Ga naar de inhoud

Belgen van Leicester degraderen uit Premier League ondanks winnende treffer van Faes

Leicester City
einde
2-1
West Ham United
 1. 34' - Doelpunt - Harvey Barnes (1 - 0)
 1. 62' - Doelpunt - Wout Faes (2 - 0)
 2. 63' - Verv. Said Benrahma door Jarrod Bowen
 3. 63' - Verv. Michail Antonio door Danny Ings
 4. 66' - Geel - Jonny Evans
 5. 67' - Geel - Danny Ings
 6. 71' - Verv. Kiernan Dewsbury-Hall door Nampalys Mendy
 7. 72' - Verv. Aaron Cresswell door Emerson Palmieri
 8. 72' - Verv. Lucas Paquetá door Maxwel Cornet
 9. 77' - Verv. Kelechi Iheanacho door Jamie Vardy
 10. 79' - Doelpunt - Pablo Fornals (2 - 1)
 11. 86' - Verv. Flynn Downes door Manuel Lanzini
 12. 90+1' - Verv. Timothy Castagne door Ricardo Pereira
Premier League - speeldag 38 - 28/05/23 - 17:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
34'
Harvey Barnes
34'
Harvey Barnes
1 - 0
62'
Wout Faes
62'
Wout Faes
2 - 0
79'
Pablo Fornals
2 - 1
Pablo Fornals
79'

Beteuterde gezichten bij de Belgen van Leicester City. Ondanks dat Tielemans en Faes hun team de zege bezorgden tegen West Ham United, zakt het uit de Premier League. Een driepunter volstond niet voor de redding, want Everton – met Amadou Onana – verzekerde zich van het behoud met winst tegen Bournemouth.

Het sprookje van Leicester City in de Premier League is uitgedraaid op een nachtmerrie. De club van onder meer Tielemans en Castagne moet na 9 jaar terug naar de tweede klasse.

 

Boosdoener van dienst: Everton.

 

Al moeten The Foxes vooral naar zichzelf kijken. Vandaag deed het precies wat het moest doen, maar Leicester heeft dit seizoen veel te lang gekwakkeld. Het boekte slechts 4 overwinningen sinds de WK-break. Veel te weinig.

 

Toch was er voor de partij nog hoop. Als Leicester zelf won en Everton thuis tegen Bournemouth punten liet liggen, bleven de mannen van Dean Smith in de Premier League.

Die boodschap hadden de spelers duidelijk begrepen.

 

Barnes zette de thuisploeg na een half uur voetballen verdiend op voorsprong. In de tweede helft zorgden twee landgenoten voor een dubbele voorsprong. Youri Tielemans schilderde op het uur een vrije trap op de krullenbol van Wout Faes, die knap binnenknikte.


De hoop groeide in Leicester, maar op hetzelfde moment klom ook Everton op voorsprong. Hopeloos wachten op een goal van Bournemouth, was het enige dat de Belgen konden doen. De aansluitingstreffer van Fornals in Leicester zal de geschiedenisboeken enkel als voetnoot halen.


De kampioen van 2016 neemt nu dus (tijdelijk) afscheid van het hoogste toneel. Het Everton van Amadou Onana speelt volgend jaar wel nog in de Premier League. Of Onana daar ook blijft, valt nog te bezien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Eindsignaal. De blessuretijd was een maat voor niets. De wedstrijd eindigt op 2-1, Leicester heeft gedaan wat het moest doen. Afwachten wat het wordt in Everton nu... .
 3. tweede helft, minuut 94. Schietgebedjes. Supporters op de tribune in het King Power beginnen letterlijk te bidden. Komt er nog onverwachtse hulp voor Leicester? .
 4. tweede helft, minuut 92. Bijna 2-2. Ings legt een balletje achteruit tot bij Fornals. De Spanjaard kan zijn tweede van de avond maken, maar trapt over. .
 5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Leicester City, Ricardo Pereira erin, Timothy Castagne eruit
 6. tweede helft, minuut 91. 10 minuten extra! In Everton worden 10 minuten extra tijd toegevoegd! Kan het dan toch nog voor Bournemouth (en Leicester)? .
 7. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 8. tweede helft, minuut 90. Cornet glipt door de verdediging en is op weg naar doel, maar Hooper fluit de grote kans af voor buitenspel. .
 9. tweede helft, minuut 87. Voorzichtig slotoffensief. West Ham drukt Leicester nu toch nog even naar achter. Het slotoffensief van West Ham is begonnen, maar blijft vrij voorzichtig. .
 10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij West Ham United, Manuel Lanzini erin, Flynn Downes eruit
 11. tweede helft, minuut 85. Faes kopt een vrije trap van West Ham in hoekschop, Vardy haalt die weg. De tegenaanval van Leicester komt er niet helemaal uit. .
 12. tweede helft, minuut 84. De wedstrijd lijkt nu toch wat dood te bloeden. Duwt West Ham nog door voor de gelijkmaker? .
 13. tweede helft, minuut 80. Opnieuw gejuich. Er gaat weer een golf van gejuich door het stadion. De fans denken voor een tweede keer deze avond dat Bournemouth gescoord heeft, maar ook nu is dat niet het geval. .
 14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Pablo Fornals van West Ham United. 2, 1.
 15. tweede helft, minuut 77. 2-1! De wedstrijd leek gespeeld, maar op een tegenaanval maakt Fornals het toch weer spannend. Faes wijkt te lang, de Spanjaard aarzelt niet en trapt de bal via de paal in de korte hoek langs Iversen. .
 16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Leicester City, Jamie Vardy erin, Kelechi Iheanacho eruit
 17. tweede helft, minuut 76. Alweer een puntertje. Maddison krijgt weer te veel ruimte, maar de Brit verprutst het nog maar eens met een puntertje. De bal wijkt af en eindigt in hoekschop. .
 18. tweede helft, minuut 74. West Ham dringt nu toch weer even aan. Eerst belandt een voorzet aan de tweede paal bij Cornet. De flankaanvaller kopt tegen een verdediger. Daarna haalt Ings weer veel te wild uit. Hij vindt nog maar eens de tribune. .
 19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij West Ham United, Maxwel Cornet erin, Lucas Paquetá eruit