VIDEO: Knappe sologoal van Trossard luidt straffe comeback van Brighton tegen City in

  1. 29' - Verv. Danny Welbeck door Leandro Trossard
  2. 27' - Geel - Alireza Jahanbakhsh
  3. 15' - Verv. Ferrán Torres door Eric García
  4. 10' - Rood - João Cancelo
  5. 2' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Robert Sanchez
  2. 90+3' - Geel - Adam Webster
  3. 82' - Geel - Fernandinho
  4. 79' - Geel - Rodri
  5. 77' - Verv. Bernardo Silva door Gabriel Jesus
  6. 76' - Doelpunt - Dan Burn (3 - 2)
  7. 73' - Geel - Bernardo Silva
  8. 72' - Doelpunt - Adam Webster (2 - 2)
  9. 65' - Verv. Steven Alzate door Andi Zeqiri
  10. 56' - Verv. Ilkay Gündogan door Fernandinho
  11. 50' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 2)
  12. 49' - Verv. Alireza Jahanbakhsh door Adam Lallana
  13. 48' - Doelpunt - Phil Foden (0 - 2)

  Leandro Trossard lijkt nu al klaar voor het EK voetbal. Met een geweldige sologoal lag de Rode Duivel aan de basis van een straffe terugkeer tegen landskampioen Manchester City. De kampioen kwam 0-2 voor, maar verloor nog met 3-2 in het Amex Stadium.

  City, met Kevin De Bruyne 90 minuten op de bank, is in volle voorbereiding op de Champions League-finale van volgende week zaterdag.

   

  In Brighton begon de landskampioen goed aan zijn voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. Na amper twee minuten opende Ilkay Gündogän, die in de tweede helft geblesseerd uitviel, de score met zijn hoofd van dichtbij.

   

  Net na de rust leek de zege veilig toen Foden verdubbelde, maar meteen daarna begon de thuisploeg aan een straffe comeback tegen 10 City-spelers (Cancelo kreeg na negen minuten rood voor een stevige tackle op Welbeck).

   

  Invaller Leandro Trossard zorgde met een geweldige solo voor de aanslutingstreffer, dankzij Adam Webster en Dan Burn bleven de drie punten toch nog thuis tegen de landskampioen.

  Het knappe doelpunt van Trossard:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Robert Sanchez van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 95
  3. Gele kaart voor Adam Webster van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Vrije trap voor Manchester City. Adam Webster (Brighton & Hove Albion) hield Rúben Dias vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 93.
  5. Eric García (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  6. Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 91.
  7. Gabriel Jesus (Manchester City) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 91.
  8. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. Andi Zeqiri (Brighton & Hove Albion) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  10. Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fernandinho (Manchester City). tweede helft, minuut 88.
  11. Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Adam Lallana (Brighton & Hove Albion). tweede helft, minuut 87.
  12. Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.
  13. Alexis Mac Allister (Brighton & Hove Albion) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 85.
  14. Jakub Moder (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op John Stones (Manchester City). tweede helft, minuut 83.
  15. Gele kaart voor Fernandinho van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 82
  16. Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion). tweede helft, minuut 82.
  17. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Pascal Groß (Brighton & Hove Albion), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 81.
  18. Gele kaart voor Rodri van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 79
  19. Rúben Dias (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andi Zeqiri (Brighton & Hove Albion). tweede helft, minuut 79.
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Bernardo Silva eruit