1. 50' - Doelpunt - Jadon Sancho (0 - 1)
    Premier League - speeldag 13 - 28/11/21 - 17:30
    50'
    Jadon Sancho
    0 - 1
    50'

Chelsea is in eigen huis op een 1-1 blijven steken tegen Manchester United. De leider in de Premier League domineerde een groot stuk van de wedstrijd, maar deelde ook een geschenk uit. In de slotfase maakte Romelu Lukaku zijn rentree na een dikke maand blessureleed.

Jorginho blundert

Voor de rust was Chelsea heer en meester. De thuisploeg kampeerde op de helft van Manchester United en zette De Gea snel aan het werk.

De Spaanse goalie plooide niet en als hij dat deed, hielp het doelkader hem een handje. De beste poging van de eerste helft was er een van Rüdiger. De verdediger knalde keihard op de lat.

Chelsea kreeg het overwicht niet vertaald op het scorebord en 5 minuten na de pauze schoot het zichzelf nog eens in de voet ook.

Jorginho, de enige achtergebleven Chelsea-speler, wilde een hoge bal van Bruno Fernandes met te veel zwier controleren. Sancho pakte het geschenk graag uit en bracht een machteloos United zowaar op voorsprong.

Jorginho zet recht

Na het openingsdoelpunt was Chelsea in de war, tot het een penalty kreeg voor een fout op Thiago Silva. Jorginho stuurde De Gea de verkeerde kant op en maakte zijn fout goed: 1-1.

Daarna was het uitkijken naar de rentree van Romelu Lukaku. De Rode Duivel had op 20 oktober een enkelblessure opgelopen in de Champions League. In de 82e minuut mocht hij opnieuw opdraven.

Een doelpunt zat er niet in voor Lukaku, wel voor Rüdiger. De bedrijvige Ziyech zag hem vrij staan, maar de Duitser schoot onbesuisd over.

Door het gelijkspel nadert Manchester City tot op 1 punt van leider Chelsea.

bekijk ook:

90+8' tweede helft
    90+6'
    90+5'
    Chelsea
    90+1'

77'
    53'
    50'
    19:23

Einde: 1-1

Bevestiging: Chelsea en Manchester United sluiten de 13e speeldag af met een gelijkspel. Daar heeft Lukaku niks aan kunnen veranderen. Hij vierde zijn rentree met een kwartier speeltijd tegen zijn ex-club.

19:22

Na een ultieme aanval van Chelsea schiet Rüdiger onbesuisd over. Dit moet het geweest zijn. De wedstrijd gaat op 1-1 eindigen.

19:19

Ronaldo loopt buitenspel, maar dat heeft de referee niet in de gaten. Chelsea-coach Tuchel is woest en moet afgekoeld worden met een vermaning.

19:18

Ondertussen zitten we in de extra tijd. De wedstrijdleiding telt er 5 minuten bij.

19:14

Au

United-speler McTominay vangt een knal van Ziyech met zijn hoofd op en gaat tegen het canvas.

De Schot is een taaie en speelt de match uit.

19:13

Hier komt Mendy goed weg. De Chelsea-doelman speelt de bal pardoes in de voeten van Fred. De United-speler weigert het geschenk uit te pakken en geeft het terug. Zijn lob is veel te flauw.