BEKIJK: Man.United rukt op richting top 4 na zuinige zege bij hekkensluiter (!) Leicester City

  1. 43' - Geel - Tyrell Malacia
  2. 28' - Geel - Diogo Dalot
  3. 23' - Doelpunt - Jadon Sancho (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Jamie Vardy door Patson Daka
  2. 87' - Verv. Marcus Rashford door Fred
  3. 87' - Geel - James Maddison
  4. 76' - Verv. Youri Tielemans door Kelechi Iheanacho
  5. 68' - Verv. Jadon Sancho door Cristiano Ronaldo
  6. 59' - Verv. Anthony Elanga door Casemiro
  7. 49' - Geel - Lisandro Martínez
  23'goalJadon Sancho0 - 1

  Na de 0 op 6 is er de 9 op 9 voor Manchester United. Dankzij zijn derde zege op een rij is het team van coach Ten Hag plots 5e in de Premier League. Het won vandaag bij Leicester City met het kleinste verschil. De club van Rode Duivels Youri Tielemans, Timothy Castagne, Dennis Praet en nu ook Wout Faes blijft troosteloos laatste in de stand.

  Erik ten Hag had in zijn basiself opnieuw geen plaats voor Cristiano Ronaldo. De Portugees zag vanaf de bank hoe Jadon Sancho halfweg de eerste helft de score opende na een snelle tegenstoot.

   

  United had het na de rust niet gemakkelijk om de voorsprong vast te houden, maar slaagde daar dankzij David De Gea toch in. Zo ranselde de Spanjaard onder meer een vrije trap van James Maddison uit de kruising.

   

  Met Casemiro en Ronaldo, die een omhaal nog voorlangs mikte, in het team trok United de zege over de streep, goed voor 9 op 9 en de vijfde plaats in het klassement. Voor Leicester City is het een seizoensbegin in mineur. Met 1 op 15 is het voorlopig troosteloos laatste.

  Het doelpunt van Sancho:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. James Justin (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 93.
  3. James Maddison (Leicester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  4. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Christian Eriksen (Manchester United), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. Fred (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City). tweede helft, minuut 88.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Leicester City, Patson Daka erin, Jamie Vardy eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester United, Fred erin, Marcus Rashford eruit
  9. Gele kaart voor James Maddison van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 87
  10. Manchester United krijgt een vrije trap. Jamie Vardy (Leicester City) haalde Tyrell Malacia onderuit. tweede helft, minuut 86.
  11. Cristiano Ronaldo (Manchester United) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  12. Cristiano Ronaldo (Manchester United) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  13. Kelechi Iheanacho (Leicester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  14. Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
  15. Marcus Rashford (Manchester United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  16. Diogo Dalot (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City). tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Leicester City, Kelechi Iheanacho erin, Youri Tielemans eruit
  18. James Justin (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Casemiro (Manchester United). tweede helft, minuut 76.
  19. Scott McTominay (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Boubakary Soumaré (Leicester City). tweede helft, minuut 73.
  20. Cristiano Ronaldo (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wilfred Ndidi (Leicester City). tweede helft, minuut 71.