Manchester United met 0-5 onderuit tegen Liverpool na absolute wanprestatie

  1. 45+5' - Doelpunt - Mohamed Salah (0 - 4)
  2. 45+3' - Geel - Fred
  3. 45+2' - Geel - Cristiano Ronaldo
  4. 41' - Geel - Luke Shaw
  5. 38' - Doelpunt - Mohamed Salah (0 - 3)
  6. 27' - Verv. James Milner door Curtis Jones
  7. 13' - Doelpunt - Diogo Jota (0 - 2)
  8. 5' - Doelpunt - Naby Keïta (0 - 1)
  1. 86' - Geel - Aaron Wan-Bissaka
  2. 77' - Verv. Roberto Firmino door Sadio Mané
  3. 64' - Verv. Naby Keïta door Alex Oxlade-Chamberlain
  4. 62' - Verv. Marcus Rashford door Diogo Dalot
  5. 62' - Verv. Bruno Fernandes door Edinson Cavani
  6. 60' - Rood - Paul Pogba
  7. 55' - Geel - Harry Maguire
  8. 50' - Doelpunt - Mohamed Salah (0 - 5)
  9. 46' - Geel - Bruno Fernandes
  13' Diogo Jota0 - 2
  45+5'Mohamed Salah0 - 4

  Een schandvlek in de geschiedenis van Manchester United. Na een absolute wanprestatie ging de Engelse recordkampioen met 0-5 onderuit tegen aartsrivaal Liverpool. Cristiano Ronaldo ontsnapte aan rood toen hij zich afreageerde, Paul Pogba mocht wel douchen na een felle tackle. Vanaf de rust verlieten supporters al met bosjes Old Trafford… Voor trainer Ole Gunnar Solskjaer lijkt het onmogelijk dit te overleven.

  Ole Gunnar Solskjaer stond bekend als de Houdini van Manchester United.

  Telkens de job van de coach aan een zijden draadje leek te hangen, wist hij op één of andere manier toch nog te ontsnappen. Eerder deze week was het weer van dat: tegen Atalanta stond zijn ploeg met 0-2 in het krijt bij rust. Dankzij een late winner van Cristiano Ronaldo wist United de scheve situatie alsnog helemaal om te keren.


  Maar de toverkunsten van Solskjaer lijken opgebruikt. Weinig prestaties slechter dit voetbalseizoen dan wat United liet zien in de topper tegen Liverpool. Vooral in de eerste helft was het op alle fronten abominabel. Aanvallend onbestaand, defensief vreselijk.


  Na een kwartier stond het al 0-2 voor de bezoekers via Naby Keïta en Diogo Jota. Voor rust diepte Mo Salah de score nog uit tot 0-4. Tussendoor liet Cristiano Ronaldo zijn frustratie blijken door zijn tegenstander meerdere keren driest aan te trappen. De Portugees ontsnapte aan rood.

  Old Trafford trakteerde spelers en coach op een oorverdovend fluitconcert bij rust. Bosjes fans trokken zelfs al huiswaarts. Gedurende de tweede helft zouden velen hun voorbeeld volgen, want beteren deed het allerminst. Een eerredder van Ronaldo werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel, in minuut 50 vervolledigde Salah zijn hattrick en zette hij de forfaitscore op het bord.

  Paul Pogba besloot om een kwartier na zijn invalbeurt zijn ploeg in de steek te laten door uit te pakken met een tackle met twee voeten vooruit. De ref kon niet anders dan rood bovenhalen. De kelk moest tot op de bodem leeg… Gelukkig voor United toonde Liverpool vervolgens wat genade door gas terug te nemen. Bijzonder pijnlijk.


  Op social media was #SolksjaerOut dan al een tijdje trending. Analyses tijdens de rust waren al vernietigend voor de coach, achteraf zullen ze niet beter zijn.

  Zelfs Houdini zou in dit geval weinig uitwegen zien om aan een ontslag te ontsnappen… 

  Bekijk hieronder de eerste twee goals

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Cristiano Ronaldo (Manchester United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 93.
  3. Cristiano Ronaldo (Manchester United) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  4. Curtis Jones (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fred (Manchester United). tweede helft, minuut 92.
  5. Curtis Jones (Liverpool) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 92.
  6. Diogo Dalot neemt de hoekschop voor Manchester United. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 92.
  7. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Victor Lindelöf (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diogo Jota (Liverpool). tweede helft, minuut 90.
  9. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Cristiano Ronaldo (Manchester United) stond buitenspel. tweede helft, minuut 89.
  10. Gele kaart voor Aaron Wan-Bissaka van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 86
  11. Aaron Wan-Bissaka (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diogo Jota (Liverpool). tweede helft, minuut 86.
  12. Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.
  13. Diogo Dalot neemt de hoekschop voor Manchester United. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 84.
  14. Edinson Cavani (Manchester United) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
  15. Andrew Robertson (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aaron Wan-Bissaka (Manchester United). tweede helft, minuut 82.
  16. Curtis Jones (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fred (Manchester United). tweede helft, minuut 82.
  17. Diogo Jota (Liverpool) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  18. Sadio Mané (Liverpool) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 81.
  19. Edinson Cavani (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ibrahima Konaté (Liverpool). tweede helft, minuut 80.
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Liverpool, Sadio Mané erin, Roberto Firmino eruit