Ga naar de inhoud

Gündogan zadelt Leeds met degradatiezorgen op na dubbel doelpunt, De Bruyne maakt rentree

 1. 45+2' - Geel - Wilfried Gnonto
 2. 27' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (2 - 0)
 3. 19' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (1 - 0)
 1. 90+3' - Verv. Ilkay Gündogan door Rodri
 2. 90+3' - Geel - Weston McKennie
 3. 87' - Verv. Julián Álvarez door Bernardo Silva
 4. 85' - Doelpunt - Rodrigo (2 - 1)
 5. 84' - Gemiste strafschop - Ilkay Gündogan
 6. 80' - Verv. Patrick Bamford door Brenden Aaronson
 7. 80' - Verv. Adam Forshaw door Pascal Struijk
 8. 71' - Geel - Rodrigo
 9. 65' - Verv. Jack Harrison door Crysencio Summerville
 10. 58' - Verv. Wilfried Gnonto door Rodrigo
 11. 58' - Verv. Marc Roca door Sam Greenwood
 12. 54' - Verv. Nathan Aké door Kyle Walker
19'goalIlkay Gündogan1 - 0
27'goalIlkay Gündogan2 - 0
85'goal Rodrigo2 - 1

Manchester City heeft werk gedaan. Niet meer, niet minder. Tegen Leeds zette middenvelder Ilkay Gündogan de thuisploeg na een half uur al op rozen met twee treffers. Leeds - dat flirt met de degradatiestreep - knokte nog weerbarstig terug, maar de eerredder van Rodrigo kwam te laat. Kevin De Bruyne maakte opnieuw de 90 minuten vol.

Kevin De Bruyne keerde tegen Leeds United terug in de basis na een lichte blessure.

 

Onze landgenoot maakte meteen 90 minuten, maar speelde vandaag eens niet voor aangever. Die rol nam Riyad Mahrez op zich. De Algerijn zette Ilkay Gündogan tot twee keer toe op weg naar een doelpunt.

 

Alsof we naar een herhaling keken, knalde de middenvelder zijn ploeg - vanop de grote rechthoek - naar een 2-0-voorsprong na een half uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leeds -  dat net boven de degradatiezone staat - kon het zich niet veroorloven om de kopjes te laten zakken. Voor het eerst onder trainer Sam Allardyce timmerde het nog een slotoffensief in elkaar.

 

Initieel met succes, want vijf minuten voor het einde zorgde Rodrigo voor een tegentreffer.

 

Toch kwam die redding te laat. City controleerde het slot en zadelt Leeds zo op met zorgen. Nottingham Forest en Everton kunnen de ploeg onder de degradatiestreep duwen, Leicester City kan dan weer een mooi kloofje slaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Riyad Mahrez (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 96.
 3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Ilkay Gündogan eruit
 4. Gele kaart voor Weston McKennie van Leeds United tijdens tweede helft, minuut 93
 5. Weston McKennie (Leeds United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ilkay Gündogan (Manchester City). tweede helft, minuut 93.
 6. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Erling Haaland (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
 7. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Erling Haaland (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
 8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Phil Foden (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
 10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Bernardo Silva erin, Julián Álvarez eruit
 11. Sam Greenwood (Leeds United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Riyad Mahrez (Manchester City). tweede helft, minuut 87.
 12. Rodrigo (Leeds United) scoort. Het staat 2 - 1. tweede helft, minuut 85.
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Rodrigo van Leeds United. 2, 1.
 14. Phil Foden (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Crysencio Summerville (Leeds United). tweede helft, minuut 84.
 15. Pech voor Manchester City, want het schot van Ilkay Gündogan strandt op de paal. tweede helft, minuut 84.
 16. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 84 door Ilkay Gündogan van Manchester City.
 17. Penalty voor Manchester City! Fout van Pascal Struijk (Leeds United). Phil Foden (Manchester City) werd afgestopt. tweede helft, minuut 83.
 18. Rico Lewis (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
 19. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Phil Foden (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 81.
 20. Kevin De Bruyne neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 81.