6
Manchester UnitedTottenham Hotspur
Chris Kavanagh
Old Trafford

VIDEO - Van kwaad naar erger: fans Man United verlaten het stadion al tijdens de wedstrijd na de 0-3 van Tottenham

zo 29 september 2024 19:30
  1. 3' - Doelpunt - Brennan Johnson (0 - 1)
  2. 34' - Geel - Noussair Mazraoui
  3. 39' - Geel - Diogo Dalot
  4. 42' - Rood - Bruno Fernandes
  5. 45' - Verv. Kobbie Mainoo door Mason Mount
  6. 45+1' - Geel - Brennan Johnson
  7. 45+4' - Geel - Mason Mount
  1. 47' - Doelpunt - Dejan Kulusevski (0 - 2)
  10. 77' - Verv. Timo Werner door Mikey Moore
  11. 77' - Doelpunt - Dominic Solanke (0 - 3)
  12. 81' - Verv. Micky van de Ven door Radu Dragusin
  13. 85' - Verv. Mason Mount door Amad Diallo
Premier League - speeldag 6 - 29/09/24 - 17:30
3'
Brennan Johnson
0 - 1
3'
47'
Dejan Kulusevski
0 - 2
47'
77'
Dominic Solanke
0 - 3
77'

Manchester United heeft thuis met 0-3 verloren van Tottenham. Na een vroeg doelpunt van de bezoekers en een rode kaart voor Bruno Fernandes gaat het van kwaad naar erger bij United na het gelijkspel tegen Twente in de Europa League. In de tweede helft verlieten de fans het stadion zelfs na de 0-3.

Wat er zich vandaag in het Theatre of Dreams afspeelde, zal deze nacht voor wat nachtmerries zorgen bij de Manchester United-fans.

Na het gelijkspel tegen Twente in de Europa League wilden ze nochtans een reactie zien van hun ploeg. Maar na 3 minuten keek hun ploeg al tegen een achterstand aan. Marcus Rashford verloor de bal aan Micky van de Ven, die een geweldige rush uit zijn benen schudde. Hij schotelde Brennan Johnson de 0-1 voor.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Maar het werd nog erger voor United. Johnson schoot eerst nog op de paal en in minuut 42 kreeg kapitein Bruno Fernandes een rode kaart onder zijn neus geschoven.

Op dat moment had United nochtans wel 2 grote kansen gehad. Zirkzee trapte op doelman Vicario, Garnacho knalde in de vlucht op de paal. Zo ging United rusten met een 0-1-achterstand, maar wel met een man minder.

Meteen na de rust kregen de United-fans een nieuwe klap te verwerken. Dejan Kulusevski zette al na 2 minuten de 0-2 op het bord. De spelers van United probeerden dan wel om de bakens te verzetten, maar een schot op doel lukte zowel Casemiro als Garnacho niet.

Dus kreeg Manchester United een nieuwe klap, die de hoop helemaal wegnam. Solanke legde na een hoekschop de 0-3-eindstand vast. Voor een groot deel van het thuispubliek was de wedstrijd dan al gedaan. In de gietende regen verlieten ze het stadion.

Donderdag moet United op bezoek bij Porto om de negatieve spiraal om te draaien. Na het gelijkspel tegen Twente is het al van moeten. Ook in de Premier League scheren ze geen hoge toppen. Na 6 speeldagen staan ze 12e met 7 punten.

Ten Hag: "Morgen is een nieuwe dag"

Na de wedstrijd vertelde Erik ten Hag voor de microfoon van Sky Sports wat hij van de wedstrijd vond. "We kenden een slechte start, en Tottenham was dominant. We konden hun manier van druk zetten niet aan. We konden nog altijd terugkomen in de wedstrijd met 2 grote kansen, maar die rode kaart verandert de match."

"De 0-1 kan niet gebeuren. Het kan niet dat hij door de defensie loopt. Daar waren we ongedisciplineerd. We waren ook wel niet goed in balbezit, terwijl Tottenham ons hoog vast zette."

"Hoe we dit moeten omdraaien? Morgen is een nieuwe dag. We moeten leren. Er zijn bepaalde dingen die we beter moeten doen in balbezit als we onder druk staan. Dat is teleurstellend. Nu moeten we volledig focussen op Porto."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+6'
Mikey Moore (Tottenham Hotspur) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rasmus Højlund (Manchester United) stond buitenspel.
90+2'
Matthijs de Ligt (Manchester United) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'
Pape Sarr (Tottenham Hotspur) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+1'
Redding van André Onana (Manchester United), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Dominic Solanke (Tottenham Hotspur) haalt uit...
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
Vrije trap voor Tottenham Hotspur. Amad Diallo (Manchester United) hield Mikey Moore vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90'
Christian Eriksen neemt de hoekschop voor Manchester United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
89'
Alejandro Garnacho (Manchester United) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
87'
Lucas Bergvall (Tottenham Hotspur) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Lucas Bergvall (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Amad Diallo (Manchester United).
85'
81'
77'

Doelpunt voor

Dominic Solanke kan scoren voor Tottenham Hotspur. De assist komt op naam van Pape Sarr.
77'
Pape Sarr (Tottenham Hotspur) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
77'
Lucas Bergvall neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.