4. 78' - Verv. Hakim Ziyech door Timo Werner
    5. 78' - Verv. Mason Greenwood door Anthony Martial
    6. 79' - Geel - Harry Maguire
    Premier League - speeldag 26 - 28/02/21 - 17:30

De Premier League-topper tussen Chelsea en Manchester United heeft zondagavond een muis gebaard. In een zoutloze partij vielen geen doelpunten, al hadden de bezoekers wel een penalty kunnen krijgen.

Na een veelbelovend wedstrijdbegin zakte het niveau van de wedstrijd al vrij vlug in, met wel nu en dan eens een prikje tussendoor.

In een matige 1e helft zorgde een VAR-moment voor de grootste opwinding. Hudson-Odoi kreeg de bal op zijn hand, maar ref Attwell oordeelde na het bekijken van de beelden dat het geen penalty waard was.

De grootste kans voor de rust was voor Giroud, die enkele centimeters tekort kwam om aan de 1e paal binnen te koppen.

Chelsea was ook gevaarlijk meteen na de rust. Na een prima counter was het schot van Ziyech te centraal om De Gea te verschalken. Op het uur kende de partij plots een opflakkering, met dreiging en kansen aan beide kanten.

Maar de goeie intenties werden even snel weer opgeborgen, want zowel Chelsea en Manchester United leken de zekerheid van een punt te verkiezen boven het risico om voor de zege te gaan en er zelf eentje binnen te krijgen.

Door het verlies van Leicester City loopt Manchester United wel een puntje uit als nummer 2, Chelsea blijft op de 5e stek.

90+4'

Het zit erop. Beide ploegen worden na deze teleurstellende partij beloond met een puntje.

90+3'
    Édouard Mendy (Chelsea) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
    90+3'
    Fred (Manchester United) haalt uit met zijn linker...
    90+3'
    De poging wordt gered door David De Gea (Manchester United), die geen rebound weggeeft.
    90+3'
    Mateo Kovacic (Chelsea) haalt uit met zijn rechter...
    90+3'
    Mason Mount (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+2'
    Daniel James (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mason Mount (Chelsea).
    90+1'

Na een afgeweerde vrije trap van James ploft de afvallende bal voor de voeten van Kovacic. De Gea heft geen problemen met de schuiver van de Kroaat.

90+1'

89'
    Luke Shaw (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Reece James (Chelsea).
    89'

Stevige prik van United

Manchester United lijkt al een poosje tevreden met een punt, maar komt er nu plots toch nog eens scherp uit. Na een geweldige counter over de rechterflank stokt het evenwel bij de voorzet. Kanté ziet er prima tussen. Hier zat veel meer in.

88'
    Vrije trap voor Manchester United. Christian Pulisic (Chelsea) hield Harry Maguire vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    86'
    Vrije trap voor Manchester United. Mason Mount (Chelsea) hield Luke Shaw vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    86'

Fred van de bal gezet

Fred probeert zich richting doel te wurmen en dat lijkt aanvankelijk aardig te lukken. Het is uiteindelijk Christensen die de angel uit de aanval haalt met een goeie tussenkomst.