Romelu Lukaku zet Stamford Bridge twee keer in vuur en vlam

  1. 28' - Geel - Tyrone Mings
  2. 15' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  3. 8' - Geel - Jacob Ramsey
  1. 90+3' - Doelpunt - Romelu Lukaku (3 - 0)
  2. 90' - Geel - Matt Targett
  3. 90' - Geel - John McGinn
  4. 82' - Verv. Callum Hudson-Odoi door Timo Werner
  5. 80' - Verv. Douglas Luiz door Marvelous Nakamba
  6. 69' - Verv. Danny Ings door Bertrand Traoré
  7. 64' - Verv. Kai Havertz door César Azpilicueta
  8. 61' - Geel - Marcos Alonso
  9. 56' - Verv. Jacob Ramsey door Leon Bailey
  10. 49' - Doelpunt - Mateo Kovacic (2 - 0)
  90+3'Romelu Lukaku3 - 0

  Wat Cristiano Ronaldo kan, dat flikt ook Romelu Lukaku. Ook de Rode Duivel heeft zijn terugkeer naar zijn oude nest in stijl gevierd. Bij zijn debuut op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea, scoorde hij twee keer in de 3-0-zege tegen Aston Villa.

  Lukaku laat thuisfans al snel kirren van de pret

  Chelsea begon meteen scherp aan het thuisdebuut van Lukaku. Rudiger verlengde een scherp aangesneden hoekschop richting het doel van Steer, maar zag zijn kopbal in extremis nog van de lijn gehaald worden door Konsa.

  De vlam zat meteen in de pan en op het kwartier had Chelsea dan toch zijn openingstreffer beet. Na een snelle tegenprik stormde Lukaku alleen op doel af. De Belgische goaltjesdief stuurde Tuanzebe rustig om boterkoeken om de 1-0 vervolgens koeltjes binnen te schuiven.

  Ondanks de snelle tegentreffer was Villa niet van slag. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en vonden die bijna al meteen via Watkins. De Engelse spits omspeelde de uitgekomen Mendy, maar mikte vervolgens nog op de glijdende Thiago Silva.

  Meteen het startsein voor een halfuurtje eenrichtingsvoetbal. Villa nam Chelsea helemaal bij het nekvel, maar stuitte keer op keer op een sterke Mendy. Tegen de gang van het spel in doken de Blues met een voorsprong de rust in.

  Villa gaat kopje onder na de rust

  Ook na de rust trok Villa de goede lijn door, maar opnieuw was het Chelsea dat snel toesloeg. Na een te korte terugspeelbal van Mings kwam Kovacic oog in oog met Steer. De Kroaat nam het cadeautje met veel plezier aan en verdubbelde de score.

  Een stevige opdoffer voor de bezoekers, die nooit echt meer een vuist konden maken. Chelsea monopoliseerde de bal, waardoor er aan de eindstand niets meer leek te veranderen. Tot Romelu Lukaku nog eens werd aangespeeld in de zestien.

  De Belgische nummer 9 had weinig tijd nodig voor zijn controle en nagelde de bal vervolgens heerlijk in de bovenhoek. 2 kansen, 2 goals voor Big Rom. Meteen een terugkeer in stijl op Stamford Bridge.

  Het knappe openingsdoelpunt van Lukaku:

  Big Rom maakt het in de blessuretijd helemaal af:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 24. EINDE. Na een matige partij wint Chelsea met ruime 3-0-cijfers van Aston Villa. Met 2 doelpunten had Romelu Lukaku een groot aandeel in de overwinning van de thuisploeg. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Romelu Lukaku van Chelsea. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 93. 3-0 Lukaku! Romelu Lukaku wordt nog eens aangespeeld in de zestien. Onze nationale topschutter heeft heel weinig tijd en ruimte nodig en nagelt de bal in de bovenhoek. Wat een doelpunt! .
  5. Gele kaart voor Matt Targett van Aston Villa tijdens tweede helft, minuut 90
  6. Gele kaart voor John McGinn van Aston Villa tijdens tweede helft, minuut 90
  7. 4 minuten extra. We krijgen nog 4 minuten extra tijd op Stamford Bridge. Valt er nog een doelpuntje uit de kast? . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. De wedstrijd loopt op zijn laatste benen en Aston Villa lijkt niet meer bij machte om de aansluitingstreffer nog bij elkaar te voetballen. Chelsea springt zo weer naar de gedeelde eerste plek in de stand, met 10 punten. .
  9. tweede helft, minuut 84. Na een hoekschop van Bailey belandt de bal uiteindelijk bij McGinn. De Schotse middenvelder probeert het in een tijd, maar kan zijn schot niet kadreren. De 0 blijft voorlopig op het bord voor de bezoekers. .
  10. tweede helft, minuut 83. Villa dreigt. Aston Villa lijkt dan toch nog een slotoffensiefje in elkaar te boksen. Mings neemt een afvallende bal in de stuit op de bots, maar schiet wild over. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Chelsea, Timo Werner erin, Callum Hudson-Odoi eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Aston Villa, Marvelous Nakamba erin, Douglas Luiz eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Ziyech wil zich tonen en probeert het nog eens van ver. Het schot van de Marrokaan gaat uiteindelijk redelijk ver naast het doel van Steer. .
  14. tweede helft, minuut 75. Bijna 3-0. In de kluts valt de bal pardoes voor de voeten van Alonso. De Spanjaard twijfelt niet en probeert het met een lage schuiver. Het schot van de linksachter gaat uiteindelijk maar net naast de verste paal. .
  15. tweede helft, minuut 73. Schicht Traoré. Invaller Traoré komt met zijn linker naar binnen en viseert dan de verste bovenhoek. Het schot van aanvaller wijkt nog even af, waardoor de bal maar net over het doel van Mendy zoeft. Knappe poging van de Burkinees. .
  16. tweede helft, minuut 72. Ook in de 2e helft kan Lukaku maar moeilijk bereikt worden. Onze landgenoot heeft maar weinig ballen geraakt in deze wedstrijd, maar staat toch maar weer mooi op het scorebord. .
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Aston Villa, Bertrand Traoré erin, Danny Ings eruit
  18. tweede helft, minuut 67. Het is nu al even wachten op de volgende echte kans van deze 2e helft. Chelsea lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben, terwijl Aston Villa geen vuist meer weet te maken na de dubbele opdoffer. .
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Chelsea, César Azpilicueta erin, Kai Havertz eruit