Manchester City steekt hand uit naar titel en duimt nu voor Liverpool

  1. 82' - Verv. Andros Townsend door Jordan Ayew
  2. 81' - Geel - Cheikhou Kouyaté
  3. 67' - Verv. Christian Benteke door Jean-Philippe Mateta
  4. 67' - Verv. Fernandinho door Oleksandr Zinchenko
  5. 59' - Verv. Jairo Riedewald door Jeffrey Schlupp
  6. 59' - Doelpunt - Ferran Torres (0 - 2)
  7. 57' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
  8. 49' - Geel - Luka Milivojevic
  57'goalSergio Agüero0 - 1
  59'goalFerran Torres0 - 2

  Manchester City heeft opnieuw een stap naar de landstitel gezet. Twee minuten doorduwen volstond voor een 11e uitzege op rij, een evenaring van hun eigen record. Als Manchester United morgen verliest tegen Liverpool, is het feest bij de stadsrivaal.

  In de Premier League luidt de vraag niet langer wie, maar wanneer Manchester City de landstitel mag vieren. Tegen Crystal Palace kon City de kloof vergroten tot 13 punten, maar coach Pep Guardiola geeft de Champions League prioriteit. 8 basisspeler tegen PSG, onder wie De Bruyne, bleven nu op de bank.

   

  Met 8 nieuwe stukjes klikte de puzzel van City maar moeilijk in elkaar. De bezoekers botsten op een stevige muur van Crystal Palace. Als een ware veldheer waande coach Roy Hodgson zich in "The Gladiator": "Hold the line", schreeuwde hij naar zijn achterhoede.

   

  Gabriel Jesus vond wel een gaatje, maar de lijnrechter was bij de les. De beste kans voor de rust was zo voor Christian Benteke, die Ederson niet kon verschalken in de korte hoek.

   

  Na een kwartier overleg bij de rust vond Manchester City toch een opening in de dubbele afweergordel van Palace. De afscheidnemende Sergio Agüero toonde nog eens waarom hij de topschutter aller tijden is bij City. De Argentijn knalde heerlijk in de linkerbovenhoek.

   

  Amper 1 minuut en 23 seconden later sloeg City nog eens toe, nu via Ferran Torres. De 11e uitzege op rij kwam nooit meer in gevaar na die 2 doldwaze minuten. Man City weet pas morgen of het een groot feest mag bouwen, want pas bij een nederlaag van Man United tegen Liverpool is de titel een feit.

  Agüero met een heerlijke openingstreffer:

  Torres met de snelle verdubbeling:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City heeft zijn 11e uitzege op rij geboekt. Daarvoor hoefde het maar 2 minuten door te duwen tegen Crystal Palace. Als Manchester United morgen verliest tegen Liverpool, is de landstitel binnen voor City. .
  3. tweede helft, minuut 90. Alleen Sergio Kun Agüero heeft nog honger in het slot van de wedstrijd. Hij forceert zelf een doorbraak maar botst op doelman Guaita in de korte hoek. Het levert dus alleen een hoekschop op. .
  4. tweede helft, minuut 88. Manchester City heeft al even zijn schaapje op het droge. Twee minuten gas geven volstond om nu rustig de wedstrijd uit te spelen. .
  5. tweede helft, minuut 84. Het wil maar niet lukken voor Raheem Sterling vandaag. Vanaf het halve maantje mikt hij net naast.  .
  6. tweede helft, minuut 83. Er wordt lang gepalaverd over wie een vrije trap voor zijn rekening mag nemen. Raheem Sterling heeft de overtuigendste argumenten, maar durft zijn ploegmaats niet aan te kijken na zijn vrije trap. De bal verdwijnt hoog in de tribunes. .
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Crystal Palace, Jordan Ayew erin, Andros Townsend eruit
  8. Gele kaart voor Cheikhou Kouyaté van Crystal Palace tijdens tweede helft, minuut 81
  9. tweede helft, minuut 81. Guaita is niet van plan om nog meer doelpunten te slikken. Hij duikt een voorzet van Cancelo uit de voeten van Sterling. .
  10. tweede helft, minuut 79. Manchester City heeft nog een kwartiertje om de score wat aan te dikken. Veel druk zit er niet op de ketel. Agüero en Zinchenko combineren op de linkerflank, het schot van Sterling wordt afgeblokt.  .
  11. tweede helft, minuut 76. Manchester City is goed op weg om het recordaantal uitzeges op rij te evenaren. Een elfde zege op verplaatsing lukte City al eens in 2017. Chelsea legde de lat zo hoog in 2008. .
  12. tweede helft, minuut 72. Het duel is weer wat stilgevallen na de twee snelle doelpunten. Jeffrey Schlupp probeert met een schotje de motor van Crystal Palace in gang te krijgen, maar Ederson kan eenvoudig oprapen. .
  13. tweede helft, minuut 69. Einde wedstrijd voor Benteke. Christian Benteke kwam niet echt meer in het stuk voor in de tweede helft. De Rode Duivel, die vooral voor de pauze een goede kans kreeg, wordt naar de zijlijn gehaald. Niet Batshuayi, wel Mateta is zijn vervanger. .
  14. 1'23". Er zat zelfs geen 2 minuten verschil tussen de 2 doelpunten. 1'23" geeft de chronometer van de regie aan. . tweede helft, minuut 68.
  15. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Crystal Palace, Jean-Philippe Mateta erin, Christian Benteke eruit
  16. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Manchester City, Oleksandr Zinchenko erin, Fernandinho eruit
  17. Laporte maakt er geen 0-3 van. Crystal Palace heeft moeite om het hoofd boven water te houden. Aymeric Laporte kan net voor de doellijn uithalen, maar daar ligt Guaita al klaar. . tweede helft, minuut 66.
  18. tweede helft, minuut 63. Manchester City staat virtueel nu 13 punten voor op stadsgenoot United. Als ManU morgen verliest in de topper tegen Liverpool, is de landstitel binnen voor City. .
  19. tweede helft, minuut 62. Roy Hodgson grijpt meteen in na de dubbele achterstand. Riedewald moet plaats ruimen voor Jeffrey Schlupp. .