Benteke kopt Crystal Palace naar een punt en heeft opvallende statistiek op zak

  1. 28' - Geel - Joel Ward
  2. 28' - Geel - Callum Wilson
  3. 13' - Geel - Joachim Andersen
  1. 90+4' - Geel - Matt Ritchie
  2. 90+2' - Geel - Joelinton
  3. 90+1' - Geel - Christian Benteke
  4. 86' - Verv. Conor Gallagher door Jean-Philippe Mateta
  5. 81' - Verv. Allan Saint-Maximin door Joelinton
  6. 73' - Verv. Luka Milivojevic door Jeffrey Schlupp
  7. 66' - Verv. Michael Olise door Wilfried Zaha
  8. 66' - Verv. Ryan Fraser door Miguel Almirón
  9. 66' - Verv. Sean Longstaff door Joe Willock
  10. 65' - Doelpunt - Callum Wilson (1 - 1)
  11. 60' - Geel - Jamaal Lascelles
  12. 57' - Doelpunt - Christian Benteke (1 - 0)

  Christian Benteke komt stilaan op dreef. Na zijn treffer tegen Arsenal vorige week deed de Rode Duivel dat kunstje tegen Newcastle United dunnetjes over. De kopbalsterke spits heeft een leuke statistiek op zak. 

  Benteke zette in de 57e minuut zijn hoofd tegen een voorzet van ploegmakker Tyrick Mitchell. Doelman Darlow had er van zo dichtbij geen enkel verhaal tegen.

  Onze landgenoot zorgde voor een knappe statistiek. Sinds hij neerstreek in de Premier League in het seizoen 2012-2013 scoorde niemand meer kopbaldoelpunten dan Christian Benteke. Hij maakte al 33 doelpunten met het hoofd.

  Benteke was overigens enorm bedrijvig. Eerst zag hij nog een nieuwe kopbal op de dwarsligger uit elkaar spatten. Daarna legde hij het leer oog in oog met doelman Darlow naast. Daar zat toch meer in.

  Ondertussen had Callum Wilson de bezoekers al op gelijke hoogte gebracht. Met een fraaie omhaal flikkerde hij het leer in doel. 

  Crystal Palace ging nog op zoek naar de 3 punten en bijna hadden ze die ook te pakken. Benteke was andermaal trefzeker met een nieuwe kopbal, maar door een trekfout van een ploegmakker ging het feestje na een VAR-interventie niet door.

   

  Crystal Palace en Newcastle United deelden dan ook de punten. 

  Bekijk hier het doelpunt van Benteke:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Jamaal Lascelles (Newcastle United) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 95.
  3. Matt Ritchie neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 95.
  4. Matt Ritchie (Newcastle United) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 94.
  5. Gele kaart voor Matt Ritchie van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 94
  6. Matt Ritchie neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 92.
  7. Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joe Willock (Newcastle United). tweede helft, minuut 92.
  8. Gele kaart voor Joelinton van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 92
  9. Joelinton (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marc Guéhi (Crystal Palace). tweede helft, minuut 92.
  10. Odsonne Edouard (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joe Willock (Newcastle United). tweede helft, minuut 91.
  11. Gele kaart voor Christian Benteke van Crystal Palace tijdens tweede helft, minuut 91
  12. Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Emil Krafth (Newcastle United). tweede helft, minuut 90.
  13. Vrije trap voor Newcastle United. Marc Guéhi (Crystal Palace) hield Matt Ritchie vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 90.
  14. Hoekschop voor Crystal Palace. Jeffrey Schlupp trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 87.
  15. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Crystal Palace, Jean-Philippe Mateta erin, Conor Gallagher eruit
  16. James McArthur (Crystal Palace) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 86.
  17. Callum Wilson (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joel Ward (Crystal Palace). tweede helft, minuut 85.
  18. Bij Crystal Palace wordt de hoekschop genomen door Conor Gallagher. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 84.
  19. Jeffrey Schlupp (Crystal Palace) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
  20. Hoekschop voor Newcastle United. Matt Ritchie trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 82.