Emotionele goal: Jimenez maakt eerste goal sinds zware hoofdblessure

  1. 87' - Verv. Hwang Hee-Chan door Rúben Neves
  2. 87' - Verv. Nélson Semedo door Ki-Jana Hoever
  3. 74' - Verv. Kyle Walker-Peters door Shane Long
  4. 70' - Verv. Daniel Podence door Adama Traoré
  5. 64' - Verv. Nathan Redmond door Moussa Djenepo
  6. 64' - Verv. Che Adams door Armando Broja
  7. 61' - Doelpunt - Raúl Jiménez (0 - 1)

  De Wolverhampton Wanderers hebben een broodnodige overwinning geboekt op bezoek bij Southampton: 0-1. Matchwinnaar was Raul Jimenez, die scoorde voor het eerst sinds zijn levensbedreigende hoofdblessure.

  In november van vorig jaar werd gevreesd voor zijn leven: bij een botsing met David Luiz van Arsenal werd Raul Jimenez hard geraakt aan zijn hoofd. De Mexicaanse spits verkeerde even in levensgevaar, maar herstelde wonderwel.

   

  Dit seizoen staat hij weer in de spits bij Wolverhampton, maar scoren was nog niet gelukt tot vandaag. Jimenez hield verdediger Bednarek af om een lange bal aan te nemen, stuurde een verdediger het bos in en werkte beheerst af: 0-1.

   

  Na de goal op het uur beperkte Wolverhampton, met Leander Dendoncker 90 minuten in de ploeg, zich tot verdedigen. Southampton, dat nog altijd wacht op zijn eerste zege van het seizoen, was niet bij machte om iets aan de achterstand te doen.

  Bekijk de knappe goal van Jimenez

  Bekijk foto's van de botsing tussen Jimenez en David Luiz

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door João Moutinho (Wolverhampton Wanderers), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 95.
  3. Alex McCarthy (Southampton) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 95.
  4. Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 95.
  5. João Moutinho (Wolverhampton Wanderers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Ward-Prowse (Southampton). tweede helft, minuut 94.
  6. Southampton krijgt een vrije trap. Marçal (Wolverhampton Wanderers) haalde Valentino Livramento onderuit. tweede helft, minuut 92.
  7. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Rúben Neves erin, Hwang Hee-Chan eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Ki-Jana Hoever erin, Nélson Semedo eruit
  10. James Ward-Prowse neemt de hoekschop voor Southampton. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 85.
  11. Moussa Djenepo (Southampton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  12. Bij Southampton wordt de hoekschop genomen door James Ward-Prowse. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 82.
  13. Adam Armstrong (Southampton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  14. Shane Long (Southampton) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 81.
  15. Adam Armstrong (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 80.
  16. De ref fluit voor een fout, Armando Broja (Southampton) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 77.
  17. Hoekschop voor Wolverhampton Wanderers. João Moutinho trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 76.
  18. Mohamed Elyounoussi (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hwang Hee-Chan (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Southampton, Shane Long erin, Kyle Walker-Peters eruit
  20. Wolverhampton Wanderers krijgt een vrije trap. Kyle Walker-Peters (Southampton) haalde Nélson Semedo onderuit. tweede helft, minuut 74.