegd in het selecte kransje halvefinalisten van de FA Cup. De match tegen Leicester City was niet bepaald een hoogvlieger, maar Barkley kon dan toch het verschil maken.

  Leicester City is dit seizoen een van de revelaties en had misschien wel voor het eerst in zijn geschiedenis de FA Cup kunnen winnen. Maar de coronacrisis heeft er blijkbaar stevig ingehakt, want Leicester is onherkenbaar uit de lockdown gekomen.

   

  Ook tegen Chelsea was het niet veel soeps, ondanks de rentree in de basis van Tielemans en Praet. In de 1e helft was de match nog in evenwicht, maar na enkele slimme wissels van Lampard bij de rust verloren de Leicester-Belgen de  strijd op het middenveld.

   

  Een van die verse krachten, Ross Barkley, tekende uiteindelijk voor het doelpunt van de kwalificatie. Hij dook net op het juiste moment voor doel op om een voorzet vanaf rechts in één tijd in doel te werken.

   

  Een steriel slotoffensief leidde uiteindelijk tot niets, waardoor met Chelsea voor de 3e bekermatch op een rij de favoriet doorstoot.

  Fase per fase