Eén doelpunt volstaat voor Manchester City in kraker tegen Chelsea

1. 60' - Verv. N'Golo Kanté door Kai Havertz
    2. 81' - Verv. Kevin De Bruyne door Riyad Mahrez
    3. 84' - Geel - Antonio Rüdiger
    Premier League - speeldag 6 - 25/09/21 - 13:31

Niet Kevin De Bruyne, niet Romelu Lukaku, maar Gabriel Jesus heeft de topper tussen Chelsea en Manchester City beslist. Zijn doelpunt net na de pauze volstond voor een verdiende overwinning voor City, dat zich naast Chelsea nestelt. De gelijkmaker van Lukaku werd afgekeurd voor buitenspel.

Topper baart een muis in 1e helft

Voor het eerst sinds de Champions League-finale van vorig seizoen keken Chelsea en Manchester City elkaar opnieuw in de ogen. De bezoekers waren uit op revanche na de 0-1-nederlaag in Porto en namen het heft meteen in handen.

Chelsea trok zich terug, maar werd allesbehalve versmacht door de manschappen van Guardiola. Op het kwartier dook Kevin De Bruyne dan toch eens goed op in de zestien, maar Foden was net niet snel genoeg om zijn dikke teen nog tegen de voorzet te duwen.

Niet veel later stak ook Romelu Lukaku zijn neus een eerste keer aan het venster. Spitsbroer Werner bracht de bal voor doel, waar onze nationale

topschutter in extremis nog afgetroefd werd door Ruben Dias.

De aanwezige supporters smeekten om de rust, maar 5 minuten voor tijd kwamen de bezoekers dan toch met een eerste mooie aanval op de proppen. Na een listig balletje van Grealish legde Jesus aan voor het schot, maar de poging van de Braziliaan zoefde hoog over het doel van Mendy.

Jesus kraakt de code dan toch kort na de rust

Ook na de rust monopoliseerde City de bal, maar deze keer vertaalde zich dat wel in kansen. Op aangeven van De Bruyne zette Grealish zijn plaatsbal een metertje naast. De vlam zat meteen in de pan.

De thuisploeg zakte steeds dieper weg en niet veel later was de openingsgoal dan toch een feit. Jesus maakte zichzelf knap vrij tussen een bos van verdedigers en schoot de 0-1 vervolgens via de hak van Jorginho tegen de netten.

Chelsea moest reageren, maar kreeg maar geen vat op de positiewissels van City. Terwijl Mendy Grealish eerst nog met een schitterende parade van de 0-2 hield, moest Silva niet veel later met een reddende tackle uitpakken op de lijn.

City ging op zoek naar de dubbele voorsprong, maar missers van opnieuw Grealish en Laporte zorgden ervoor dat de score uiteindelijk niet hoger opliep. Chelsea lijdt zo zijn eerste nederlaag van het seizoen en ziet City naast zich komen in de stand.

De 0-1 van Jesus:

15:24

EINDE

Manchester City wint met 0-1 op Stamford Bridge en dient Chelsea zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. Kort na de rust maakte Gabriel Jesus met een gelukje het enige doelpunt van de wedstrijd.

90+5'
    Chelsea krijgt een vrije trap. Rúben Dias (Manchester City) haalde Romelu Lukaku onderuit.
    90+4'
    Vrije trap voor Chelsea. João Cancelo (Manchester City) hield Timo Werner vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    90+3'

Lukaku vraagt de bal nog eens op de flank en zwiept de bal vervolgens richting de 2e paal, waar Azpilicueta net niet bij de bal kan.

90+2'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Raheem Sterling (Manchester City) stond buitenspel.
    90+2'

De tijd tikt weg voor de thuisploeg en City lijkt de voorsprong niet meer uit handen te zullen geven. Krijgen we nog een laatste bal in de box straks?

90+1'

90+1'

90'
    90'
    Kai Havertz (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ederson (Manchester City).
    87'
    Bernardo Silva (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mateo Kovacic (Chelsea).
    86'

Azpilicueta pompt de bal nog eens voor doel, waar Lukaku en Dias een verbeten duel uitvechten. Onze landgenoot wordt uiteindelijk voldoende gehinderd, waardoor er geen doelkans uit voorkomt.

85'
    Timo Werner (Chelsea) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    85'

Chelsea begint nu toch aan zijn slotoffensief. Slepen de Blues nog een gelijkspel uit de brand?

83'
    Vrije trap voor Manchester City. Antonio Rüdiger (Chelsea) hield Gabriel Jesus vast en dat had de scheidsrechter gezien.