• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vardy weet na 987 minuten weer wat scoren is, Leicester viert mee

  1. 36' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (3 - 0)
  2. 26' - Doelpunt - Jonny Evans (2 - 0)
  3. 23' - Doelpunt - Jamie Vardy (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Jamie Vardy door Dennis Praet
  2. 79' - Geel - Kyle Bartley
  3. 73' - Verv. Matheus Pereira door Karlan Grant
  4. 72' - Verv. James Maddison door Ayoze Pérez
  5. 62' - Verv. Mbaye Diagne door Hal Robson-Kanu
  6. 62' - Verv. Wesley Fofana door Marc Albrighton
  7. 57' - Geel - Okay Yokuslu

  Leicester City heeft zich na twee nederlagen op rij herpakt tegen degradatiekandidaat West Brom. Rode Duivels Youri Tielemans en Timothy Castagne waren voor de pauze al klaar, met dank aan de verrijzenis van Jamie Vardy.

  Jamie Vardy zat aan 11 goals voor nieuwjaar, maar dan viel zijn machine volledig stil. In februari scoorde hij zijn voorlopig enige doelpunt van 2021, de twijfels namen toe.

   

  Maar met de hulp van Tielemans (pre-assist) en Castagne (assist) werd Vardy verlost van zijn doelpuntendroogte. Zijn openingstreffer was zijn eerste doelpunt in 987 speelminuten.

   

  Jonny Evans en man in vorm Kelechi Iheanacho maakten de klus nog voor de pauze af. Leicester, dat vorig jaar nog net uit de top 4 viel, houdt zo stand op de 3e plek en kan Champions League-voetbal ruiken.

  Tielemans en Castagne helpen Vardy:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Youri Tielemans (Leicester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. Youri Tielemans neemt de hoekschop voor Leicester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 86.
  5. Kelechi Iheanacho (Leicester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 86.
  6. Conor Townsend (West Bromwich Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marc Albrighton (Leicester City). tweede helft, minuut 85.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Leicester City, Dennis Praet erin, Jamie Vardy eruit
  8. Semi Ajayi (West Bromwich Albion) probeert met zijn lichaam de bal richting doel te deviëren, maar zijn poging belandt buiten het kader. tweede helft, minuut 84.
  9. Matthew Phillips neemt de hoekschop voor West Bromwich Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 84.
  10. Caglar Söyüncü (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hal Robson-Kanu (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 83.
  11. Redding van Sam Johnstone (West Bromwich Albion), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 81.
  12. Kelechi Iheanacho (Leicester City) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 81.
  13. Gele kaart voor Kyle Bartley van West Bromwich Albion tijdens tweede helft, minuut 79
  14. Vrije trap voor Leicester City. Kyle Bartley (West Bromwich Albion) hield Ayoze Pérez vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 79.
  15. Marc Albrighton (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Karlan Grant (West Bromwich Albion). tweede helft, minuut 77.
  16. Darnell Furlong (West Bromwich Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ayoze Pérez (Leicester City). tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij West Bromwich Albion, Karlan Grant erin, Matheus Pereira eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Leicester City, Ayoze Pérez erin, James Maddison eruit
  19. Jamie Vardy (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 72.
  20. Matheus Pereira neemt de hoekschop voor West Bromwich Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 71.