Lukaku maakt zijn 3e doelpunt in 3 matchen, 5 op 5 voor Solskjaer

  1. 45+5' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
  2. 34' - Geel - Andy Yiadom
  3. 24' - Doelpunt strafschop - Juan Mata (1 - 0)
  1. 78' - Geel - Tahith Chong
  2. 77' - Verv. Callum Harriott door Yakou Meite
  3. 65' - Verv. Alexis Sánchez door Marcus Rashford
  4. 63' - Verv. Juan Mata door Tahith Chong
  5. 63' - Verv. Fred door Marouane Fellaini
  6. 62' - Verv. Garath McCleary door Modou Barrow
  24'penalty goalJuan Mata1 - 0
  45+5'goalRomelu Lukaku2 - 0

  Manchester United heeft zich geplaatst voor de 4e ronde van de FA Cup na een zege tegen tweedeklasser Reading. Romelu Lukaku scoorde opnieuw. Hij bezorgde Solskjaer een 5e zege in evenveel matchen als United-coach.

  Het doelpunt van Lukaku (2-0):

  Basisplaats Lukaku, Fellaini valt in

  Voor het bekerduel tegen Reading stelde Solskjaer een B-team op. Sterkhouders als De Gea, Pogba en Rashford mochten toekijken, Romero, Sanchez en Lukaku namen hun plaats in.


  Reading staat op de voorlaatste plaats in de Engelse tweede klasse al was dat niet meteen te zien op Old Trafford. De bezoekers eisten de bal op, maar voor doel stond het vizier niet op scherp.

   

  Dat brak het zuur op toen Mata tegen de mat ging. Na tussenkomst van de videoref zette de Spanjaard de penalty feilloos om.

   

  Sanchez reikte Lukaku het tweede doelpunt aan. Daar had hij twee pogingen voor nodig. De eerste keer trapte hij op de goalie van Reading, de tweede keer koos hij ervoor om hem te omspelen. Die optie leverde Lukaku een 3e doelpunt in 3 matchen op. En weer vierde hij het doelpunt met de duim in zijn mond.

   

  In de tweede helft viel er minder te beleven. Op het uur maakte Fellaini zijn entree. De Rode Duivel kreeg een kans, maar zijn hakje miste power om er 3-0 van te maken.

  Solskjaer: "Lukaku raakt opnieuw topfit"

  Ole Gunnar Solskjaer was vol lof over aanvaller Romelu Lukaku. "Hij maakt duidelijk vooruitgang", zei de caretaker-manager. "Hij heeft even vrijaf gekregen tijdens de kerstperiode en nu raakt hij weer topfit. Hij had de 90 speelminuten nodig. Maar hij schoot de bal knap binnen, zijn tweede al, dus dat is positief."

  Bekijk de doelpunten:

  Romelu Lukaku legt de 2-0 binnen.

  De penalty van Mata:

  Oeps, Sanchez gaat in de zetel van de coach zitten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen: 5 op 5 voor Solskjaer. Solskjaer boekt ook in zijn 5e wedstrijd als United-coach een zege. Met dank aan Lukaku. Hij maakte zijn 3e doelpunt in 3 wedstrijden, deze keer als basisspeler.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Pereira bijna. Het laatste schot van de match komt van de rechter van Pereira. Hij mikt naar de linkerhoek, Jaakkola redt.
  4. tweede helft, minuut 90. Na stoorwerk van Fellaini wil Rashford de bal controleren op de achterlijn. Het lukt hem niet, de aanvaller glijdt uit. Het kan de besten overkomen.
  5. tweede helft, minuut 89. Lukaku wordt gelanceerd, maar Jaakkola is bij de pinken. De Finse doelman komt meevoetballen en is eerder bij de bal.
  6. tweede helft, minuut 88. Voor een deel van de fans hoeft het niet meer. Zij zetten hun tocht naar de pub al in.
  7. tweede helft, minuut 85. Een voorzet vliegt over het hoofd van Lukaku, ook de halve Belg Pereira kan er niets mee aanvangen.
  8. tweede helft, minuut 81. Reading wil het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten en blijft aanvallen. Meite schiet vanuit een scherpe hoek over. De aanvaller stond ook buitenspel.
  9. Gele kaart voor Tahith Chong van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 78
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Reading, Yakou Meite erin, Callum Harriott eruit
  11. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier op de klok en de buit lijkt binnen voor Manchester United. Ondertussen rolt de opstelling van Chelsea binnen voor de match tegen Nottingham Forest. Ook zij spelen met een B-team. Hazard begint op de bank.
  12. tweede helft, minuut 68. Fellaini net niet. Fellaini laat de kans op de 3-0 liggen. Hij is te verrast om de actie van Young af te maken, zijn hakje mist power.
  13. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Manchester United, Marcus Rashford erin, Alexis Sánchez eruit
  14. tweede helft, minuut 64. Ook Sanchez moet naar de kant. Hij kan niet meer voort, waardoor Rashford van de bank moet komen.
  15. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Manchester United, Tahith Chong erin, Juan Mata eruit
  16. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Manchester United, Marouane Fellaini erin, Fred eruit
  17. tweede helft, minuut 62. Fellaini valt in. Daar is Fellaini. Hij speelt het laatste halfuur in plaats van Fred. Ook doelpuntenmaker Mata is naar de kant. Het Nederlandse talent Tahith Chong, de jongen met de weelderige haarbos, mag zijn debuut maken.
  18. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Reading, Modou Barrow erin, Garath McCleary eruit