• home
 • video
 • pas verschenen

  City breekt pas na de pauze door het pantser van dappere vierdeklasser

  1. 90+5' - Doelpunt - Riyad Mahrez (1 - 4)
  2. 90' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 3)
  3. 89' - Doelpunt - Padraig Amond (1 - 2)
  4. 86' - Verv. Scott Bennett door Fraser Franks
  5. 82' - Verv. David Silva door Ilkay Gündogan
  6. 80' - Verv. Fernandinho door Aymeric Laporte
  7. 76' - Doelpunt - Phil Foden (0 - 2)
  8. 69' - Verv. Joss Labadie door Matthew Dolan
  9. 62' - Verv. Tyreeq Bakinson door Josh Sheehan
  10. 52' - Doelpunt - Leroy Sané (0 - 1)
  52'Leroy Sané0 - 1
  76'Phil Foden0 - 2
  90'Phil Foden1 - 3
  90+5'Riyad Mahrez1 - 4

  Manchester City heeft een einde gemaakt aan het bekeravontuur van Newport County. De vierdeklasser hield wel een hele helft stand, maar na de pauze nam City toch eenvoudig afstand: 1-4. Kevin De Bruyne zag het allemaal gebeuren vanop de bank.

  Na een 6-0-zege tegen Chelsea mocht Newport geen probleem vormen voor Manchester City, maar de ploeg uit de League Two speelde zonder angst op de hobbelige akker. De bezoekers waren dominant, maar de beste kans was vroeg in de partij voor Newport. Ederson had een reflex nodig om een kopbal van Bakinson uit zijn doel te houden.

   

  Een serieuze waarschuwing voor City, dat voor de pauze geen bal tegen de touwen kreeg. De muur van Newport brokkelde pas in de tweede helft af. Het was Leroy Sané die de thuisploeg een eerste keer pijn deed met een loeihard schot. Day moest het leer lossen en zag het zo in doel verdwijnen. Pas 25 minuten later konden de bezoekers weer vieren na een actie van Phil Foden.

   

  Het slot had nog heel wat verrassingen in petto. In de 89e minuut laaide de hoop bij Newport op. Amond kreeg een lange bal met meer geluk dan kunde onder controle en met een lob zette hij de aansluitingstreffer op het bord: 1-2. Een ommekeer luidde het niet in want meteen daarna zorgde Foden voor de 1-3. De goal van Mahrez in de laatste minuut van de toegevoegde tijd was er nog eentje voor de statistieken.

  Kijk naar de doelpunten uit de wedstrijd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-4. Manchester City heeft een einde gemaakt aan het FA Cup-avontuur van Newport County. Na de pauze ging het op en over de vierdeklasser: 1-4.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Riyad Mahrez van Manchester City. 1, 4.
  3. tweede helft, minuut 94. Mahrez scoort! Mahrez strooit nog wat zout in de wonde bij Newport. Hij knalt de 1-4 voorbij Day.
  4. tweede helft, minuut 92. Sané knalt een vrijschop recht in de muur. City krijgt nog een corner en dolt een beetje met de thuisploeg.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Phil Foden van Manchester City. 1, 3.
  6. tweede helft, minuut 89. Weer Foden. Lang kunnen de supporters van Newport niet genieten. Foden knalt bijna meteen na de tegengoal zijn tweede van de avond binnen: 1-3.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Padraig Amond van Newport County. 1, 2.
  8. tweede helft, minuut 88. Een tegentreffer! Dit is lullig voor Manchester City. De bezoekers slikken nog een goal in het slot. Een lange bal verrast de defensie. Amond controleert met zijn gezicht en lobt de bal over Ederson binnen: 1-2.
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Newport County, Fraser Franks erin, Scott Bennett eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Voor Day is het best een drukke middag. Hij houdt een poging van Sané uit zijn kooi met zijn gezicht.