VIDEO: Doelman Alisson kopt Liverpool weer wat dichter richting CL

  1. 33' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 1)
  2. 15' - Doelpunt - Hal Robson-Kanu (1 - 0)
  1. 90+5' - Doelpunt - Alisson (1 - 2)
  2. 84' - Verv. Rhys Williams door Georginio Wijnaldum
  3. 82' - Verv. Hal Robson-Kanu door Karlan Grant
  4. 75' - Verv. Okay Yokuslu door Jake Livermore
  5. 73' - Verv. Grady Diangana door Ainsley Maitland-Niles
  6. 59' - Verv. Curtis Jones door Xherdan Shaqiri
  15'goalHal Robson-Kanu1 - 0
  33'goalMohamed Salah1 - 1
  90+5'goal Alisson1 - 2

  Liverpool mag 3 levensbelangrijke punten op de rekening bijschrijven. Het leek tegen West Bromwich Albion op een gelijkspel af te stevenen, maar bij een hoekschop in de allerlaatste seconde kopte de opgerukte doelman Alisson alsnog staalhard de 1-2 in doel.

  De match tussen WBA en Liverpool was vooral belangrijk in de strijd om de CL-tickets. 3 teams lijken nog in aanmerking te komen: Chelsea en Leicester, die momenteel in de top 4 staan en dinsdag onder elkaar een rematch van de FA Cup-finale uitvechten, en Liverpool.

   

  Liverpool deed donderdag al een goeie zaak door bij Manchester United te winnen met 2-4. Die wedstrijd zat duidelijk nog in hun kleren, want het al gedegradeerde West Brom kwam op voorsprong, via Robson-Kanu.

   

  Geleidelijk aan kwam Liverpool beter in de match, maar enkel Salah kon een van de vele kansen van de bezoekers verzilveren. Duur puntenverlies leek in de maak.

   

  Tot Alisson in de allerlaatste minuut van de extra tijd mee naar voren oprukte. De rijzige doelman werd vreemd genoeg door niemand van WBA opgepikt, maar hij kopte de corner van Alexander-Arnold wel als een volleerde spits binnen. Het is nog maar de eerste keer in de geschiedenis van Liverpool dat een doelman een veldgoal weet te scoren.

  De gelijkmaker van Salah

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) schildert een voorzet op het hoofd van Alisson en die kopt de 1 - 2 tegen het net. tweede helft, minuut 95.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Alisson van Liverpool. 1, 2.
  4. Bij Liverpool wordt de hoekschop genomen door Trent Alexander-Arnold. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 95.
  5. Andrew Robertson neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 92.
  6. Georginio Wijnaldum (Liverpool) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Georginio Wijnaldum (Liverpool) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
  9. Trent Alexander-Arnold neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 87.
  10. Redding van Sam Johnstone (West Bromwich Albion), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 87.
  11. Thiago (Liverpool) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 87.
  12. Bij Liverpool wordt de hoekschop genomen door Andrew Robertson. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 86.
  13. Matheus Pereira (West Bromwich Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nathaniel Phillips (Liverpool). tweede helft, minuut 86.
  14. Sadio Mané (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Semi Ajayi (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 84.
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Liverpool, Georginio Wijnaldum erin, Rhys Williams eruit
  16. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  17. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij West Bromwich Albion, Karlan Grant erin, Hal Robson-Kanu eruit
  18. Thiago (Liverpool) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
  19. Conor Gallagher neemt de hoekschop voor West Bromwich Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 78.
  20. Redding van Alisson (Liverpool), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 78.