Southampton maakt einde aan zegereeks Manchester City, assist voor Kevin De Bruyne

  1. 33' - Geel - Jan Bednarek
  2. 7' - Doelpunt - Kyle Walker-Peters (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Mohamed Elyounoussi
  2. 82' - Verv. Stuart Armstrong door Ibrahima Diallo
  3. 79' - Geel - Stuart Armstrong
  4. 71' - Verv. Jan Bednarek door Lyanco
  5. 65' - Doelpunt - Aymeric Laporte (1 - 1)
  6. 60' - Verv. Raheem Sterling door Gabriel Jesus
  65'goalAymeric Laporte1 - 1

  Manchester City heeft geen 13e zege op een rij kunnen boeken in de Premier League. Het had alle moeite van de wereld om de vroege goal van Kyle Walker-Peters uit te wissen. Southampton hield in het voorspelbare slotoffensief van City stand.

  2 Kyle Walkers op de rechterflank vandaag, maar het was Kyle Walker-Peters van Southampton die kracht, snelheid en techniek aan elkaar paarde voor de fraaie 1-0.

   

  Manchester City had het moeilijk om onder stoom te komen. Balbezit werden te weinig omgezet in kansen. Na de rust ontsnapte het zelfs een paar keer aan de 2-0.

   

  In het laatste halfuur was het dan toch al City wat de klok sloeg. Met een vrijschop vond Kevin De Bruyne het hoofd van Aymeric Laporte. Met zijn 80e assist komt hij op gelijke hoogte van David Beckham, al is het Premier League-record van Ryan Giggs (162) nog heel veraf.

   

  De Bruyne bleef de meest opvallende figuur, met ook nog een verschroeiend schot dat de kwaliteit van het doelkader testte in St. Mary's. Hij claimde ook nog een strafschop en had een goeie zaak. Maar de VAR liet het na een lange studie toch maar blauwblauw.

   

  De 1-2 kwam er uiteindelijk toch niet, waardoor de zegereeks van Manchester City eindigt op 12 stuks. Met 12 punten voorsprong op Liverpool is er in het klassement nog altijd geen vuiltje aan de lucht.

  Kevin De Bruyne biedt Aymeric Laporte de 1-1 aan

  Bekijk de openingsgoal van Southampton

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. Bij Manchester City wordt de hoekschop genomen door Kevin De Bruyne. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 96.
  3. Redding van Fraser Forster (Southampton), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 96.
  4. Kevin De Bruyne (Manchester City) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 96.
  5. De ref fluit voor een fout, Rodri (Manchester City) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 93.
  6. Gele kaart voor Mohamed Elyounoussi van Southampton tijdens tweede helft, minuut 92
  7. Vrije trap voor Manchester City. Mohamed Elyounoussi (Southampton) hield Kevin De Bruyne vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 92.
  8. Armando Broja (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rúben Dias (Manchester City). tweede helft, minuut 91.
  9. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. Kevin De Bruyne (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 88.
  11. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Jack Grealish (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 88.
  12. Jack Grealish (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 88.
  13. De poging wordt gered door Ederson (Manchester City). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 86.
  14. Ibrahima Diallo (Southampton) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 86.
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Southampton, Ibrahima Diallo erin, Stuart Armstrong eruit
  16. Manchester City komt opzetten en dat lijkt een kans op te leveren, maar Gabriel Jesus kan net niet bij de bal. tweede helft, minuut 81.
  17. Opluchting bij Southampton, want dankzij de VAR wordt Stuart Armstrong toch niet uitgesloten. tweede helft, minuut 80.
  18. Gele kaart voor Stuart Armstrong van Southampton tijdens tweede helft, minuut 79
  19. Stuart Armstrong (Southampton) zit in de problemen. Hij heeft nagetrapt en de scheidsrechters hebben het gezien. tweede helft, minuut 79.
  20. We krijgen toch geen strafschop voor Southampton. Dat hebben de scheidsrechter en de VAR samen beslist. tweede helft, minuut 78.