Eén doelpunt volstaat voor Manchester City in kraker tegen Chelsea

  1. 29' - Verv. Reece James door Thiago Silva
  1. 90+6' - Geel - Rúben Dias
  2. 87' - Verv. Jack Grealish door Raheem Sterling
  3. 87' - Verv. Phil Foden door Fernandinho
  4. 84' - Geel - Antonio Rüdiger
  5. 81' - Verv. Kevin De Bruyne door Riyad Mahrez
  6. 78' - Geel - Andreas Christensen
  7. 77' - Geel - Marcos Alonso
  8. 76' - Verv. Jorginho door Ruben Loftus-Cheek
  9. 65' - Geel - Aymeric Laporte
  10. 60' - Verv. N'Golo Kanté door Kai Havertz
  11. 53' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 1)

  Niet Kevin De Bruyne, niet Romelu Lukaku, maar Gabriel Jesus heeft de topper tussen Chelsea en Manchester City beslist. Zijn doelpunt net na de pauze volstond voor een verdiende overwinning voor City, dat zich naast Chelsea nestelt. De gelijkmaker van Lukaku werd afgekeurd voor buitenspel.

  Topper baart een muis in 1e helft

  Voor het eerst sinds de Champions League-finale van vorig seizoen keken Chelsea en Manchester City elkaar opnieuw in de ogen. De bezoekers waren uit op revanche na de 0-1-nederlaag in Porto en namen het heft meteen in handen.

  Chelsea trok zich terug, maar werd allesbehalve versmacht door de manschappen van Guardiola. Op het kwartier dook Kevin De Bruyne dan toch eens goed op in de zestien, maar Foden was net niet snel genoeg om zijn dikke teen nog tegen de voorzet te duwen.

  Niet veel later stak ook Romelu Lukaku zijn neus een eerste keer aan het venster. Spitsbroer Werner bracht de bal voor doel, waar onze nationale

  topschutter in extremis nog afgetroefd werd door Ruben Dias.

  De aanwezige supporters smeekten om de rust, maar 5 minuten voor tijd kwamen de bezoekers dan toch met een eerste mooie aanval op de proppen. Na een listig balletje van Grealish legde Jesus aan voor het schot, maar de poging van de Braziliaan zoefde hoog over het doel van Mendy. 

  Jesus kraakt de code dan toch kort na de rust

  Ook na de rust monopoliseerde City de bal, maar deze keer vertaalde zich dat wel in kansen. Op aangeven van De Bruyne zette Grealish zijn plaatsbal een metertje naast. De vlam zat meteen in de pan.

  De thuisploeg zakte steeds dieper weg en niet veel later was de openingsgoal dan toch een feit. Jesus maakte zichzelf knap vrij tussen een bos van verdedigers en schoot de 0-1 vervolgens via de hak van Jorginho tegen de netten.

  Chelsea moest reageren, maar kreeg maar geen vat op de positiewissels van City. Terwijl Mendy Grealish eerst nog met een schitterende parade van de 0-2 hield, moest Silva niet veel later met een reddende tackle uitpakken op de lijn.

  City ging op zoek naar de dubbele voorsprong, maar missers van opnieuw Grealish en Laporte zorgden ervoor dat de score uiteindelijk niet hoger opliep. Chelsea lijdt zo zijn eerste nederlaag van het seizoen en ziet City naast zich komen in de stand.

  De 0-1 van Jesus:

  Fase per fase

  1. einde, 15 uur 24. EINDE. Manchester City wint met 0-1 op Stamford Bridge en dient Chelsea zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. Kort na de rust maakte Gabriel Jesus met een gelukje het enige doelpunt van de wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Rúben Dias van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 93. Lukaku vraagt de bal nog eens op de flank en zwiept de bal vervolgens richting de 2e paal, waar Azpilicueta net niet bij de bal kan.  .
  5. tweede helft, minuut 92. De tijd tikt weg voor de thuisploeg en City lijkt de voorsprong niet meer uit handen te zullen geven. Krijgen we nog een laatste bal in de box straks? .
  6. 4 minuten extra. Chelsea heeft nog 4 minuten om een eerste nederlaag te vermijden. Ondertussen wordt Havertz behandeld na een botsing met Ederson. . tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Jack Grealish eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Fernandinho erin, Phil Foden eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Azpilicueta pompt de bal nog eens voor doel, waar Lukaku en Dias een verbeten duel uitvechten. Onze landgenoot wordt uiteindelijk voldoende gehinderd, waardoor er geen doelkans uit voorkomt. .
  10. tweede helft, minuut 85. Chelsea begint nu toch aan zijn slotoffensief. Slepen de Blues nog een gelijkspel uit de brand? .
  11. Gele kaart voor Antonio Rüdiger van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 84
  12. tweede helft, minuut 82. Grealish faalt! Plots kan Grealish alleen op Mendy af, maar opnieuw komt de Senegalese doelman als winnaar uit de bus. Niet perfect afgewerkt van de Engelsman, maar zeker en vast ook een knappe redding. .
  13. tweede helft, minuut 81. Exit De Bruyne. 10 minuten voor tijd is het zowaar Kevin de Bruyne die naar de kant moet. Riyad Mahrez is zijn vervanger. .
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Kevin De Bruyne eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Laporte net naast! Met een schitterende vrije trap vindt De Bruyne Laporte aan de 2e paal. De verdediger heeft de 0-2 maar binnen te duwen, maar mikt zijn poging net naast. Chelsea ontsnapt. .
  16. Gele kaart voor Andreas Christensen van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 78
  17. Gele kaart voor Marcos Alonso van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 77
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Chelsea, Ruben Loftus-Cheek erin, Jorginho eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Cancelo zorgt nog eens voor de overlap bij Grealish, waarna de topaankoop de Portugees op het perfecte moment bedient. De voorzet van de verdediger is echter niet van de gewenste kwaliteit om gevaar te stichten. .