Manchester City, met De Bruyne als invaller, geraakt niet voorbij Southampton

  1. 37' - Verv. Jack Stephens door Mohammed Salisu
  1. 87' - Verv. Valentino Livramento door Romain Perraud
  2. 84' - Geel - Valentino Livramento
  3. 72' - Verv. Bernardo Silva door Phil Foden
  4. 68' - Verv. Che Adams door Armando Broja
  5. 67' - Verv. Gabriel Jesus door Riyad Mahrez
  6. 65' - Verv. Fernandinho door Kevin De Bruyne
  7. 52' - Geel - Kyle Walker-Peters

  6 goals tegen RB Leipzig, maar geen tegen Southampton. Manchester City heeft voor de 2e keer dit seizoen niet kunnen winnen. Het kwam zelfs nog goed weg toen de VAR een penalty voor de bezoekers terugdraaide. Kevin De Bruyne viel ruim 20 minuten voor tijd in.

  Het meest discutabele moment van de wedstrijd kwam er op het uur. Adam Armstrong werd onderuit gehaald door Kyle Walker, die rood en een penalty incasseerde. Alleen draaide de VAR die beslissing terug.

   

  Kevin De Bruyne, in minuut 68 ingevallen, zag in de slotminuut City wel nog dicht bij een winnende treffer komen. Raheem Sterling werkte de bal tegen de netten in een reboud, maar zag zijn treffer afgekeurd voor zeer nipt buitenspel.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door James Ward-Prowse (Southampton), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 95.
  3. Nathan Aké (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Armando Broja (Southampton). tweede helft, minuut 93.
  4. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Raheem Sterling (Manchester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 93.
  5. Redding van Alex McCarthy (Southampton), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 91.
  6. De voorzet komt tot bij Phil Foden (Manchester City). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 91.
  7. Phil Foden neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 90.
  8. Raheem Sterling (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  9. João Cancelo neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 90.
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kevin De Bruyne (Manchester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 88.
  11. Kevin De Bruyne (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 88.
  12. Armando Broja (Southampton) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 87.
  13. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Southampton, Romain Perraud erin, Valentino Livramento eruit
  14. Mohammed Salisu (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin De Bruyne (Manchester City). tweede helft, minuut 85.
  15. Gele kaart voor Valentino Livramento van Southampton tijdens tweede helft, minuut 84
  16. Valentino Livramento (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raheem Sterling (Manchester City). tweede helft, minuut 84.
  17. Riyad Mahrez (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  18. Hoekschop voor Manchester City. Phil Foden trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 82.
  19. Mohamed Elyounoussi (Southampton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 80.
  20. Bij Southampton wordt de hoekschop genomen door James Ward-Prowse. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 80.