Leicester blijft steken op gelijkspel tegen tienkoppig Southampton

  1. 15' - Verv. Nathan Tella door Mohammed Salisu
  2. 10' - Rood - Jannik Vestergaard
  1. 90+1' - Verv. Ché Adams door Dan N'Lundulu
  2. 76' - Verv. Takumi Minamino door Ibrahima Diallo
  3. 69' - Verv. Luke Thomas door Marc Albrighton
  4. 68' - Doelpunt - Jonny Evans (1 - 1)
  5. 61' - Doelpunt strafschop - James Ward-Prowse (1 - 0)
  6. 50' - Geel - Takumi Minamino
  61'penalty goalJames Ward-Prowse1 - 0
  68'goalJonny Evans1 - 1

  Leicester City heeft verrassend punten laten liggen in de Premier League. Tegenstanders Southampton viel nochtans snel met een man minder, maar Leicester kon er niet van profiteren.

  Leicester City droomt van Champions League-voetbal, zeker omdat het vorig seizoen net uit de top 4 viel. Het bezoekje aan Southampton mocht hun ambities dan ook niet dwarsbomen.

   

  Toen de thuisploeg na amper 10 minuten nog eens met een man minder viel, leek het bedje gespreid voor Leicester. In 2019 deed dat scenario zich al eens voor en toen maakte Leicester er een pijnlijke 0-9 van.

   

  Maar zo'n vaart liep het nu niet. Integendeel, Southampton kwam na een uur op voorsprong na handspel van Iheanacho. James Ward-Prowse twijfelde niet vanaf de strafschopstip.

   

  Jonny Evans kopte niet veel later wel de gelijkmaker binnen, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Leicester moet nu bang afwachten wat hun dichtste belagers doen op de 34e speeldag. 

  De gelijkmaker van Jonny Evans:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Ayoze Pérez (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Ward-Prowse (Southampton). tweede helft, minuut 93.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Southampton, Dan N'Lundulu erin, Ché Adams eruit
  4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. Timothy Castagne (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  6. Marc Albrighton (Leicester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 89.
  7. Bij Leicester City wordt de hoekschop genomen door Youri Tielemans. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 89.
  8. Redding van Alex McCarthy (Southampton), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 89.
  9. Wilfred Ndidi (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 87.
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jonny Evans (Leicester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 86.
  11. Stuart Armstrong (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ayoze Pérez (Leicester City). tweede helft, minuut 85.
  12. Youri Tielemans (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  13. Ayoze Pérez (Leicester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
  14. Redding van Alex McCarthy (Southampton), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 83.
  15. Jamie Vardy (Leicester City) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 83.
  16. Jamie Vardy (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kyle Walker-Peters (Southampton). tweede helft, minuut 80.
  17. Jamie Vardy (Leicester City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Southampton, Ibrahima Diallo erin, Takumi Minamino eruit
  19. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Youri Tielemans (Leicester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 73.
  20. Ayoze Pérez (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stuart Armstrong (Southampton). tweede helft, minuut 71.