VIDEO: Liverpool en City verdelen buit na heerlijke topper met prachtige goals

  1. 42' - Geel - James Milner
  2. 26' - Geel - Rúben Dias
  1. 83' - Geel - Fabinho
  2. 81' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (2 - 2)
  3. 78' - Verv. James Milner door Joe Gomez
  4. 78' - Geel - Bernardo Silva
  5. 76' - Doelpunt - Mohamed Salah (2 - 1)
  6. 69' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 1)
  7. 68' - Verv. Diogo Jota door Roberto Firmino
  8. 66' - Verv. Jack Grealish door Raheem Sterling
  9. 65' - Geel - Diogo Jota
  10. 59' - Doelpunt - Sadio Mané (1 - 0)
  11. 56' - Geel - João Cancelo

  Geen winnaar, maar wel veel spektakel op Anfield op speeldag 7. In een topmatch waarin de leidersplaats op het spel stond, hielden Liverpool en Manchester City elkaar in evenwicht. Vooral de tweede helft was om duimen en vingers af te likken.

  De eerste helft had alles wat een topmatch nodig heeft, behalve doelpunten. Liverpool begon stormachtig, maar na een kwartier werd het een masterclass van City, De bal werd ongrijpbaar gemaakt voor een wankelend Liverpool.

   

  Opvallend was de rol van gelegenheidsrechtsachter James Milner, die de geblesseerde Alexander-Arnold verving. Milner had het moeilijk en daar profiteerde vooral Foden van. Hij schotelde met een perfecte voorzet De Bruyne de 0-1 aan, maar koppen is waarschijnlijk het enige manco in het repertoire van King Kev.

   

  De tweede helft maakte het lange wachten op doelpunten meer dan waard. Hoe Liverpool onder de druk van City uitkwam om de 1-0 te scoren, valt moeilijk in woorden te vatten. Bekijk daarom zeker de assist van Salah en de goal van Mané.

   

  De match viel na rust nooit meer stil. Daarbij hielp dat City tien minuten later gelijk maakte. Jesus had een belangrijk aandeel in de aanval, maar de afwerker van dienst was Foden. Zijn verdediger Milner kwam misschien niet toevallig te laat.

   

  Hét moment van de match moest toen wel nog komen. Opeens ging Salah aan het toveren. Hij zette een Messiaanse actie op en scoorde uit een nog scherpere hoek dan Foden. Een ronduit fantastische goal (zie tweet).

   

  Maar het slotakkoord was voor De Bruyne. Hij scoorde met een afgeweken schot de 2-2. Een terechte uitslag als je de hele wedstrijd overschouwt. De grote winnaar was de (neutrale) toeschouwer. En misschien ook Chelsea dat door het gelijkspel op Anfield alleen leider is in de Premier League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Geen winnaar op Anfield, hoewel: de winnaar was de neutrale voetbalfan. Die zag 4 goals, waarvan drie parels. Chelsea is de nieuwe leider door deze puntendeling. .
  3. tweede helft, minuut 93. In de laatste seconden krijgt City nog een corner. De Liverpool-fans zijn nerveus, maar De Bruyne krijgt de bal niet voorbij de eerste verdediger. .
  4. tweede helft, minuut 91. Sterling breekt snel uit en dan is het alle hens aan dek bij Liverpool. Hij behoudt het overzicht en biedt Jesus een schietkans, maar Van Dijk staat met zijn grote lichaam op de goede plaats. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra tijd. De winnaar is hier nog niet bekend, want er komen vier minuten bij en beide clubs willen nog winnen. .
  6. tweede helft, minuut 87. Fabinho laat de zege liggen. Opeens valt dé kans op de zegen nog uit de lucht voor Liverpool. Doelman Ederson gaat bij een vrije trap monumentaal onder de bal door. Fabinho lijkt te kunnen scoren in een leeg doel, maar Rodri gooit zich met een ultieme sprong in de baan van het schot. Knap stukje verdedigen. .
  7. Gele kaart voor Fabinho van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 83
  8. tweede helft, minuut 81. De Bruyne maakt gelijk ! 2-2. Het valt niet meer stil op Anfield. De Bruyne maakt gelijk met een afgeweken schot. Anders had Alisson zijn schot misschien wel gehad, maar door de tussenkomst van Matip heeft de doelman geen kans. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Kevin De Bruyne van Manchester City. 2, 2.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Liverpool, Joe Gomez erin, James Milner eruit
  11. Gele kaart voor Bernardo Silva van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 78
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Mohamed Salah van Liverpool. 2, 1.
  13. tweede helft, minuut 75. Is het Messi? Nee, het is Salah! Wat een goal. Salah doet Anfield kirren van plezier! En dat is goed te begrijpen. Hij scoort met een pareltje. Hij zet eerst drie mensen in de wind met een sleepbeweging onder zijn zool. Gaat dan nog eens voorbij Laporte en scoort uiteindelijk uit een scherpe hoek. Wereldgoal! .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Phil Foden van Manchester City. 1, 1.
  15. tweede helft, minuut 69. Foden maakt gelijk voor City. Ook City toont hoe een prachtige goal eruit ziet. De Bruyne is helemaal in het begin betrokken, maar het is vooral het werk van Jesus dat het verschil maakt. De afwerking van Foden is ook materiaal voor een opleidingsvideo. Over de hele match is de gelijkmaker zeker verdiend. .
  16. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Liverpool, Roberto Firmino erin, Diogo Jota eruit
  17. tweede helft, minuut 67. Sterling uitgefloten. Ondertussen staat Sterling tussen de lijnen, hij heeft de plaats van Grealish ingenomen. Dat Sterling Liverpool in de steek liet om naar City te trekken zijn ze hier niet vergeten. Bij elke baltoest krijgt hij boe-geroep over zich. .