• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manchester City verslikt zich (zonder De Bruyne) in 10-koppig Leeds

  1. 45+3' - Verv. Patrick Bamford door Pascal Struijk
  2. 45+1' - Rood - Liam Cooper
  3. 42' - Doelpunt - Stuart Dallas (0 - 1)
  4. 35' - Geel - Nathan Aké
  1. 90+6' - Verv. Raphinha door Jamie Shackleton
  2. 90+3' - Geel - Fernandinho
  3. 90+1' - Doelpunt - Stuart Dallas (1 - 2)
  4. 83' - Geel - Bernardo Silva
  5. 76' - Doelpunt - Ferrán Torres (1 - 1)
  6. 74' - Verv. Benjamin Mendy door Phil Foden
  7. 66' - Geel - Ezgjan Alioski
  8. 63' - Verv. Tyler Roberts door Robin Koch
  9. 58' - Verv. Nathan Aké door Ilkay Gündogan

  Manchester City weet weer wat verliezen is. Zonder Kevin De Bruyne liet de competitieleider zich verrassen door middenmoter Leeds, dat nota bene halfweg met een mannetje minder viel. Stuart Dallas sloeg in de extra tijd toe met de beslissende 1-2. 

  De contractverlenging van Kevin De Bruyne domineerde het nieuws deze week. Pep Guardiola wou zijn sterren rust geven met het oog op de CL-wedstrijd tegen Dortmund, dus mocht onze landgenoot zijn nieuw contract vieren vanop de bank.

   

  De creativiteit van De Bruyne werd gemist bij City. Bielsa had een strakke organisatie op poten gezet. De thuisploeg vond geen gaatje. Bij de eerste kans voor de bezoekers was het wel prijs. Stuart Dallas knalde Leeds vlak voor rust op voorsprong.

   

  Lang bleef de hoerastemming niet hangen bij Leeds. Kapitein Cooper pakte uit met een wilde tackle op de knie van Jesus. De VAR oordeelde dat de verdediger vroegtijdig mocht gaan douchen. Leeds moest nog 45 minuten de voorsprong zien vast te houden.

   

  Manchester City voerde de druk op in de tweede helft. Een kwartier voor tijd brak Ferran Torres de ban. De thuisploeg wou op en over Leeds, maar het waren de bezoekers die dodelijk efficiënt bleken. Dallas schoof na een omschakeling de 1-2 onder Ederson door. 

   

  2 schoten op doel, 2 doelpunten voor Leeds én 3 punten op zak. Guardiola kan weer niet winnen van zijn leermeester. Manchester City incasseert zo zijn derde thuisnederlaag dit seizoen.

  De winnende treffer van Dallas:

  De tackle en rode kaart van Cooper:

  Fase per fase

  1. erna, 15 uur 29. Einde: 1-2. Leeds United smeert Manchester City een derde thuisnederlaag aan dit seizoen. Stuart Dallas is de man van de match bij Leeds, Cooper de schlemiel. De verdediger van Leeds pakte rood, waardoor City via Ferran Torres op gelijke hoogte kwam in de tweede helft. Na een snelle omschakeling sleepte Dallas een overwinning uit de brand voor de bezoekers. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij Leeds United, Jamie Shackleton erin, Raphinha eruit
  4. tweede helft, minuut 95. De laatste aanval van de wedstrijd is voor City. Cancelo brengt de bal voor, Meslier pikt makkelijk op. Leeds lijkt de 3 punten te pakken. .
  5. Gele kaart voor Fernandinho van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 93. Raphinha wordt omver gemaaid door Fernandinho. De kapitein van City komt goed weg met geel. .
  7. tweede helft, minuut 92. Opnieuw Dallas! En plots is daar Leeds! Na een razendsnelle omschakeling schuift Stuart Dallas, opnieuw hij, de 1-2 tussen de benen van Ederson. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Stuart Dallas van Leeds United. 1, 2.
  9. tweede helft, minuut 90. City probeert het nog. Een zwak kopballetje van Fernandinho verontrust Meslier niet. .
  10. tweede helft, minuut 87. Raphinha mag opnieuw meters maken. De aanvaller wil Costa bereiken, zijn pas is erg zwak. Aan de overkant haalt Bernardo Silva uit. Zijn schot vliegt naast de verste paal. .
  11. Ederson houdt City recht. Raphinha gaat aan de haal met de bal en komt oog in oog met Ederson. Het duel tussen de Brazilianen wordt gewonnen door de keeper, die met een keurige beenveeg het gevaar ontmantelt.  . tweede helft, minuut 85.
  12. Gele kaart voor Bernardo Silva van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 80. Een rommelige fase in de wedstrijd. City probeert op voorsprong te komen, maar vindt geen gaatje. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Ferrán Torres van Manchester City. 1, 1.
  15. tweede helft, minuut 75. Ferran Torres breekt de ban! Ferran Torres profiteert van een gaatje in de defensie van Leeds. Bernardo staat net niet buitenspel, die de bal afgeeft aan Torres. De Spanjaard heeft de bal maar in doel te tikken. .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Benjamin Mendy eruit
  17. tweede helft, minuut 74. De volgende City-verdediger die het terrein moet verlaten, luistert naar de naam Mendy. Hij speelde een bleke wedstrijd. Zinchenko neemt zijn linksachterpositie over, Foden kiest positie op de linkerflank. .
  18. tweede helft, minuut 73. Ook Cancelo niet voorbij Meslier. Cancelo denkt beter te doen dan zijn Braziliaanse collega, maar het schot van de rechtsachter raakt ook niet voorbij de keeper van Leeds. .

  Lees alles over het nieuwe contract van De Bruyne: