West Bromwich Albion moet Premier League weer vaarwel zeggen

  1. 35' - Doelpunt - Nicolas Pépé (2 - 0)
  2. 29' - Doelpunt - Emile Smith Rowe (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt vrije trap - Willian (3 - 1)
  2. 76' - Verv. Dani Ceballos door Thomas Partey
  3. 76' - Geel - Conor Gallagher
  4. 70' - Geel - Dani Ceballos
  5. 68' - Verv. Callum Robinson door Grady Diangana
  6. 67' - Doelpunt - Matheus Pereira (2 - 1)
  7. 63' - Verv. Emile Smith Rowe door Kieran Tierney
  8. 62' - Geel - Hal Robson-Kanu
  9. 60' - Verv. Gabriel Martinelli door Alexandre Lacazette
  10. 56' - Verv. Mbaye Diagne door Hal Robson-Kanu

  Op de 35e speeldag in de Premier League heeft de degradatie zich voltrokken voor West Bromwich Albion. Op bezoek bij Arsenal ging het onderuit met 3-1.

  Arsenal wil in de laatste matchen van het seizoen nog weg uit de middenmoot en haalde snel het kanon boven. Rond het halfuur vuurden Rowe en Pepe raak: 2-0.

   

  In de tweede helft maakte Matheus Pereira de aansluitingstreffer, maar een punt of meer uit het vuur slepen, lukte niet. Integendeel: Willian prikte in het slot nog de 3-1 tegen het net.

   

  Na Sheffield United is West Bromwich de tweede ploeg die zeker is van degradatie. Het team had maar net zijn rentree gemaakt op het hoogste niveau.

   

  Ook nummer 18 Fulham lijkt het niet meer te redden. Het kan maandag maar beter winnen van Burnley als het wil blijven hopen op een verlengd verblijf in de Premier League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Semi Ajayi (West Bromwich Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alexandre Lacazette (Arsenal). tweede helft, minuut 93.
  3. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Conor Gallagher (West Bromwich Albion), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  4. Matheus Pereira (West Bromwich Albion) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. Arsenal straft de fout genadeloos af: Willian toont zijn gave traptechniek en schiet de vrije trap in doel. tweede helft, minuut 90.
  7. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 90 door Willian van Arsenal. 3, 1.
  8. Kyle Bartley (West Bromwich Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Willian (Arsenal). tweede helft, minuut 89.
  9. Willian (Arsenal) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 89.
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Hal Robson-Kanu (West Bromwich Albion) stond buitenspel. tweede helft, minuut 85.
  11. Calum Chambers (Arsenal) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  12. Darnell Furlong (West Bromwich Albion) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 81.
  13. Alexandre Lacazette (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Conor Gallagher (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 80.
  14. Bukayo Saka (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Okay Yokuslu (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 79.
  15. Alexandre Lacazette (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Conor Gallagher (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Arsenal, Thomas Partey erin, Dani Ceballos eruit
  17. Gele kaart voor Conor Gallagher van West Bromwich Albion tijdens tweede helft, minuut 76
  18. De ref fluit voor een fout, Conor Gallagher (West Bromwich Albion) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 76.
  19. Darnell Furlong (West Bromwich Albion) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 73.
  20. Nicolas Pépé (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Conor Townsend (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 73.