BEKIJK: Everton verzekert zich van behoud na comeback tegen Crystal Palace, Burnley wipt uit degradatiezone

  1. 36' - Doelpunt - Jordan Ayew (0 - 2)
  2. 34' - Geel - Jordan Ayew
  3. 32' - Geel - Will Hughes
  4. 21' - Doelpunt - Jean-Philippe Mateta (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Richarlison door Jonjoe Kenny
  2. 85' - Doelpunt - Dominic Calvert-Lewin (3 - 2)
  3. 82' - Geel - Abdoulaye Doucouré
  4. 81' - Verv. Jean-Philippe Mateta door Christian Benteke
  5. 75' - Doelpunt - Richarlison (2 - 2)
  6. 74' - Verv. Jeffrey Schlupp door Conor Gallagher
  7. 69' - Geel - Wilfried Zaha
  8. 67' - Geel - Michael Keane
  9. 61' - Verv. Anthony Gordon door Demarai Gray
  10. 57' - Verv. Will Hughes door Luka Milivojevic
  11. 54' - Doelpunt - Michael Keane (1 - 2)
  36'goalJordan Ayew0 - 2
  54'goalMichael Keane1 - 2
  75'goal Richarlison2 - 2

  Het heeft veel zweet en een paar tranen gekost, maar Everton speelt volgend seizoen in de Premier League. Tegen Crystal Palace zette de ploeg van Frank Lampard een scheve situatie alsnog recht. Ook Burnley vierde een klein feestje in de degradatiestrijd vanavond.

  De zenuwen in het blauwe deel van Liverpool stonden strak gespannen voor de komst van Crystal Palace. Bij winst bleven de geplaagde spelers van Frank Lampard nog een jaartje voetballen in de Premier League.


  Er stond dus heel wat op het spel. Niet verwonderlijk dat na 2 minuten de wedstrijd al werd opgeschrikt door een (k)opstootje tussen Zaha en Gordon.


  De bezoekers gedijden in de vijandige sfeer in Goodison Park en bezorgde Everton knikkende knieën. Bij de rust tekenden Mateta en Ayew voor een comfortabele 0-2-voorsprong.


  Everton leek op de laatste speeldag te gaan bikkelen voor het behoud, tot Keane de treffer van de hoop maakte met de buitenkant van zijn linkervoet. Richarlison raakte geïnspireerd door de goocheltruc van zijn verdediger, scoorde en viel in de armen van trainer Lampard.


  De thuisploeg leefde weer. Zeker wanneer Calvert-Lewin het stadion in extase bracht met het winnende doelpunt: goed voor een verlengd verblijf in de Premier League.

  Burnley met goede papieren richting slotspeeldag

  Leeds United en Burnley schommelen op de rand van de degradatie in Engeland. Die laatste kreeg met een punt achterstand op "veilige" plaats 17 een verplaatsing naar Aston Villa voorgeschoteld.

   

  Op slag van rust bracht Barnes Burnley in verroering, vlak na rust temperde Buendia die vreugde. De bezoekers hielden met man en macht vast aan het puntje in hun achterzak, met een rode kaart voor Lowton tot gevolg;

   

  Maar Burnley slaagde in zijn opzet: een punt meegraaien en zo de laatste speeldag ingaan op plaats 17 in de Premier League, met een gelijk puntenaantal als Leeds. Spanning troef op de laatste speeldag.

  De goals uit Everton - Crystal Palace:

  De goals uit Aston Villa - Burnley:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. De ref fluit voor een fout, Christian Benteke (Crystal Palace) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 96.
  3. Christian Benteke (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordan Pickford (Everton). tweede helft, minuut 94.
  4. Conor Gallagher (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mason Holgate (Everton). tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Everton, Jonjoe Kenny erin, Richarlison eruit
  6. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. Demarai Gray (Everton) schildert een voorzet op het hoofd van Dominic Calvert-Lewin en die kopt de 3 - 2 tegen het net. tweede helft, minuut 85.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Dominic Calvert-Lewin van Everton. 3, 2.
  9. Vrije trap voor Everton. Wilfried Zaha (Crystal Palace) hield Seamus Coleman vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 84.
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Wilfried Zaha (Crystal Palace) stond buitenspel. tweede helft, minuut 84.
  11. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Wilfried Zaha (Crystal Palace) stond buitenspel. tweede helft, minuut 83.
  12. Gele kaart voor Abdoulaye Doucouré van Everton tijdens tweede helft, minuut 82
  13. Vrije trap voor Crystal Palace. Abdoulaye Doucouré (Everton) hield Eberechi Eze vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 82.
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Crystal Palace, Christian Benteke erin, Jean-Philippe Mateta eruit
  15. Abdoulaye Doucouré (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Conor Gallagher (Crystal Palace). tweede helft, minuut 80.
  16. Vitaliy Mikolenko (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordan Ayew (Crystal Palace). tweede helft, minuut 79.
  17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Wilfried Zaha (Crystal Palace) stond buitenspel. tweede helft, minuut 78.
  18. Richarlison (Everton) scoort met zijn linkervoet. Het staat 2 - 2. tweede helft, minuut 75.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Richarlison van Everton. 2, 2.
  20. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Crystal Palace, Conor Gallagher erin, Jeffrey Schlupp eruit