1. 51' - Geel - Danilo
  2. 65' - Verv. Kevin De Bruyne door Fernandinho
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 06/04/19 - 18:31

Manchester City is de eerste finalist in de FA Cup. City versloeg Brighton & Hove Albion op Wembley met het kleinste verschil. Brighton verkocht zijn huid duur, maar werd genekt door een geniale ingeving van Kevin De Bruyne. Vincent Kompany zat niet in de selectie.

De machine genaamd Manchester City draait de afgelopen 7 dagen angstvallig snel. Dat mag je letterlijk nemen. 7 dagen geleden tegen Fulham scoorde City in de 5e minuut, op woensdag tegen Cardiff in de 6e minuut en tegen Brighton was het raak in de 4e minuut.

Tegen Brighton stelde Kevin De Bruyne de machine snel af met een geniale assist in de rug van de Brighton-defensie. De afwerking van Jesus met het hoofd mocht er ook zijn. Daarna ging de machine langzaam in spaarmodus. Bewust of niet bewust, dat was niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk was dat Brighton desondanks nauwelijks weerwerk bood in de eerste helft.

Een heel ander beeld zagen we in de tweede helft. City wist een kwartier niet wat het overkwam. Met Knockaert (ex-Standard) als meest bedrijvige speler troefde Brighton De Bruyne en co af met fysiek en lateraal spel. Duffy leek de 1-1 te maken na een corner, maar Laporte redde op de lijn.

City kon het evenwicht wel langzaam herstellen, maar ook niet veel meer dan dat. Kansen waren er nog nauwelijks. Spanning bleef er tot het einde. Izquierdo (ex-Club Brugge) viel nog in, maar meer dan een schot richting Ederson kon hij niet tonen.

90+4'

Einde match

Brighton verkocht zijn huid duur, maar werd genekt door een geniale ingeving van Kevin De Bruyne. City speelt de finale van de FA Cup.
90+3'
Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op David Silva (Manchester City).
90+2'
Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+2'
Raheem Sterling (Manchester City) haalt uit met zijn linker...
90+2'

Bijna boeken toe

Op de counter laat Sterling de beslissing liggen. Hij wordt perfect aangespeeld door Jesus, maar Sterling trapt in de armen van Ryan.
90+1'
Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion).
90+1'

90+1'

Drie minuten extra tijd

Brighton krijgt drie extra minuten om de gelijkmaker te maken. Gezien de 6 wissels is dat niet heel veel. Guardiola lijkt er niet gerust op. Hij maakt zich boos langs de lijn.
90'
Knockaert gaat nog eens diep. Waar blijft hij de energie halen? Alleen neemt hij de bal met de bovenarm mee en dat mag natuurlijk niet. Het blijft wel spannend, want Brighton is geen dood dier.
87'
Danilo (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
86'

Bijna Izquierdo

Izquierdo heeft opeens wat ruimte en doet wat hij zo graag doet: naar binnen komen en met rechts krullen naar doel. Ederson ziet de bal goed komen en klemt.
86'
De poging wordt gered door Ederson (Manchester City), die geen rebound weggeeft.
86'
José Izquierdo (Brighton & Hove Albion) haalt uit met zijn rechter...
85'
Raheem Sterling (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bernardo (Brighton & Hove Albion).
84'
Manchester City krijgt een vrije trap. Florin Andone (Brighton & Hove Albion) haalde een tegenstander onderuit.
82'
Stones bewijst meteen zijn waarde. Bij een corner kopt hij weg voor de neus van de grote Dunk.