• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sublieme De Bruyne leidt Burnley naar de slachtbank met goal en assist

  1. 24' - Doelpunt - Gabriel Jesus (1 - 0)
  2. 22' - Geel - Kyle Walker
  1. 86' - Doelpunt strafschop - Sergio Agüero (5 - 0)
  2. 78' - Verv. Steven Defour door Ashley Westwood
  3. 76' - Verv. Gabriel Jesus door Sergio Agüero
  4. 76' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  5. 74' - Own goal - Kevin Long (4 - 0)
  6. 67' - Verv. Fernandinho door David Silva
  7. 63' - Verv. Matej Vydra door Chris Wood
  8. 62' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (3 - 0)
  9. 53' - Doelpunt - Bernardo Silva (2 - 0)

  Manchester City heeft in de vierde ronde van de FA Cup komaf gemaakt met een ontzettend zwak Burnley. De Bruyne begon aan de partij en was goed voor een goal en een assist. Defour startte bij Burnley.

  Heilig duel tussen Jesus en Pope

  Gisteren plaatste stadsgenoot Manchester United zich al voor de volgende ronde. Vandaag was het de beurt aan City. Na een klassieke studieronde vond het opvallandste wapenfeit zich af aan de cornervlag. Walker trapte de weerloze vlag helemaal in twee.

   

  Terwijl Kevin De Bruyne de passes uit zijn hoge hoed toverde, miste Gündogan tot tweemaal toe de kans op de openingstreffer. De Turkse Duitser zijn vizier stond niet op scherp.

   

  Voor Gabriel Jesus was het dan wel raak. De Braziliaan bladerde doorheen zijn Bijbel en slalomde zich een weg in de zestien. Oog in oog met Pope, verschalkte Jesus de Burnley-doelman. Ruststand: 1-0.

  Kyle Walker

  Walker, een seconde voor hij de cornervlag in twee knalde.

  De Bruyne heeft geen genade met slap Burnley

  Na de rust kwam City wel heel goed weg. Otamendi ging gruwelijk de mist in, Vydra profiteerde niet en mikte de bal oog in oog met Ederson in het zijnet.

   

  Wat nadien volgde was de grote Kevin De Bruyne-show. De Rode Duivel bediende Bernardo Silva perfect, de Portugees bedankte met de 2-0. Niet veel later was het zelf raak voor De Bruyne. Hij pakte uit met een doelpunt dat wel heel erg doet terugdenken aan de WK-match tegen Brazilië.

   

  Alsof het nog niet erg genoeg was voor Defour en co, dwong De Bruyne nog eens een eigen doelpunt af. Long was de pechvogel van dienst. Niet veel later ging diezelfde Long in de fout in de eigen zestien: strafschop. Agüero twijfelde niet en zette de 5-0-eindstand op het bord.

  Kevin De Bruyne

  De Bruyne legt aan voor de 3-0.

  Alle goals nog eens op een rijtje

  Net na rust pakte Vydra nog uit met een misser van formaat

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. EINDE! Dat was het dan. City speelt Burnley helemaal aan flarden en stuurt Defour en co weer naar huis met de forfaitscore. Een sublieme De Bruyne werd Man van de Match.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. Na een verschrikkelijke uittrap van Pope staat het ei zo na 6-0. De doelman maakt zijn fout evenwel goed met een knappe redding.
  4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 86 door Sergio Agüero van Manchester City. 5, 0.
  5. tweede helft, minuut 85. Agüero twijfelt niet: 5-0. De forfaitscore is een feit. Agüero zet zich achter een (lichte) strafschop en stuurt Pope de verkeerde kantop: 5-0!
  6. tweede helft, minuut 84. Strafschop voor City! Long beleeft zijn dagje niet in het Etihad Stadium. Hij gaat (licht) in duel met Silva, de bal gaat op de stip.
  7. tweede helft, minuut 82. Bernardo Silva legt af tot bij David Silva, die Pope nog eens bekogelt. De doelman is alert en voorkomt erger. Ook de poging van Gündogan wilt er niet in. Burnley voorkomt voorlopig de forfaitscore.
  8. tweede helft, minuut 80. City tikt rond. Bij Burnley snakken ze stilaan naar het laatste fluitsignaal. Het holt hopeloos achter de bal aan, terwijl City vrolijk en vrij mag rondtikken.
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Burnley, Ashley Westwood erin, Steven Defour eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Gabriel Jesus eruit
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Kevin De Bruyne eruit
  12. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 74 door Kevin Long van Manchester City. 4, 0.
  13. tweede helft, minuut 73. De Bruyne dwingt owngoal af: 4-0. Burnley zakt helemaal in elkaar. Kevin De Bruyne mag nog maar eens de zestien in wandelen en zet voor. Long is de pechvogel van dienst en werkt de bal in eigen doel.
  14. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Manchester City, David Silva erin, Fernandinho eruit
  15. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Burnley, Chris Wood erin, Matej Vydra eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 62 door Kevin De Bruyne van Manchester City. 3, 0.
  17. tweede helft, minuut 61. Daar is KDB! De Bruyne luistert zijn uitstekende partij op met de derde treffer voor City! Een goal die doet terugdenken aan zijn doelpunt tegen Brazilië: 3-0!