West Ham dient Tottenham al 8e competitienederlaag toe en komt top 4 binnen

  1. 44' - Geel - Sergio Reguilón
  2. 42' - Geel - Pierre-Emile Højbjerg
  3. 36' - Geel - Erik Lamela
  4. 5' - Doelpunt - Michail Antonio (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Jesse Lingard door Mark Noble
  2. 81' - Verv. Pablo Fornals door Ben Johnson
  3. 77' - Verv. Sergio Reguilón door Dele Alli
  4. 72' - Geel - Pablo Fornals
  5. 69' - Geel - Michail Antonio
  6. 65' - Verv. Jarrod Bowen door Said Benrahma
  7. 64' - Doelpunt - Lucas Moura (2 - 1)
  8. 62' - Geel - Issa Diop
  9. 56' - Geel - Tomáš Soucek
  10. 47' - Doelpunt - Jesse Lingard (2 - 0)

  West Ham heeft de druk op Tottenham-trainer José Mourinho nog wat opgevoerd. De thuisploeg won de Londense derby dankzij een snelle goal in elke helft. Het antwoord van de bezoekers, met een verdienstelijke Gareth Bale, kwam te laat.

  Antonio wachtte niet lang om zijn comeback in de ploeg te bekronen met een doelpunt. Na amper 5 minuten hing de bal al tegen de touwen. Hij kon afwerken in de rebound nadat Lloris eerst een poging van Bowen had weggebokst.

   

  Ook na de pauze nam de thuisploeg een stevige start. Lingard maakte er 2-0 van al kon hij niet meteen vieren. De VAR moest eerst eens kijken of zijn ploegmaat in buitenspel geen invloed had op het spel.

   

  Gareth Bale, ingevallen aan de pauze, gaf zijn ploeg wel opnieuw wat hoop. Hij zette eerst Moura op weg naar de aansluitingstreffer en daarna trof hij zelf het doelhout. Ook Son zag zijn gelijkmaker op het kader stranden. 

   

  Door de zege springt West Ham naar de vierde plaats. Tottenham staat op een magere 9e plek.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Lucas Moura (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tomáš Soucek (West Ham United). tweede helft, minuut 95.
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij West Ham United, Mark Noble erin, Jesse Lingard eruit
  4. Son Heung-Min (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
  5. Son Heung-Min (Tottenham Hotspur) probeert met zijn lichaam de bal richting doel te deviëren, maar zijn poging belandt buiten het kader. tweede helft, minuut 92.
  6. Jesse Lingard (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dele Alli (Tottenham Hotspur). tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Hoekschop voor Tottenham Hotspur. Gareth Bale trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 88.
  9. Gareth Bale (Tottenham Hotspur) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 86.
  10. Eric Dier (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij West Ham United, Ben Johnson erin, Pablo Fornals eruit
  12. Tomáš Soucek (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Moura (Tottenham Hotspur). tweede helft, minuut 81.
  13. Gareth Bale (Tottenham Hotspur) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen. tweede helft, minuut 79.
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Dele Alli erin, Sergio Reguilón eruit
  15. Jesse Lingard (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur). tweede helft, minuut 74.
  16. Harry Kane (Tottenham Hotspur) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 73.
  17. Gele kaart voor Pablo Fornals van West Ham United tijdens tweede helft, minuut 72
  18. Pablo Fornals (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tanguy N'Dombele (Tottenham Hotspur). tweede helft, minuut 72.
  19. Lucas Moura (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 71.
  20. Son Heung-Min neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 70.