Wolverhampton bezegelt het pijnlijke lot van Sheffield: degradatie

  1. 37' - Geel - Rhian Brewster
  1. 83' - Verv. Ethan Ampadu door Jayden Bogle
  2. 82' - Geel - Enda Stevens
  3. 77' - Verv. Willian José door Fábio Silva
  4. 75' - Verv. Rhian Brewster door Oliver Burke
  5. 75' - Verv. Ben Osborn door Lys Mousset
  6. 72' - Verv. Daniel Podence door Vítor Ferreira
  7. 71' - Geel - Daniel Podence
  8. 59' - Doelpunt - Willian José (1 - 0)

  Wolverhampton Wanderers heeft met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van het Sheffield United van Sander Berge. Door de 26e nederlaag van het seizoen is Sheffield zeker van degradatie naar The Championship.

  Bij de Wolves stond Rode Duivel Leander Dendoncker op het middenveld naast Joao Moutinho. Zij zagen hoe hun team het moeilijk had tegen de laatste in de stand. Kansen waren er nauwelijks in de eerste helft, 0-0 was dan ook de logische tussenstand.     

   

  Na rust volgde wat druk van Wolverhampton maar geen grote kansen. Wolverhampton kon uiteindelijk toch opgelucht ademhalen na een goal van diepe spits Willian Jose, die zijn eerste goal maakte in de Premier League.

   

  Met de moed der wanhoop probeerde Sheffield United de bakens nog te verzetten, maar tevergeefs. Sander Berge (ex-Genk) en zijn ploegmaats konden de nederlaag en dus de degradatie niet meer afwenden.

   

  Sheffield was vorig seizoen de revelatie en deed tot op de slotspeeldag mee voor een Europees ticket. Maar dit seizoen draaide het helemaal niet en na 17 speeldagen telde Sheffield amper 2 punten. Enkel Sunderland in 2005-2006 en Derby County in 2007-2008 telden na 32 speeldagen minder punten dan de 14 van Sheffield nu.

  Bekijk de goal en andere beelden van de match

  Pijnlijke statistieken voor Sheffield United

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. David McGoldrick (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 95.
  3. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) stond buitenspel. tweede helft, minuut 94.
  4. Kean Bryan (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 93.
  5. Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  6. Kean Bryan (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jayden Bogle (Sheffield United). tweede helft, minuut 90.
  9. Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  10. De poging wordt gered door Aaron Ramsdale (Sheffield United), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 86.
  11. Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 86.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Sheffield United, Jayden Bogle erin, Ethan Ampadu eruit
  13. Redding van Aaron Ramsdale (Sheffield United), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 83.
  14. Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 83.
  15. Gele kaart voor Enda Stevens van Sheffield United tijdens tweede helft, minuut 82
  16. Enda Stevens (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 82.
  17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lys Mousset (Sheffield United) stond buitenspel. tweede helft, minuut 80.
  18. Redding van Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 80.
  19. Oliver Norwood (Sheffield United) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 80.
  20. Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op David McGoldrick (Sheffield United). tweede helft, minuut 78.