• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manchester United-Liverpool uitgesteld na fel protest van United-fans

  Manchester United en Liverpool zullen vandaag niet meer in actie komen. Duizenden protesterende kwamen opdagen aan het stadion met een duidelijke boodschap voor de clubeigenaren. Een nieuwe datum is nog niet bekendgemaakt.

  Kevin De Bruyne nog geen kampioen, United "betreurt protest"

  De topper tussen Manchester United en Liverpool beloofde heel wat spanning te brengen. Niet enkel om de affiche, maar bij verlies van United kroonde Manchester City zich vanavond al tot kampioen. Dat feestje zal nu sowieso wat langer op zich laten wachten.

   

  Duizenden United-fans kwamen samen aan Old Trafford om hun protest te uiten aan de clubeigenaars, de Glazer-familie. Die lag al langer onder vuur, maar na het hele Super League-drama was de maat helemaal vol.

   

  Enkele honderden fans slaagden er zelfs in het stadion en veld te bestormen. Met zware gevolgen: de clash tegen Liverpool werd uitgesteld.

   

  "Na overleg met de politie, de Premier League, de Trafford Council en de clubs werd besloten de wedstrijd uit te stellen omwille van veiligheidsredenen", laat Manchester United weten. "Er wordt nu met de Premier League overlegd over een nieuwe datum."

   

  "Wij dragen onze fans een warm hart toe en erkennen het recht op vrije meningsuiting en vreedzaam protest. We betreuren echter deze actie die andere fans, medewerkers en de politie in gevaar hebben gebracht."

  Premier League: "Acties niet te rechtvaardigen"

  Ook de Premier League kwam met een statement. "De veiligheid van iedereen op Old Trafford blijft prioriteit. We begrijpen en respecteren de gevoelens bij de fans, maar veroordelen alle vormen van geweld. Ook de veldbestorming, vooral gezien de bijhorende Covid-19-overtredingen."

   

  "Fans hebben veel manieren om hun mening kenbaar te maken, maar de acties van een minderheid die we vandaag zagen, zijn niet te rechtvaardigen. We voelen mee met de politie en stewards die terechtkwamen in een gevaarlijke situatie, die niet in het voetbal thuishoort."

  Het protest in beeld:

  Fase per fase

  1. vooraf, 18 uur 44. Geen voetbal meer vandaag. Manchester United komt met het officiële nieuws: er wordt niet meer gevoetbald vanavond. De match wordt uitgesteld, een nieuwe datum werd niet meegegeven. .
  2. vooraf, 17 uur 23. Wordt er toch nog gespeeld? Volgens Sky Sports zou de wedstrijd alsnog doorgaan. "De fans konden niet tot in de kleedkamers van beide teams geraken waardoor de coronabubbel nog intact is. Wel zal het stadion moeten worden schoongeveegd zodra de situatie onder controle is", klinkt het.  .
  3. vooraf, 17 uur 16. Scheidsrechter komt een kijkje nemen. De rust op het veld lijkt intussen hersteld, scheidsrechter Michael Oliver is intussen aangekomen in het stadion en komt even kijken naar het veld. .
  4. vooraf, 17 uur 07. Volgens een BBC-reporter ter plaatse zouden beide teams nog niet aangekomen zijn aan het stadion. De United-spelers zouden zelfs nog in het hotel zitten.  .
  5. vooraf, 17 uur 01. Uitstel. Volgens Sky Sports wordt de wedstrijd uitgesteld. Of er nog gevoetbald wordt vandaag, is nog niet zeker. Meer nieuws zou snel moeten volgen. .
  6. vooraf, 16 uur 57.
  7. vooraf, 16 uur 55. Protest! Duizenden supporters protesteren vanmiddag tegen de Glazers, de Amerikaanse eigenaars die de club in handen hebben. Enkele honderden drongen zelfs Old Trafford binnen. Daardoor riskeert de topper tegen Liverpool afgeblazen te worden. Een domper, niet enkel voor United en Liverpool, maar ook voor Manchester City, dat vandaag kampioen zou kunnen worden. Bij verlies van grote rivaal United kon het zich tot kampioen kronen. .
  8. Vooraf, 16 uur 55
  9. Opstelling Manchester United. Dean Henderson, Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Marcus Rashford, Fred, Bruno Fernandes, Scott McTominay, Paul Pogba, Edinson Cavani
  10. Opstelling Liverpool. Alisson, Trent Alexander-Arnold, Nathaniel Phillips, Fabinho, Andrew Robertson, Thiago, Georginio Wijnaldum, James Milner, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané