3x scoren en toch geen hattrick: Jamie Vardy helpt Burnley een handje

  1. 45+2' - Verv. Maxwel Cornet door Jóhann Berg Gudmundsson
  2. 45+1' - Geel - Maxwel Cornet
  3. 40' - Doelpunt - Maxwel Cornet (1 - 2)
  4. 37' - Doelpunt - Jamie Vardy (1 - 1)
  5. 12' - Own goal - Jamie Vardy (0 - 1)
  6. 6' - Geel - Jannik Vestergaard
  1. 90' - Geel - James Tarkowski
  2. 87' - Verv. Dwight McNeil door Aaron Lennon
  3. 85' - Doelpunt - Jamie Vardy (2 - 2)
  4. 78' - Verv. Ademola Lookman door James Maddison
  5. 77' - Geel - Harvey Barnes
  6. 75' - Verv. Matej Vydra door Ashley Barnes
  7. 68' - Geel - Jóhann Berg Gudmundsson
  8. 62' - Verv. Boubakary Soumaré door Kelechi Iheanacho
  9. 60' - Geel - Ashley Westwood
  10. 46' - Verv. Ricardo Pereira door Timothy Castagne
  12'Jamie Vardy0 - 1
  37'Jamie Vardy1 - 1
  85'Jamie Vardy2 - 2

  Hattrick-hero of hattrick-zero? Leicester is er opnieuw niet in geslaagd om de volle buit te pakken. Tegen Burnley, de voorlaatste in het klassement kwam het niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Vooral Vardy speelde zich vandaag ferm in de kijker met ... een hattrick. We horen u al denken: "2-2 en een hattrick. Hoe kan dat?" Lees het verslag hier.

  De wedstrijd begon dramatisch voor Leicester. Na 12 minuten keken Tielemans en co al tegen een achterstand aan. Burnley, de voorlaatste in de Premier League, moest daarvoor vooral Jamie Vardy bedanken.

   

  We weten inmiddels dat de Engelse doelpuntenmachine de goal goed weet staan. Iets te goed. Na 12 minuten spelen verschalkte hij zijn eigen doelman op hoekschop. 

   

  Maar Vardy zou Vardy niet zijn als zijn honger naar doelpunten met slechts één treffer gestild zou zijn. De aanvaller van de blauwhemden scoorde op vlak van rust zelf de 1-1. Foutje rechtgezet.

   

  Lang op zijn lauweren rusten was niet aan de orde. Maxwel Cornet zorgde er drie minuten later toch voor dat Leicester alsnog met een 2-1-achterstand thee moest gaan drinken.

   

  Vardy to the rescue. Leicester domineerde de tweede helft, maar het zag er lang naar uit dat de doelpuntendrang een stille dood zou sterven. 

   

  Tot Vardy vijf minuten voor het einde als een duiveltje uit een doosje voor Nick Pope verscheen. Hij dribbelde rond de doelman en zette zo zijn naam voor de derde keer op het scorebord.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Chris Wood (Burnley) stond buitenspel. tweede helft, minuut 95.
  3. Ontgoocheling bij Burnley, want het doelpunt van Chris Wood wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken. tweede helft, minuut 95.
  4. Wilfred Ndidi (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aaron Lennon (Burnley). tweede helft, minuut 93.
  5. Ashley Barnes (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youri Tielemans (Leicester City). tweede helft, minuut 92.
  6. Gele kaart voor James Tarkowski van Burnley tijdens tweede helft, minuut 90
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  8. James Tarkowski (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Maddison (Leicester City). tweede helft, minuut 89.
  9. Ryan Bertrand (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Charlie Taylor (Burnley). tweede helft, minuut 88.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Burnley, Aaron Lennon erin, Dwight McNeil eruit
  11. Ashley Barnes (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wilfred Ndidi (Leicester City). tweede helft, minuut 87.
  12. De poging wordt gered door Kasper Schmeichel (Leicester City), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 85.
  13. De voorzet komt tot bij Ashley Barnes (Burnley). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 85.
  14. Jamie Vardy kan scoren voor Leicester City. De assist komt op naam van Kelechi Iheanacho. tweede helft, minuut 85.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Jamie Vardy van Leicester City. 2, 2.
  16. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jamie Vardy (Leicester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 83.
  17. Youri Tielemans (Leicester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
  18. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door James Maddison (Leicester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 82.
  19. Youri Tielemans (Leicester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  20. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ryan Bertrand (Leicester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 82.