Manchester City is kampioen na nederlaag van Manchester United

  1. 15' - Doelpunt - Mason Greenwood (1 - 1)
  2. 10' - Doelpunt - Luke Thomas (0 - 1)
  1. 80' - Verv. Jamie Vardy door Hamza Choudhury
  2. 79' - Verv. Amad Diallo door Bruno Fernandes
  3. 66' - Doelpunt - Caglar Söyüncü (1 - 2)
  4. 66' - Verv. Anthony Elanga door Marcus Rashford
  5. 65' - Verv. Mason Greenwood door Edinson Cavani
  6. 65' - Verv. Ayoze Pérez door James Maddison

  Manchester City is voor de 3e keer in 4 jaar kampioen van Engeland. De titel is een feit na de 1-2-thuisnederlaag van stadsrivaal Manchester United tegen Leicester, dat zo een uitstekende zaak deed in de strijd om Champions League-voetbal.

  Manchester United staat onbedreigd op de 2e plaats en speelde 48 uur eerder nog tegen Aston Villa en dus stuurde coach Ole Gunnar Solskjaer een flink gewijzigd elftal de wei in voor de topper tegen Leicester City, ook al zou bij een nederlaag de titel voor stadsrivaal City zijn.

   

  Leicester, zelf nog volop in de strijd voor een Champions League-ticket, was een tikkeltje gretiger en klom al na tien minuten op voorsprong. Luke Thomas jaste een assist van Youri Tielemans heerlijk overhoeks binnen.

  Lang kon Leicester niet genieten van zijn voorsprong. Nauwelijks enkele minuten later verzilverde de 19-jarige Mason Greenwood een assist van de 18-jarige Diallo. De tieners van United vierden feest.

   

  Na een voor het overige flauwe 1e helft krikte Leicester City zijn niveau na de rust nog wat op. Met nog wedstrijden tegen Chelsea en Tottenham voor de boeg voelden de bezoekers dat ze tegen dit experimentele United best voor de drie punten zouden gaan.

   

  Iets voorbij het uur zette Soyuncu Leicester opnieuw op voorsprong met een rake kopbal. De thuisploeg gooide met Cavani, Fernandes en Rashford nog wel drie kleppers in de strijd, maar dat veranderde niets meer aan de score.

   

  Een gouden zaak dus voor Leicester met het oog op de top 4 en ook goed nieuws voor de fans van Manchester City, die na de nederlaag van stadsrivaal United voor de 3e keer in 4 jaar de titel mogen vieren.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. We zitten intussen in de 2e van 3 minuten extra tijd. Bij Manchester City mogen ze de champagne nu wel stilaan ontkurken. .
  3. tweede helft, minuut 87. Manchester United is wel iets dreigender geworden de jongste minuten, maar concreet doelgevaar blijft voorlopig uit. Nog enkele minuten en Manchester City is kampioen. .
  4. tweede helft, minuut 83. Toch even een heet standje voor het doel van Schmeichel. Het is uiteindelijk Bruno Fernandes die afdrukt, maar de Portugees fabriceert een afzwaaier. .
  5. tweede helft, minuut 80. Bij Leicester mag Vardy na een vrij anonieme avond gaan rusten. Zijn vervanger luistert naar de naam Choudhury. .
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Leicester City, Hamza Choudhury erin, Jamie Vardy eruit
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester United, Bruno Fernandes erin, Amad Diallo eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Van de Beek speelt Amad Diallo aan, die het duel met Soyuncu aangaat maar een fout begaat. Het was meteen het laatste wapenfeit voor de jonge knaap deze wedstrijd. Bruno Fernandes komt erin. .
  9. tweede helft, minuut 73. Tielemans dichtbij 1-3. Vardy vindt de inlopende Tielemans aan de tweede paal. De Rode Duivel flirt met de 1-3, maar kan niet scoren en schuift op de koop toe nog hard tegen de paal aan. De schade lijkt mee te vallen. .
  10. tweede helft, minuut 71. Invaller Maddison wordt gehaakt door Williams. Leicester wil een vrije trap, maar ref Pawson ziet er geen graten in. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Caglar Söyüncü van Leicester City. 1, 2.
  12. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Manchester United, Marcus Rashford erin, Anthony Elanga eruit
  13. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Manchester United, Edinson Cavani erin, Mason Greenwood eruit
  14. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Leicester City, James Maddison erin, Ayoze Pérez eruit
  15. tweede helft, minuut 64. Leicester weer op voorsprong. Manchester United gooit Rashford en Cavani in de strijd en nét dan slaat Leicester City toe. Soyuncu buffelt de 1-2 binnen en dat betekent dat Manchester City opnieuw virtueel kampioen is. .
  16. tweede helft, minuut 61. De laatste minuten heeft Leicester City de teugels strakker in handen genomen. Niet verwonderlijk dat Solskjaer jongens als Cavani, Rashford en Fernandes laat opwarmen. .
  17. tweede helft, minuut 59. Bijna Iheanacho. Leicester City flirt met de 1-2. Na een prima balletje van Tielemans staat Iheanacho oog in oog met De Gea, maar de Nigeriaan mikt de bal recht op de Spaanse keeper. .
  18. tweede helft, minuut 57. Tielemans verlegt het spel prima naar Thomas, die met zijn voorzet Vardy probeert te bereiken. Van de Beek zit er nog net op tijd tussen. .
  19. tweede helft, minuut 54. Een scherp aangesneden vrije trap van Telles richting Greenwood wordt door een alerte Castagne in hoekschop gekopt. De corner blijft zonder gevolg. .
  20. tweede helft, minuut 53. Langs de lijn zien we de wapperende haren van Edinson Cavani, die zich opwarmt voor een invalbeurt. Kan hij iets forceren? .