2. 57' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
    Premier League - speeldag 34 - 01/05/21 - 13:30
    57'
    Sergio Agüero
    0 - 1
    57'

Manchester City heeft opnieuw een stap naar de landstitel gezet. Twee minuten doorduwen volstond voor een 11e uitzege op rij, een evenaring van hun eigen record. Als Manchester United morgen verliest tegen Liverpool, is het feest bij de stadsrivaal.

In de Premier League luidt de vraag niet langer wie, maar wanneer Manchester City de landstitel mag vieren. Tegen Crystal Palace kon City de kloof vergroten tot 13 punten, maar coach Pep Guardiola geeft de Champions League prioriteit. 8 basisspeler tegen PSG, onder wie De Bruyne, bleven nu op de bank.

Met 8 nieuwe stukjes klikte de puzzel van City maar moeilijk in elkaar. De bezoekers botsten op een stevige muur van Crystal Palace. Als een ware veldheer waande coach Roy Hodgson zich in "The Gladiator": "Hold the line", schreeuwde hij naar zijn achterhoede.

Gabriel Jesus vond wel een gaatje, maar de lijnrechter was bij de les. De beste kans voor de rust was zo voor Christian Benteke, die Ederson niet kon verschalken in de korte hoek.

Na een kwartier overleg bij de rust vond Manchester City toch een opening in de dubbele afweergordel van Palace. De afscheidnemende Sergio Agüero toonde nog eens waarom hij de topschutter aller tijden is bij City. De Argentijn knalde heerlijk in de linkerbovenhoek.

Amper 1 minuut en 23 seconden later sloeg City nog eens toe, nu via Ferran Torres. De 11e uitzege op rij kwam nooit meer in gevaar na die 2 doldwaze minuten. Man City weet pas morgen of het een groot feest mag bouwen, want pas bij een nederlaag van Man United tegen Liverpool is de titel een feit.

Agüero met een heerlijke openingstreffer:

Torres met de snelle verdubbeling:

90+3'
    Luka Milivojevic (Crystal Palace) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+3'

Manchester City heeft zijn 11e uitzege op rij geboekt. Daarvoor hoefde het maar 2 minuten door te duwen tegen Crystal Palace. Als Manchester United morgen verliest tegen Liverpool, is de landstitel binnen voor City.

90+1'
    Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aymeric Laporte (Manchester City).
    90+1'

90'

Alleen Sergio Kun Agüero heeft nog honger in het slot van de wedstrijd. Hij forceert zelf een doorbraak maar botst op doelman Guaita in de korte hoek. Het levert dus alleen een hoekschop op.

89'
    Gabriel Jesus (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    89'
    Raheem Sterling (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    89'
    Ferran Torres neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    88'

Manchester City heeft al even zijn schaapje op het droge. Twee minuten gas geven volstond om nu rustig de wedstrijd uit te spelen.

88'
    Vicente Guaita (Crystal Palace) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
    88'
    Sergio Agüero (Manchester City) haalt uit met zijn rechter...
    85'
    Oleksandr Zinchenko (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joel Ward (Crystal Palace).
    85'
    Bij Crystal Palace wordt de hoekschop genomen door Eberechi Eze. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    84'
    Raheem Sterling (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tyrick Mitchell (Crystal Palace).
    84'

Het wil maar niet lukken voor Raheem Sterling vandaag. Vanaf het halve maantje mikt hij net naast.

83'

Er wordt lang gepalaverd over wie een vrije trap voor zijn rekening mag nemen. Raheem Sterling heeft de overtuigendste argumenten, maar durft zijn ploegmaats niet aan te kijken na zijn vrije trap. De bal verdwijnt hoog in de tribunes.