Premier League - speeldag 15 - 04/12/21 - 13:30
56'
Jarrod Bowen
56'
2 - 2

Chelsea kan na dit weekend leider af zijn in de Premier League. Ondanks twee keer een voorsprong verloor Chelsea het Londense duel tegen West Ham in de slotfase. Een late goal van Masuaka besliste de match, maar bekijk zeker ook de prachtige 1-2 van Mount. Romelu Lukaku viel in de tweede helft in, maar ging mee ten onder.

Voor de derde wedstrijd sinds hij opnieuw fit is, werd Romelu Lukaku door zijn trainer op de bank gezet. Chelsea had de Rode Duivel ook niet nodig om de eerste helft te domineren in het Londen Stadium.

De 37-jarige Silva toonde na een halfuur dat hij niet versleten is en kopte een hoekschop binnen: 0-1. Chelsea deed het goed, maar werd genekt door een zeldzame blunder van zijn doelman Mendy. Die ging dribbelen in het eigen strafschopgebied, verslikte zich en maakte dan een fout op Bowen. Lanzini trapte de penalty voor 1-1 perfect binnen.

Neem wel zeker de tijd om de 1-2 van Mount voor de rust hieronder te bekijken. Chelsea ging toch met een goed gevoel rusten. Voor Thomas Tuchel het signaal om Lukaku meteen na de pauze te laten invallen.

Het goed gevoel van de bezoekers sloeg helemaal om in de tweede helft, die West Ham in handen nam. Bowen maakte 2-2 met een schot in de verste hoek, maar het werd nog beter. Vlak voor het einde van de match leek Masuaku te willen voorzetten, maar het werd een schot tussen de palen, waar ook Mendy zich helemaal verkeek.

Lukaku werd niet geholpen door de omstandigheden en kon weinig laten zien. Liverpool en City kunnen dit weekend over Chelsea springen in de stand.

De 0-1 van Silva

De 1-1 van West Ham

De heerlijke 1-2 van Mount

De beslissende 3-2 van Masuaku

90+4'
Andreas Christensen (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Michail Antonio (West Ham United).
90+2'
90+2'
Reece James (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tomáš Soucek (West Ham United).
90+1'
Chelsea krijgt een vrije trap. Vladimír Coufal (West Ham United) haalde Callum Hudson-Odoi onderuit.
90+1'

90'
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
89'
Jarrod Bowen (West Ham United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
Romelu Lukaku (Chelsea) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
78'
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
78'
Mason Mount neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Jorginho (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
76'
Antonio Rüdiger (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jarrod Bowen (West Ham United).
75'
72'
Marcos Alonso (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
71'
Chelsea krijgt een vrije trap. Jarrod Bowen (West Ham United) haalde Callum Hudson-Odoi onderuit.