Chelsea sluit dramatische dag toch nog op positieve noot af, Lukaku valt pas laat in

  1. 14' - Doelpunt - Mason Mount (0 - 2)
  2. 3' - Doelpunt - Trevoh Chalobah (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Kai Havertz (1 - 3)
  2. 86' - Verv. Timo Werner door Romelu Lukaku
  3. 85' - Verv. Mateo Kovacic door N'Golo Kanté
  4. 84' - Verv. Josh Sargent door Jonathan Rowe
  5. 80' - Geel - Trevoh Chalobah
  6. 69' - Doelpunt strafschop - Teemu Pukki (1 - 2)
  7. 68' - Geel - Édouard Mendy
  3'goalTrevoh Chalobah0 - 1
  14'goalMason Mount0 - 2
  69'penalty goalTeemu Pukki1 - 2
  90'goalKai Havertz1 - 3

  Naast het veld beleeft Chelsea bange uren, op het veld liep het vanavond wel nog goed. Lukaku en co. kaapten de 3 punten mee bij nummer laatst Norwich. Het werd 1-3, de Rode Duivel viel pas in de slotminuten in.

  Norwich is het kneusje in de Premier League, Chelsea staat derde. Vandaag kwam het bericht dat alle eigendommen van Roman Abramovitsj, de Russische eigenaar die dicht bij Poetin staat, worden bevroren. Dus ook Chelsea, waarvan de verkoop - een anticipatie van Abramovitsj - nu bemoeilijkt wordt. Transfers en nieuwe contracten mogen ook niet meer.

  Wat later op de dag volgde het nieuws dat hoofdsponsor Three tijdelijk zijn samenwerking stopt en dus van de shirts en uit het stadion verdwijnt.

  In die omstandigheden voetbalde Chelsea - nog met sponsorlogo - in een vooruitgeschoven duel van de 30e speeldag toch snel een geruststellende voorsprong bij elkaar: na een kwartier stond het 0-2 langs Chalobah en Mount. De onvermijdelijke Pukki maakte de laatste 20 minuten nog spannend vanaf de stip.

  Lukaku zat voor de tweede competitiematch op een rij op de bank. Vier minuten voor het einde gooide Tuchel Lukaku (voor Werner) en Kanté in de strijd. Die laatste zorgde voor de assist van de geruststellende 1-3 van Havertz.

  Bekijk de 0-1 en 0-2 en een lachende Lukaku op de bank

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. De ref fluit voor een fout, Jorginho (Chelsea) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 92.
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. Kai Havertz kan scoren voor Chelsea. De assist komt op naam van N'Golo Kanté. tweede helft, minuut 90.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Kai Havertz van Chelsea. 1, 3.
  6. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Milot Rashica (Norwich City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 87.
  7. Bij Chelsea wordt de hoekschop genomen door Mason Mount. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 87.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Chelsea, Romelu Lukaku erin, Timo Werner eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Chelsea, N'Golo Kanté erin, Mateo Kovacic eruit
  10. Kai Havertz (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ozan Kabak (Norwich City). tweede helft, minuut 85.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Norwich City, Jonathan Rowe erin, Josh Sargent eruit
  12. Pierre Lees-Melou (Norwich City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
  13. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Grant Hanley (Norwich City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 80.
  14. Gele kaart voor Trevoh Chalobah van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 80
  15. Trevoh Chalobah (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Milot Rashica (Norwich City). tweede helft, minuut 80.
  16. Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Brandon Williams (Norwich City). tweede helft, minuut 78.
  17. Mason Mount (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenny McLean (Norwich City). tweede helft, minuut 77.
  18. Kai Havertz (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lukas Rupp (Norwich City). tweede helft, minuut 74.
  19. Timo Werner (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 74.
  20. Kenny McLean (Norwich City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ruben Loftus-Cheek (Chelsea). tweede helft, minuut 73.