3 - 2
66'
3 - 4
66'

Manchester City heeft een aangename wedstrijd op het veld van Newcastle gewonnen. De Engelse kampioen had Kevin De Bruyne niet nodig om viermaal te scoren. Grote man bij de bezoekers was Ferran Torres, die 3 goals voor zijn rekening nam.

Manchester City lijkt zijn kampioenenfeestje goed verteerd te hebben. Het spel van de kampioen was fluks in de openingsminuten. Jesus en Torres kregen kleine kansjes, maar maakten die niet af.

Slechts 20% balbezit en geen enkele uitgespeelde kans was het verdict voor Newcastle na 25 minuten. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Shelvey slingerde een hoekschop richting Krafth, die de openingstreffer tegen de touwen kopte.

10 minuten later scoorde Newcastle bijna de tweede van de avond. Shelvey kreeg een vrije trap en knalde die op de lat. Debutant in doel, de 35-jarige Scott Carson, slaakte een zucht van opluchting. Het was overigens van 2011 geleden dat Carson nog eens onder de lat stond in een Premier League-duel.

Veel goede wil was de reactie bij Manchester City. Newcastle stond stevig te verdedigen, tot Cancelo uitpakte met een zondagsschot op vrijdagavond. Via het been van een verdediger klopte de Portugees doelman Dubravka.

Niet veel later sneed Gundogan een vrije trap scherp aan, Torres devieerde de bal met de buitenkant van zijn voet. De jonge Spanjaard bracht zijn ploeg op 1-2. Vlak voor rust maakte de thuisploeg gelijk. Aké gaf ongelukkig een penalty weg. Een koud kunstje voor Joelington.

Ferran Torres kroont zich tot matchwinnaar

In het begin van de tweede helft lag het tempo te laag om de neutrale toeschouwer op het puntje van de stoel te houden. Manchester City had het balbezit, maar deed daar weinig mee.

Op het uur knutselde de thuisploeg iets in elkaar. Joe Willock werd in de zestien gevloerd door Walker. Newcastle mocht zowaar een 2e strafschop nemen. Carson redde de eerste poging, maar in de herneming was het wel prijs: 3-2.

Nog geen minuut later hing Ferran Torres de bordjes weer in evenwicht met een knal hoog in doel. De jonge vleugelaanvaller had trek in meer en maakte er in geen tijd 3-4 van. Cancelo trof de paal, Torres tikte zijn hattrick over de doellijn.

Newcastle vond het welletjes en erkende zijn meerdere in de kersverse landskampioen. De thuisploeg besloot alle energie in de verdediging te pompen, wat resulteerde in een wedstrijd die City rustig kon uittikken.

De ploeg van Pep Guardiola boekte zo zijn 12e uitoverwinning op rij en neemt zo het record van Chelsea af. In de stand telt Manchester City 83 punten.

Een greep uit de doelpunten van vanavond:

90+4'
Ilkay Gündogan (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jamal Lewis (Newcastle United).
90+2'
Ilkay Gündogan neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

90'
De ref fluit voor een fout, Miguel Almirón (Newcastle United) heeft hands gemaakt.
90'
Ferran Torres (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
Sean Longstaff (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ilkay Gündogan (Manchester City).
85'
Jacob Murphy (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ferran Torres (Manchester City).
79'
Rodri (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Miguel Almirón (Newcastle United).
77'
74'
Joe Willock (Newcastle United) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
70'
João Cancelo (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joelinton (Newcastle United).
69'
Joelinton (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
66'

Ferran Torres (Manchester City) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
66'
Pech voor Manchester City, want het schot van João Cancelo strandt op de paal.
66'
66'
Emil Krafth (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.