BEKIJK: Kevin De Bruyne trapt eerste achtervolger Chelsea uit de titelrace

  1. 32' - Geel - Mateo Kovacic
  2. 7' - Geel - Marcos Alonso
  1. 88' - Verv. Phil Foden door Gabriel Jesus
  2. 84' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  3. 81' - Verv. Marcos Alonso door Mason Mount
  4. 70' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  5. 69' - Verv. Hakim Ziyech door Callum Hudson-Odoi
  6. 69' - Verv. Christian Pulisic door Timo Werner
  70'goalKevin De Bruyne1 - 0

  Is de strijd in de Premier League helemaal gestreden? Manchester City heeft eerste achtervolger Chelsea geklopt met het kleinste verschil. Kevin De Bruyne maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd, een schot van net buiten de zestien. City heeft nu 13 punten voorsprong op Chelsea en kan een nieuwe titel dus al ruiken.

  Een sleutelmatch. Het was er op voorhand stevig ingepeperd bij Chelsea, maar misschien gaf dat ook extra zenuwen. Doelman Kepa mocht blij zijn dat een snelle fout slechts een corner en geen owngoal opleverde.

   

  Ook Romelu Lukaku leek moeite te hebben om zijn stempel te drukken tegen de leider, koren op de molen van zijn criticasters. De Rode Duivel raakte de bal in de eerste helft amper 9 keer. Toch had hij de beste kans voor Chelsea voor de rust, maar zijn pass naar Ziyech - die ook buitenspel liep - was niet op maat.

   

  Manchester City nam na 20 minuten over met een dominant vertoon. Maar ook City had moeite om kansen af te dwingen, ondanks verschillende prikjes in de rug van de Chelsea-defensie. Pas vlak voor rust kreeg Grealish een uitgelezen kans na goed stoorwerk, maar nu lag Kepa dwars: 0-0 halfweg.

  Lukaku mist, De Bruyne scoort

  Een kwartier bezinning leek deugd te hebben gedaan, want in de tweede helft kwam de kraker pas echt in stroomversnelling. Chelsea, dat voor de pauze geen schot op doel had afgeleverd, kwam plots drie keer in de buurt. 

   

  Opnieuw had Lukaku de beste kans voor de bezoekers, maar Ederson kon zijn schot naar de linkerhoek afstoppen. De Rode Duivel greep zichzelf naar de haren: het missen van kansen tegen topploegen zou hem toch niet weer parten spelen?

   

  Een misser die extra zuur smaakte, toen De Bruyne aan de overzijde wel toonde hoe het moest. Een vrije trap van de Belgische spelmaker werd nog geplukt, maar even later was het wel raak.

   

  De Bruyne ontweek een tackle van Kanté, trok een sprint van 20 meter en mikte de bal vervolgens heerlijk in de rechterhoek. Kepa had net een stapje opzij gezet en kon zo niet meer bij de plaatsbal.

   

  Chelsea leek na de opdoffer even recht te veren, maar het leverde niets op. City trok de zege dominant naar zich toe en dat vertaalt zich ook in het klassement: 13 punten voor met nog 16 duels te gaan. Is de 4e landstitel in 5 jaar binnen?

  Het prachtige doelpunt van De Bruyne:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City wint opnieuw met het kleinste verschil van Chelsea. Nu is Rode Duivel Kevin De Bruyne de matchwinnaar voor de thuisploeg. Romelu Lukaku zal balen, want hij had de beste kansen voor de bezoekers. City komt nu al 13 punten voor op Chelsea. .
  3. Drie minuten extra. De tijd dringt nu echt voor Chelsea: bij deze stand kijkt het aan tegen een kloof van 13 punten! . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 89. Gabriel Jesus valt nog in bij City. In de heenwedstrijd op Stamford Bridge scoorde hij het enige doelpunt. .
  5. tweede helft, minuut 89. Ederson moet uit zijn doel stormen om Lukaku tegen te houden. De Braziliaan kopt de bal voor de neus van de Rode Duivel weg. Chelsea heeft maar een handvol minuten meer over om nog iets klaar te maken. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Phil Foden eruit
  7. tweede helft, minuut 86. City lijkt dichter bij de 2-0 te komen, dan Chelsea bij de gelijkmaker. Vanuit een scherpe hoek probeert Grealish om Kepa nog eens te verschalken. .
  8. tweede helft, minuut 85. Kevin De Bruyne mag gaan uitrusten op de bank. De Rode Duivel krijgt een applauswissel. Het is aan zijn ploegmaats om de zege over de streep te trekken. .
  9. tweede helft, minuut 85. Foden knalt over. Sterling zet zich met wat geluk door en legt af op Foden. De Bruyne stond klaar om uit te halen, maar Foden is hem te snel af en mikt over. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, Ilkay Gündogan erin, Kevin De Bruyne eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Chelsea heeft nog 10 minuten om orde op zaken te stellen. De pass op Hudson-Odoi is knap, de voorzet die volgt is van minder mooie makelij. Kan invaller Mason Mount nog mee de bakens verzetten? .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Chelsea, Mason Mount erin, Marcos Alonso eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Chelsea geeft zich zeker nog niet gewonnen. Lukaku wordt gezocht aan de tweede paal, maar Werner aan de eerste paal was een betere keuze geweest.  .
  14. tweede helft, minuut 79. Foden probeert Sterling te lanceren, maar Rüdiger en Thiago Silva houden het straatje gesloten. Geen vrije doorgang voor de Engelse aanvaller dus. .
  15. tweede helft, minuut 77. Chelsea likt even zijn wonden en probeert nu weer een combinatie op poten te zetten. Het heeft nog een kwartier om een nederlaag af te wenden. .
  16. tweede helft, minuut 74. Het Etihad Stadium joelt bij elke actie van De Bruyne. Nu ziet de Rode Duivel een opening op rechts, maar daar kan Silva nog een stokje voor steken. .
  17. tweede helft, minuut 71. De Bruyne scoort! Kepa ziet de bal niet goed komen en daar maakt De Bruyne gretig gebruik van. Hij ontwijkt de tackle van Kanté en mikt de bal vervolgens heerlijk in de rechterhoek. .