Ga naar de inhoud
Wilbraham bezorgt Newcastle een koude douche met de 1-1.
RochdaleNewcastle United
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
David Coote
stadion
Crown Oil Arena
toeschouwers
8593

40-jarige helpt derdeklasser met late goal aan replay tegen Newcastle

 za 4 januari 2020 16:36
NEW
einde
4-1
ROC
  1. 19' - Doelpunt - Miguel Almirón (0 - 1)
  1. 63' - Geel - Oliver Rathbone
  2. 65' - Verv. Miguel Almirón door Matt Ritchie
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 04/01/20 - 13:32
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
19'
Miguel Almirón
0 - 1
Miguel Almirón
19'

De romantische Engelse voetbalfans hebben hun hartje kunnen ophalen in Rochdale. De derdeklasser hield Newcastle in bedwang in ronde 3 van de FA Cup dankzij een late gelijkmaker van de 40-jarige spits Aaron Wilbraham.

In de 3e ronde van de FA Cup maken de teams uit de Premier League traditioneel hun intrede en elk jaar laten enkele grote clubs zich verrassen. Bijna was het zover voor Newcastle, ondanks een superioriteit in de eerste helft.

 

Maar Rochdale slikte enkel de 0-1 van Almiron en tapte na de pauze uit een ander vaatje. Ondersteund door zijn luidruchtige fans en met lange ballen timmerde Rochdale Newcastle tegen het eigen doel. Aanvoerder Henderson trapte nog tegen de paal, maar 10 minuten voor tijd was het raak.

 

De 40-jarige spits Wilbraham verzilverde de voorzet van de 17-jarige Matheson. Newcastle ontsnapte nog aan de uitschakeling toen Rathbone nog een grote kans miste. De 1-1 betekent wel een replay in Newcastle. "Dat zal leuk zijn voor de jongens", reageerde Wilbraham.

 

De replay over 2 weken komt ongelegen voor Newcastle. De club van coach Steve Bruce heeft te kampen met een blessuregolf en vecht tegen de degradatie in de Premier League.

Bekijk de gelijkmaker van Wilbraham

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Scoren en vieren: Wilbraham doet het in stijl

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+4' tweede helft
65'
wissel
63'
46' tweede helft
45+2' eerste helft
19'

Doelpunt voor
Newcastle United

Miguel Almirón (Newcastle United) scoort. Het staat 0 - 1.
1' eerste helft