Chelsea en Manchester United scoren niet in teleurstellende topper

  1. 79' - Geel - Harry Maguire
  2. 78' - Verv. Mason Greenwood door Anthony Martial
  3. 78' - Verv. Hakim Ziyech door Timo Werner
  4. 65' - Verv. Olivier Giroud door Christian Pulisic
  5. 62' - Geel - Ben Chilwell
  6. 50' - Geel - Fred

  De Premier League-topper tussen Chelsea en Manchester United heeft zondagavond een muis gebaard. In een zoutloze partij vielen geen doelpunten, al hadden de bezoekers wel een penalty kunnen krijgen.

  Na een veelbelovend wedstrijdbegin zakte het niveau van de wedstrijd al vrij vlug in, met wel nu en dan eens een prikje tussendoor.

   

  In een matige 1e helft zorgde een VAR-moment voor de grootste opwinding. Hudson-Odoi kreeg de bal op zijn hand, maar ref Attwell oordeelde na het bekijken van de beelden dat het geen penalty waard was.

   

  De grootste kans voor de rust was voor Giroud, die enkele centimeters tekort kwam om aan de 1e paal binnen te koppen.

   

  Chelsea was ook gevaarlijk meteen na de rust. Na een prima counter was het schot van Ziyech te centraal om De Gea te verschalken. Op het uur kende de partij plots een opflakkering, met dreiging en kansen aan beide kanten.

   

  Maar de goeie intenties werden even snel weer opgeborgen, want zowel Chelsea en Manchester United leken de zekerheid van een punt te verkiezen boven het risico om voor de zege te gaan en er zelf eentje binnen te krijgen.

   

  Door het verlies van Leicester City loopt Manchester United wel een puntje uit als nummer 2, Chelsea blijft op de 5e stek.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop. Beide ploegen worden na deze teleurstellende partij beloond met een puntje. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Na een afgeweerde vrije trap van James ploft de afvallende bal voor de voeten van Kovacic. De Gea heft geen problemen met de schuiver van de Kroaat. .
  4. tweede helft, minuut 89. Stevige prik van United. Manchester United lijkt al een poosje tevreden met een punt, maar komt er nu plots toch nog eens scherp uit. Na een geweldige counter over de rechterflank stokt het evenwel bij de voorzet. Kanté ziet er prima tussen. Hier zat veel meer in. .
  5. tweede helft, minuut 86. Fred van de bal gezet. Fred probeert zich richting doel te wurmen en dat lijkt aanvankelijk aardig te lukken. Het is uiteindelijk Christensen die de angel uit de aanval haalt met een goeie tussenkomst. .
  6. tweede helft, minuut 83. De wissels hebben niet meteen voor een nieuwe schwung gezorgd. Het is aftellen naar het einde van de wedstrijd. .
  7. Gele kaart voor Harry Maguire van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 79
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester United, Anthony Martial erin, Mason Greenwood eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Chelsea, Timo Werner erin, Hakim Ziyech eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Nog meer snelheid voor de Chelsea-aanval, want Tuchel gooit zijn landgenoot Timo Werner in de strijd. Ziyech maakt plaats. .
  11. tweede helft, minuut 75. Pulisic schudt Lindelöf af en krijgt er nog net een voorzet uitgeperst. Maguire ruimt makkelijk op. .
  12. tweede helft, minuut 73. James bedient Kovacic, die van buiten de zestien in één tijd op doel trapt. Trainingsballetje voor De Gea, die makkelijk klemt. .
  13. tweede helft, minuut 71. Langs de lijn zien we hoe Martial zich klaarmaakt om in te vallen bij Manchester United. Kan de Fransman nog iets forceren in het slot van de wedstrijd? .
  14. tweede helft, minuut 67. Fred heeft iets moois in gedachten en probeert de bal vanuit de tweede lijn in de verste kruising te krullen. Zijn poging zweeft naast het doel van Mendy, maar niet zo gek veel. .
  15. tweede helft, minuut 66. Exit Giroud. Chelsea-coach Thomas Tuchel zorgt voor wat meer beweging in zijn voorhoede door de meer statische Giroud in te ruilen voor de vlugge Pulisic. .
  16. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Chelsea, Christian Pulisic erin, Olivier Giroud eruit
  17. tweede helft, minuut 63. Chelsea op de counter. Nu gaat het plots goed over en weer. Chelsea duikt weer op in de zestien na een snelle omschakeling, geregisseerd door Ziyech. McTominay voorkomt dat de doorgebroken Mount kan uithalen. .
  18. tweede helft, minuut 63.
  19. tweede helft, minuut 62. Mendy brengt redding. Na een goeie start van Chelsea in de 2e helft zijn de kans plots voor Manchester United. Wan-Bissaka pikt een voorzet van Chilwell op en bedient McTominay. Die vindt een gaatje door een bos van spelers, maar Mendy is bij de les. .
  20. Gele kaart voor Ben Chilwell van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 62