Newcastle UnitedFulham
Robert Jones
St James' Park
52247

BEKIJK: Penaltyslipper van Mitrovic breekt Fulham zuur op, Newcastle lacht het laatst

8. 85' - Verv. Miguel Almirón door Jacob Murphy
    9. 89' - Doelpunt - Alexander Isak (1 - 0)
    10. 90+2' - Verv. Harrison Reed door Tom Cairney
    11. 90+2' - Verv. Issa Diop door Carlos Vinícius
    12. 90+2' - Verv. Bobby Decordova-Reid door Harry Wilson
    13. 90+6' - Verv. Callum Wilson door Chris Wood
    Premier League - speeldag 20 - 15/01/23 - 15:02
    89'
    Alexander Isak
    89'
    1 - 0

In de Premier League blijft Newcastle meedraaien in de top van het klassement. De nummer 3 won met een dosis geluk: een strafschop van Aleksandar Mitrovic werd afgekeurd na een dubbele baltoets, in de slotfase sloeg de thuisploeg toe.

Newcastle had in zijn laatste 2 competitieduels niet gescoord en benutte ook tegen Fulham zijn kansen niet in de eerste helft.

Halfweg de tweede helft leek de thuisploeg de prijs te betalen voor die missers.

Aleksandar Mitrovic, ex-Newcastle, nam de penalty voor zijn rekening, maar de Serviër gleed uit en raakte de bal met beide voeten.

Hij trapte in zijn glijpartij met zijn rechter tegen zijn wegschuivend steunbeen. Zijn goal werd afgekeurd, een herexamen kwam er niet.

Een 3e scoreloos gelijkspel hing in de lucht voor Newcastle, maar recordaankoop en invaller Alexander Isak brak in de 89e minuut de ban.

Newcastle wipt zo weer over Manchester United naar de 3e plaats.

Newcastle wint op de valreep:

90+8' tweede helft
    90+6'
    90+2'
    90+2'
    89'

Callum Wilson (Newcastle United) schildert een voorzet op het hoofd van Alexander Isak en die kopt de 1 - 0 tegen het net.
    89'
    Callum Wilson (Newcastle United) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
    85'
    85'
    Issa Diop (Fulham) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alexander Isak (Newcastle United).
    84'
    Hoekschop voor Newcastle United. Kieran Trippier trapt die naar de tweede paal.
    82'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Callum Wilson (Newcastle United) stond buitenspel.
    82'
    Joelinton (Newcastle United) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    81'
    Newcastle United krijgt een vrije trap. Tim Ream (Fulham) haalde Callum Wilson onderuit.
    79'
    Aleksandar Mitrovic (Fulham) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kieran Trippier (Newcastle United).