• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Heerlijke assist De Bruyne helpt pover City in FA Cup-finale

  einde
  10
  1. 32' - Geel - Alireza Jahanbakhsh
  2. 32' - Geel - Kyle Walker
  3. 4' - Doelpunt - Gabriel Jesus (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Yves Bissouma door Jürgen Locadia
  2. 79' - Verv. Benjamin Mendy door John Stones
  3. 72' - Geel - Lewis Dunk
  4. 70' - Verv. Alireza Jahanbakhsh door José Izquierdo
  5. 66' - Verv. Glenn Murray door Florin Andone
  6. 65' - Verv. Kevin De Bruyne door Fernandinho
  7. 51' - Geel - Danilo
  4'Gabriel Jesus1 - 0

  Manchester City is de eerste finalist in de FA Cup. City versloeg Brighton & Hove Albion op Wembley met het kleinste verschil. Brighton verkocht zijn huid duur, maar werd genekt door een geniale ingeving van Kevin De Bruyne. Vincent Kompany zat niet in de selectie.    

  De machine genaamd Manchester City draait de afgelopen 7 dagen angstvallig snel. Dat mag je letterlijk nemen. 7 dagen geleden tegen Fulham scoorde City in de 5e minuut, op woensdag tegen Cardiff in de 6e minuut en tegen Brighton was het raak in de 4e minuut.

   

  Tegen Brighton stelde Kevin De Bruyne de machine snel af met een geniale assist in de rug van de Brighton-defensie. De afwerking van Jesus met het hoofd mocht er ook zijn. Daarna ging de machine langzaam in spaarmodus. Bewust of niet bewust, dat was niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk was dat Brighton desondanks nauwelijks weerwerk bood in de eerste helft.

   

  Een heel ander beeld zagen we in de tweede helft. City wist een kwartier niet wat het overkwam. Met Knockaert (ex-Standard) als meest bedrijvige speler troefde Brighton De Bruyne en co af met fysiek en lateraal spel. Duffy leek de 1-1 te maken na een corner, maar Laporte redde op de lijn.

   

  City kon het evenwicht wel langzaam herstellen, maar ook niet veel meer dan dat. Kansen waren er nog nauwelijks. Spanning bleef er tot het einde. Izquierdo (ex-Club Brugge) viel nog in, maar meer dan een schot richting Ederson kon hij niet tonen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. Brighton verkocht zijn huid duur, maar werd genekt door een geniale ingeving van Kevin De Bruyne. City speelt de finale van de FA Cup.
  2. tweede helft, minuut 92. Bijna boeken toe. Op de counter laat Sterling de beslissing liggen. Hij wordt perfect aangespeeld door Jesus, maar Sterling trapt in de armen van Ryan.
  3. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd. Brighton krijgt drie extra minuten om de gelijkmaker te maken. Gezien de 6 wissels is dat niet heel veel. Guardiola lijkt er niet gerust op. Hij maakt zich boos langs de lijn.
  4. tweede helft, minuut 90. Knockaert gaat nog eens diep. Waar blijft hij de energie halen? Alleen neemt hij de bal met de bovenarm mee en dat mag natuurlijk niet. Het blijft wel spannend, want Brighton is geen dood dier.
  5. tweede helft, minuut 86. Bijna Izquierdo. Izquierdo heeft opeens wat ruimte en doet wat hij zo graag doet: naar binnen komen en met rechts krullen naar doel. Ederson ziet de bal goed komen en klemt.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Jürgen Locadia erin, Yves Bissouma eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Stones bewijst meteen zijn waarde. Bij een corner kopt hij weg voor de neus van de grote Dunk. .
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester City, John Stones erin, Benjamin Mendy eruit
  9. tweede helft, minuut 79. De laatste wisselspeler bij City luistert naar de naam Stones. Hij vervangt Mendy, die vandaag zijn rentree maakte. Een verdediger voor een verdediger dus bij City.
  10. tweede helft, minuut 77. Er gebeurt momenteel weinig. City heeft de aanvallen van Brighton aan banden gelegd, maar laat ook zelf weinig zien. Izquierdo heeft nog niets kunnen laten zien.