Manchester City grijpt ook in de FA Cup naast de prijzen, Arsenal naar de finale

  1. 19' - Doelpunt - Pierre-Emerick Aubameyang (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Dani Ceballos door Sead Kolašinac
  2. 87' - Verv. David Silva door Fernandinho
  3. 87' - Verv. Shkodran Mustafi door Rob Holding
  4. 78' - Verv. Alexandre Lacazette door Lucas Torreira
  5. 72' - Verv. Nicolas Pépé door Joe Willock
  6. 71' - Doelpunt - Pierre-Emerick Aubameyang (2 - 0)
  7. 66' - Verv. Riyad Mahrez door Phil Foden
  8. 66' - Verv. Ilkay Gündogan door Rodri
  9. 66' - Verv. Ilkay Gündogan door Rodri

  Manchester City ziet na de titel nu ook de FA Cup aan zijn neus voorbijgaan. City domineerde wel, maar onder meer De Bruyne kreeg de motor niet aan de praat. Aan de overkant trof Aubameyang 2 keer raak. Arsenal treft Chelsea of Manchester United in de finale, zij spelen zondag nog.

  Arsenal verspert Manchester City de weg naar de FA Cup-finale

  Arsenal is eerst nergens, maar Aubameyang breekt de ban

  Arsenal vs Manchester City, Arteta vs Guardiola ofwel de leerling vs de leermeester. Guardiola had vooraf mooie woorden voor zijn tegenstander (en voormalig assistent), maar had zijn zinnen ongetwijfeld op een prijs voor zijn City gezet.

   

  Mikel Arteta kwam met zijn Arsenal dan weer als underdog naar Wembley, maar zat wel vol vertrouwen na de zege tegen Liverpool in de competitie. Maar van dat vertrouwen was aanvankelijk bitterweinig te zien.

   

  City domineerde het wedstrijdbegin, Arsenal was onder de indruk en bakte er maar niets van. Het mocht opgelucht ademhalen dat de ongelukkige terugspeelbal van David Luiz (die voorts een uitstekende partij speelde) en het balverlies van Mustafi geen grote gevolgen hadden.

   

  Maar daar was plots Aubameyang. De Gabonees verprutste de eerste (grote) kans voor Arsenal, maar maakte een drietal minuten nadien zijn foutje goed met de openingstreffer: een doelpunt van formaat. Niet veel later mocht Mustafi enorm blij zijn dat hij niet van het veld werd gestuurd na een grove overtreding op David Silva.

  Kevin De Bruyne

  De Bruyne was een paar keer gevaarlijk, maar kon het tij niet keren.

  City vergeet te scoren, Aubameyang straft af

  City herleefde weer na de rust, want na het openingsdoelpunt was het even ingedommeld. Sterling kon een voorzet van De Bruyne maar net niet benutten en Arsenal-doelman Martinez ging goed plat op de schuiver van Mahrez.

   

  Niet veel later mocht De Bruyne zich eens achter een vrije trap zetten. Doelpunt, dachten we! Maar de bal verdween in het zijnet. 

   

  En daar was dan de spreekwoordelijke ijskoude douche. Boeman van dienst Aubameyang werd op wandel gestuurd richting Ederson. Oog in oog met de Braziliaanse doelman werkte de spits het koelbloedig af: 2-0.

   

  Het enige wat City nog op de mat kon leggen, was een poging van Laporte die in een ander universum belandde en een betere poging van de Fransman, die maar net naast de paal zoefde. 

   

  Na de Premier League-titel misloopt City nu ook de FA Cup. De Champions League dan maar? Maar dan moet het wel voorbij collega-Rode Duivels Courtois & Hazard.

  De 2 doelpunten van Aubameyang

  Verdiende Mustafi het rode karton?

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. EINDE. Het laatste fluitsignaal weerklinkt, Arsenal heeft zijn ticket voor de finale beet! City had geen antwoord op de 2 treffers van Aubameyang. Arsenal ontmoet in de finale de winnaar uit het duel tussen Manchester United en Chelsea. .
  3. tweede helft, minuut 94. City lijkt de moed al opgegeven te hebben, want het is Arsenal dat controleert. Achterin speelt David Luiz ook een dijk van een wedstrijd samen met Tierney.  .
  4. Toegevoegde tijd. We krijgen maar liefst 7 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 89.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Arsenal, Sead Kolašinac erin, Dani Ceballos eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Fernandinho erin, David Silva eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Arsenal, Rob Holding erin, Shkodran Mustafi eruit
  8. Mustafi schreeuwt het uit. Sterling gaat in duel met Mustafi en belandt met zijn knie op de dij van Mustafi. Die blijft tegen het gras liggen en is aan vervanging toe. . tweede helft, minuut 84.
  9. tweede helft, minuut 83. Schicht Laporte. Zo slecht zijn poging daarnet was, zo goed is zijn schot nu! De Fransman ziet zijn pegel net naast doel verdwijnen. .
  10. tweede helft, minuut 80. City probeert, maar komt niet verder dan enkele voorzetten. Verdediger Laporte probeert het dan toch eens met een schot, maar dat belandt een universum verder. .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Arsenal, Lucas Torreira erin, Alexandre Lacazette eruit
  12. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Arsenal, Joe Willock erin, Nicolas Pépé eruit
  13. tweede helft, minuut 71. Arsenal naar de finale? Aubameyang met zijn tweede: 2-0. Aubameyang wordt richting Ederson gelanceerd en komt oog in oog te staan met de doelman. De Gabonese spits twijfelt niet en legt zijn 2e tegen het net. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 67. De Bruyne krijgt de bal pardoes in de voeten. De Belg lijkt te denken dat hij in buitenspelpositie staat en wacht even. Uiteindelijk kiest hij toch voor de voorzet, maar Arsenal blijft overleven. De druk van City neemt toe. .
  16. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Riyad Mahrez eruit
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Ilkay Gündogan eruit
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Ilkay Gündogan eruit