Liverpool mag FA Cup op zijn buik schrijven, ondanks goal Origi

  1. 39' - Doelpunt - Raúl Jiménez (1 - 0)
  2. 16' - Geel - James Milner
  3. 7' - Verv. Dejan Lovren door Ki-Jana Hoever
  1. 84' - Verv. Raúl Jiménez door Hélder Costa
  2. 76' - Verv. Jonny Castro door Matt Doherty
  3. 71' - Verv. Daniel Sturridge door Mohamed Salah
  4. 71' - Verv. Curtis Jones door Roberto Firmino
  5. 57' - Doelpunt - Rúben Neves (2 - 1)
  6. 53' - Verv. Diogo Jota door Ivan Cavaleiro
  7. 52' - Doelpunt - Divock Origi (1 - 1)
  39'goalRaúl Jiménez1 - 0
  52'goalDivock Origi1 - 1
  57'goalRúben Neves2 - 1

  Liverpool heeft ook zijn 2e match van 2019 verloren. In de bekermatch tegen Wolverhampton trad het aan met een B-team, met onder meer Mignolet en Origi, en die strategie werd afgestraft. Bij de Wolves mocht Dendoncker mee feestvieren.

  Jurgen Klopp gaf niet alleen een basisplaats aan Divock Origi en Simon Mignolet, hij liet met Curtis Jones en Rafael Camacho ook 2 jongelingen debuteren. Na een paar minuten kwam daar ook nog de 16-jarige (!) Nederlander Ki-Jan Hoever bij, die de geblesseerde Lovren moest vervangen.

   

  Begrijpelijkerwijs verliep het samenspel dan ook stroef. Ook bij Wolverhampton kregen heel wat basisspelers rust, maar Dendoncker en co waren wel genoeg op elkaar ingespeeld om een foutje van Milner optimaal af te straffen: 1-0.

  Vreugde bij Origi is van korte duur

  Bij Liverpool was er ook na de rust weinig beterschap. Origi werd in de aanval vaak aan zijn lot overgelaten. Een keer werd hij dan toch in stelling gebracht. Hij legde de bal pienter klaar voor zichzelf en vuurde door de benen van Dendoncker een kogel af: 1-1.

   

  Die score stond niet lang op het bord, want Ruben Neves deed zijn reputatie van afstandsschutter alle eer aan met een afgemeten schot waar Mignolet net niet bij kon.

   

  Voor de slotfase had Klopp nog Firmino en Salah in petto, maar ook zijn 2 sterren konden een replay niet meer uit de brand slepen. Een vrijschop van Shaqiri had misschien een beter lot verdiend dan de paal, al verdient ook Ruddy lof, want de doelman zat er nog met een vingertop aan.

  Geen speelminuten meer voor Mignolet dit seizoen?

  Liverpool kent zo een teleurstellende start van het nieuwe jaar, want afgelopen donderdag verloor het in de competitie ook al tegen Manchester City. Het wacht al sinds 2006 op een nieuwe FA Cup. Omdat Liverpool zich ook in de League Cup al liet ringeloren, dreigt Simon Mignolet dit seizoen niet meer te mogen spelen voor zijn club.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 2-1. Wolverhampton schakelt Liverpool uit! Geen beker voor Mignolet en Origi, misschien wel nog voor Dendoncker.
  3. tweede helft, minuut 91. Corner voor Liverpool! Mignolet gaat mee naar voren. Het levert niets op, maar hij blijft wat hangen. Na veel vijven en zessen werpt Ruddy zich toch op de bal.
  4. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra tijd. .
  5. tweede helft, minuut 88. Het lijkt er niet meer in te zitten voor Liverpool. Wie zorgt er nog voor een bevlieging? Van Salah en Firmino is het voorlopig ook niet gekomen.
  6. tweede helft, minuut 84. Liverpool dribbelt zich toch eens een weg door de gele muur, maar Keita mist de verfijning om Salah goed aan te spelen.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Hélder Costa erin, Raúl Jiménez eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Optimistische Camacho. De Portugese Camacho debutant weet het doel goed staan bij de beloften, maar bij de profs staat het toch precies ergens anders. Hij heeft al een paar keer op doel geschoten, maar nog niet binnen het kader.
  9. tweede helft, minuut 82. Dendoncker tackelt eerst naast een gevaarlijke breedtepass, maar hij herovert de bal en zet de counter op. Die leidt tot niets, maar Wolverhampton houdt zo toch de druk op de Liverpool-ketel.
  10. tweede helft, minuut 77. Liverpool levert nu niet alleen een gevecht met Wolverhampton, maar ook met de klok. Nog een kwartier heeft het om een 2e nederlaag in 2019 af te wenden.
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Matt Doherty erin, Jonny Castro eruit
  12. tweede helft, minuut 71. Dubbele wissel. Klopp brengt dan toch zijn 2 sterren. Met Salah en Firmino gebruikt hij meteen al zijn wissels op.
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Liverpool, Mohamed Salah erin, Daniel Sturridge eruit
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Liverpool, Roberto Firmino erin, Curtis Jones eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Binnenkant paal voor Shaqiri. Shaqiri draait de bal heerlijk naar de kruising. Ruddy zit er misschien nog een klein beetje aan, waardoor de bal de binnenkant van de paal raakt en achter zijn rug weer het veld opvalt.
  16. tweede helft, minuut 68. Sturridge wordt op 5 meter van de rand van het strafschopgebied op zijn enkels getrapt. Interessante vrijschop voor Liverpool. Zet Milner of Shaqiri Ruddy aan het werk?
  17. tweede helft, minuut 67. Het begint stilaan pijnlijk te worden voor Hoever, die niet het geluk heeft dat hij omringd wordt door ervaren jongens om hem te helpen. Gelukkig voor hem loopt het voorlopig telkens goed af.